U mnie gumy tylko na zimno skrzypią, pewnie ze starości![]()
Nie wiem już Ale metal o metal to raczej piszczy niemiłosiernie niż skrzypie... U mnie górny wahacz TRW ma 3 miesiace i też skrzypi jak kręce na postoju Ale u mnie jest winna tuleja... Wiadomo każdy przypadek inny...
Drazki kierownicze sprawdzJak skrzypi w lewo, to bedzie prawa strona.
A u mnie jak trochę popada i zrobi się wyraźnie mokro na drogach to przestaje skrzypieć.Pewnie u Was też.
U mnie widać, że auto przystosowane do klimatu umiarkowanego... jak zimno i mokro to zaczyna poskrzypywać.. ale wyłącznie na "śpiących policjantach". Jak jest bardzo ciepło i sucho, może nie poskrzypuje, ale nie wiem jak to nazwać, sapie?![]()
Po wymianie górnego wahacza też trzeba zbieżność ustawiać?
Myślałem, że tylko po wymianie dolnego.
Tak mi się zdawało, choć znawcą tematu nie jestem
Mistrz zmianowy (czyt. naciągacz zmianowy) w autoryzowanym serwisie tak mi powiedział.![]()
Witam serdecznie. Od dłuższego czasu z przodu skrzypialo mi zawieszenie z przodu wyczytałem na forum cze to wahacze górne. Aby być pewnym popsikalem je wd40 i problem zniknął do pierwszego deszczu. Wymieniłem te wahacze na nowe skrzypienie ustalone ale nie do końca ponieważ na większych hopkach chrobocze jakby guma. Wiem ze w zimie tak chrobotamo i myślałem ze to te wahacze. Zanosi się na to ze to chyba skrzypi tuleja w wahacza dolnym albo guma stabilizatora. Czy warto wymienić te tuleje czy ładować się w nowe wahacze. Czy może to nie tuleje tylko coś innego. Co to może byc