Spokojnie można się zamknąć w 5k z wymianą rozrządu w ASO.
Spokojnie można się zamknąć w 5k z wymianą rozrządu w ASO.
Po prostu dochodzimy do sedna sprawy - JTS to jednostka przekombinowana, trudna w eksploatacji, ale za to dająca sporą frajdę z jazdy. I sprawa druga - za tą cenę cudów spodziewać się nie można.
Co do wymiany oleju - nie podważając kompetencji Twardego, ale opinia "tylko Selenia" jest nieco dyskusyjna. GM do swoich jednostek Direct wcale nie poleca Selenii, a jakoś jeżdżą. Koszt remontu akurat możliwy, ale absurdalny - bo po co remontować coś, co jest obarczone sporym ryzykiem ponownej awarii?
Ale dla świętego spokoju wleję tą Selenię przy okazji przeglądu w ASO, bo znalazł się poważny inwestor z kasą przy dupie i chce poznać dokładnie stan bolidu. A ja też chcę mieć czyste sumienie i kartotekę.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Szerszen,
Nie sposób się z toba nie zgodzićPragne tylko nadmienić ze alfa jednak zmodyfikowala trochę te bloki od GM i ogolnie serwisy opli jakos średnio się na silnikach po alfowskich modyfikacjach wyznają
![]()
Dla zwolennikow remontow podaje kolejnego linka. tutaj koles przynajmniej nie sciemnia a blad jak widać podobnyWyposazenie za to zdecydowanie lepsze
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sko...C31359313.html
nie chce mi się wszystkiego pisać ponownie po awarii forum. Po krotce. Alfa z tego watku przewedrowala z wawy do Rybnika.
ogłoszenie:
http://top-car-rybnik.otomoto.pl/alf...C31671326.html
komis:
http://top-car-rybnik.otomoto.pl/
Zadzwonilem z ciekawości i okazało się ze to ten sam vin co ogladalem. Handlarz klamie w zywe oczy, bo twierdzi ze auto ma od 3 miesięcy a wcześniej nim jezdzila zona (ciekawe jak skory widziałem ja w grudniu a jeszcze 10 dni temu stala na warszawskim targowku. stan bardzo dobry oczywiscie, nic tylko kupowaćAuto po serwisie olejowym ale wziawszy pod uwagę scieme handlarza można zalozyc ze olej to recykling 10w40 z lidla a filtry przedmuchano powietrzem. W wawie stala ostatnio po 17k. Tyle z mojej strony. Aha. Auto na pewno nie ma ksenonow
Ponizej link do opisu:
Dodatkowe informacje
Cechy zewnętrzne:
alufelgi, ksenony, światła przeciwmgłowe
Bezpieczeństwo:
ABS, ASR, autoalarm, poduszki powietrzne, immobiliser, ESP, EDS
Komfort:
el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, komputer, tapicerka welurowa, czujnik deszczu, kierownica wielofunkcyjna, czujnik parkowania, podgrzewana przednia szyba
Historia:
bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu
ALFA ROMEO 159
SAMOCHOD W BARDZO DOBRYM STANIE
ZAWIESZENIE SILNIK PERFEKCYJNIE
ORYGINALNY PRZEBIEG
SRODEK CZYSTY ZADBANY JAK NOWY
LAKIER SUPER
BOGATO WYPOSAZONY:
-KLIMATRONIK 2x
-KSENONOWE REFLEKTORY