Heja! i jak tam oplecione? Sam myślałem ostatnio o tym owijaniu czy ma to jakiś wpływ... pewnie nie odczuwalny ale zajawka jest![]()
Heja! i jak tam oplecione? Sam myślałem ostatnio o tym owijaniu czy ma to jakiś wpływ... pewnie nie odczuwalny ale zajawka jest![]()
Wg. Mnie kolektory powinny fabrycznie wyjezdzac owiniete hehehbo te oslony blaszane tylko przeszkadzaja a temperatura pod maska taka sama. Ja jestem zadowolony i nie traktuje tego jako zajawki bo to nie wlot powietrza z allegro czy spoiler szybcy i wsciekli ;]
Potwierdziłem ostatecznie, że mam wkłady metalowe. Z jednego wyleciał mały kawałek sitka, który lepi się do magnesu
Kolektory owinięte, razem katalizatorami i rurami aż po elastyczne łączniki:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- - - Updated - - -
Szkoda, że zabrakło mi taśmy na szczlniejsze (i ładniejsze) owinięcie katów...
Myślę jednak, że swoją rolę wystarczająco spełni.
I jak rezultaty? Warto?
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Nie wiem jak u Jonasza, ale u mnie różnica w temperaturze pod maską duża.
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
Ja nie będę robił tostów pod maską. O osiągi pytam
.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Czym oklejales?
chiptuning jtd,tdi,dci,diagnostyka. Chetnych zapraszam na PW. Wspolpraca z firma conmir![]()
Wad poza początkowym dymieniem nie stwierdziłem.
Chociaż raz miałem check-engine. Coś o mieszance. Examiner stwierdził, że przyczyną może być przegrzany katalizator. Jednak wtedy silnik był jeszcze chłodny a błąd nigdy więcej nie wyskoczył. Uważam to więc za zbieg okoliczności.