Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: [156] Wymiana Radia Bose

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kamko25
    Mieszka w
    dolny śląsk
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20v 2006r. Distinctive. Była 156 SW 2.4 Jtd 10v 2002r

Domyślnie [156] Wymiana Radia Bose

Witam
    W mojej Alfie 156 SW jest zamontowane nagłośnienie BOSE. Dziwi mnie fakt że cały system jest sterowany radiem z Navi,które nie ma praktycznie żadnych regulacji o podbiciu basu ,jakimś korektorze czy filtrach dolno/górno przepustowych mozna zapomnieć.I moje pytanie w związku z tym czy wymiana radia na jakieś inne (Blaupunkt,Alpine,Clarion) usprawni całe nagłośnienie ,bo mam wrażenie że cały system głośników jest OK ale jest stłamszony przez kiepskie radio. :gitara:
    Punkt 16 regulaminu brzmi:
    Pisząc o konkretnym modelu, w forach technicznych używaj prefixów przed pytaniem np. [156] Jak wymienić olej?
    Ostrzeżenie: 1-3 pkt
    MODERATOR

bogusch13
    Gość

Domyślnie

witam.nie wiem jak w 156 ale ja mam 166 i tam jest ten komputer z navi itp. i tam to jest.wchodzi się w audio i tam na dole sa ustawienia.można tam ustawić niskie wysokie balance, fader, no i tyle ci kolego powiem

obserwator737
    Gość

Domyślnie

kamko25 - widzę że co nieco wiesz o co chodzi w CA , piszesz o korekcji parametrycznej itd - powiem tak - jeśli oczekujesz dźwięku z navi to polecam montaż zewnętrznego procesora
    pomiędzy navi a wzmakiem (to bezwzględnie) ...co do samych głośników Bose - nie chce się
    wypowiadać bo być może po wpięciu procka będą dla Ciebie wystarczające ...jeśli nie będą to w sumie dalszą drogę znasz - inne głośniki , przewody , wzmaki itd

piter34
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kamko25
    Dziwi mnie fakt że cały system jest sterowany radiem z Navi,które nie ma praktycznie żadnych regulacji o podbiciu basu ,jakimś korektorze czy filtrach dolno/górno przepustowych mozna zapomnieć.
    Wg instrukcji do Twojego radia (zakładam, że to jest Connect Navi) można jedynie regulować basy/soprany :roll:

Cytat Napisał kamko25
    I moje pytanie w związku z tym czy wymiana radia na jakieś inne (Blaupunkt,Alpine,Clarion) usprawni całe nagłośnienie
    Raczej tak, ale kupując radio niefabryczne tracisz sterowanie z kierownicy (chyba, że dokupisz dodatkowy adapter...).

obserwator737
    Gość

Domyślnie

może radio z procesorem ? poczytaj o Clarionie drx960rz , highend który kupisz dziś za grosze

dddarekj
    Gość

Domyślnie

Mam ten sam problem od niedawna...Nie wie ktoś moze czy to fabryczne radyjko ma chociaż jakies wyjscie na tube ze wzmacniaczem?