Strona 17 z 37 PierwszyPierwszy ... 789101112131415161718192021222324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 366

Temat: Lifting

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Żuczek nie sugeruj mi co mam napisać bo kwestia lusterek jest rzeczą gustu i nie mam zamiaru Cię przekonywać jedni wolą blondynki inni brunetki. Ja stawiam na bezkompromisowy design o zacięciu sportowym. Jeżeli chodzi o wyświetlacz to już nie jest kwestia gustu, wyświetlacz jest badziewny, w innych autach w podobnej cenie są lepsze. Chociażby w niżej pozycjonowanej Maździe 3 gdzie już od drugiej wersji wyposażeniowej mamy wyświetlacz dotykowy o jakości obrazu nieporównywalnej z tym z Julki. I nie chodzi mi o samochód w wersji Impression tylko Exclusive, zresztą w QV też dostajemy ten sam badziewny wyświetlacz a za droższy każą dopłacić kosmiczne 6.500zł.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Miłośnicy marki AR kłócą się o kolor lusterek i rozdzielczość wyświetlacza, bez urazy to ale to przykry widok :/

Użytkownik Maniak resoraków Avatar benkas
    Mieszka w
    Krapkowice, Opolskie
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti 2.0 Jtdm

Domyślnie

Zmartwiliście mnie trochę tym wyświetlaczem i jego jakością. Muszę przejechać się osobiście do salonu i sprawdzić na własne oczy . Czekamy z żoną właśnie na pojawienie się poliftowych modeli w salonach, w Opolu jeszcze do niedawna nie było. Jeździłem nową mazda 3 i tam "tablet" wyglądał bardzo dobrze. Mam nadzieję że jednak tutaj nie będzie aż tak źle jak opisujecie i wyświetlacz spełni moje oczekiwania.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Cytat Napisał RZg Zobacz post
    Miłośnicy marki AR kłócą się o kolor lusterek i rozdzielczość wyświetlacza, bez urazy to ale to przykry widok :/
    Ale kłócimy się dlatego że dobro AR leży nam na sercach "Szumią drzewa na gór szczycie kocham Alfę ponad życie!".
    Ostatnio edytowane przez TILT ; 15-12-2013 o 17:10

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał maxit1 Zobacz post
    mi osobiście brakuje tylko napędu na CZTERY KOŁA i była by klasa sama w sobie ....
    Chyba na tylne koła .

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Raziel Zobacz post
    Również wczoraj miałem okazję posiedzieć w wersji po lifcie.

Na pewno na duży plus:
    - fotele!
    - tapicerka skórzana (widziałem brązową Tabacco - na fotelach prezentuje się doskonale, brązowy pas na desce rozdzielczej już troszkę gorzej)
    - kolory nadwozia (widziałem biały "perłowy", zestawiony ze zwykłym białym wygląda zaskakująco ładnie), ciekaw jestem jak wygląda na żywo nowy kolor brązowy

I na koniec wielki minus:
    - ekran dotykowy 5", wyłączony komponuje się z wnętrzem całkiem przyzwoicie, jednak po włączeniu ekran prezentuje się okropnie; nie rozumiem jak w dobie wszechobecnych tabletów i smartfonów z niezłymi wyświetlaczami można było zamontować w samochodzie aspirującym do klasy Premium coś takiego; słaba rozdzielczość, ekran srebrzy się przy patrzeniu pod kątem (zastosowano zwykłą matrycę TN?); widziałem ekran w nowej Mazdzie 3, też pozostawia sporo do życzenia, ale jest jednak nieco lepszy

Czy posiada ktoś z was specyfikację tego ekranu (rozdzielczość, matryca)? Czy wersja z ekranem 6,5" posiada jakościowo lepszą matrycę z wyższą rozdzielczością?
    Ja mam wersję przedliftową, więc problem wyświetlacza nie istnieje na szczęście .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Peti
    Mieszka w
    Starachowice
    Auto
    159 2.0 jtdm '11

Domyślnie

Bawiłem się nową nawigacją na targach i nie zauważyłem, żeby grafika była jakoś tragicznie słaba. IMHO szału nie ma ale jest znośnie. Zastrzeżenia można mieć do szybkości działania, która trochę odbiega od dobrych smartfonów, do których jesteśmy pewnie przyzwyczajeni (reakcja na dotyk). Tak swoją drogą to ciekawe czy dożyjemy czasów kiedy producenci samochodów będą nadążali w temacie elektroniki względem aktualnych osiągnięć pod kątem nie tylko rozdzielczości ale kompatybilności czy możliwości rozbudowy.

Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Alu tu nie chodzi o 6,5 calowy wyświetlacz z radia z nawigacją, tylko 5 calowy wyświetlacz zwykłego radia. Ten z nawigacją jest ok ale kosztuje kosmiczne 6.500zł. Absurdalnie, wychodzi że w najgorszej sytuacji są kupujący wersję Exclusive i QV bo do niższych pakietów wyposażenia dostępny jest pakiet Business za 6.000zł w którym jest m.in. nawigacja. Napisałem do AR maila ws. wyświetlacza i Pan oddzwonił i powiedział że puścili moje uwagi dalej do centrali w Italii.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Raziel
    Auto
    wkrótce Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał TILT Zobacz post
    Alu tu nie chodzi o 6,5 calowy wyświetlacz z radia z nawigacją, tylko 5 calowy wyświetlacz zwykłego radia. Ten z nawigacją jest ok ale kosztuje kosmiczne 6.500zł. Absurdalnie, wychodzi że w najgorszej sytuacji są kupujący wersję Exclusive i QV bo do niższych pakietów wyposażenia dostępny jest pakiet Business za 6.000zł w którym jest m.in. nawigacja. Napisałem do AR maila ws. wyświetlacza i Pan oddzwonił i powiedział że puścili moje uwagi dalej do centrali w Italii.
    O co dokładnie pytałeś w sprawie wyświetlacza? ja pisałem do polskiego supportu AR i odpisali mi, że nie posiadają danych na temat rozdzielczości oraz rodzaju matrycy. Twoje pytanie przynajmniej przekierowali dalej.
    Pisałem też do angielskiej AR, ale tam cisza.

Jeśli doczekasz się odpowiedzi z centrali, to koniecznie daj znać.

Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Mój mail nie miał formy pytania, był informacją o pozytywnych i negatywnych wrażeniach po jeździe próbnej ale głównie dotyczył ekranu radia. Napisałem że radio jeżeli chodzi o funkcje i obsługę jest ok ale wyświetlacz jakością nie przystaje do klasy premium ale bardziej do sprzętu z bazaru. Wspomniałem o bardzo dobrym wyświetlaczu już w drugiej z kolei wersji wyposażeniowej nowej Mazdzie 3 i napisałem też to co powyżej pisałem, że w Julce w wersji Exclusive i QV klienci są w najgorszej pozycji jeśli chodzi o cenę nawigacji. Dodatkowo wspomniałem o braku jakiegoś kompromisowego jeżeli chodzi o wyświetlacz rozwiązania jakim przed FL był dołączany TOMTOM z propozycją żeby za połowę ceny radia z nawigacją zaoferowali klientom radio z lepszą rozdzielczością i większym wyświetlaczem ale bez nawigacji i takie tam.
    Ostatnio edytowane przez TILT ; 06-01-2014 o 17:28

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Raziel
    Auto
    wkrótce Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał TILT Zobacz post
    Mój mail nie miał formy pytania, był informacją o pozytywnych i negatywnych wrażeniach po jeździe próbnej ale głównie dotyczył ekranu radia.
    Ok, dzięki. A miałeś okazję na żywo oglądać ten większy wyświetlacz 6,5"? Jakie wrażenia w porównaniu z 5"?