Jeśli narzekasz na alfę to chyba nie jesteś jej wart!!! jeśli już chcesz ją mieć i nie mieć styczności z ruda na podwoziu zakonserwuj porządnie i po zimie zaglądaj czy wszystko jest ok a będziesz się długo cieszył z jazdy ALFA ROMEO!!!!!!!
Jeśli narzekasz na alfę to chyba nie jesteś jej wart!!! jeśli już chcesz ją mieć i nie mieć styczności z ruda na podwoziu zakonserwuj porządnie i po zimie zaglądaj czy wszystko jest ok a będziesz się długo cieszył z jazdy ALFA ROMEO!!!!!!!
A ktoś z was wymieniał juz podłoge i progi ? I ile taka usługa kosztuje? i czy to na dłuższą sprawe pomogło czy znów wychodzi po jakimś czasie
ja miałem alfe z 99podłoga progi ładne był po zimie tylko konserwacje poprawiałem raz bo obcierki na podłodze były![]()
Nie chcesz wiedzieć ile kosztuje wykonanie tego naprawdę profesjonalnie.. Powiem tylko tyle - napewno przekracza sporo "wartość rynkową" Alfy.
Ja zrobiłem to całkowicie profesjonalnie i na oryginalnych nowych progach, gdzie same te elementy tylko - czyli nowe poszycia progów, kosztowały 1,5 tys. zł. Wstawianie podłogi nowej, wstawianie tych progów + kompleksowe "oddrdzewianie" całego auta i zabezpieczenie na przyszłość = bardzo spora suma.. Powodzenia!![]()
Dokładnie jak pisze kolega powyżej, cała operacja to spora kwota. W moim przypadku wynosząca ok połowy wartości auta (chociaż robiłem to ok 1.5 roku temu).
Mi akurat udało się zdobyć progi okazyjnie za 1/3 ceny podanej przez kolegę hitman047, również oryginalne (zresztą w zamienniki nie występują).
Pzdr