Myśleć, myśleć. Jak uzbieracie z 5 aut to na pewno pomyślimy o jakimś rabacie ( nie tylko Alfy muszą być).
Myśleć, myśleć. Jak uzbieracie z 5 aut to na pewno pomyślimy o jakimś rabacie ( nie tylko Alfy muszą być).
Proszę o wycenę mojej 156 1.9 JTD 115km + najlepiej jakiś namiar na pw.
Rozmawialismy na GG wiec czekam na kontakt![]()
A jak tam wygląda sprawa hamowni, wiadomo już o jakiś terminach wolnych, bo byśmy mogli już się umówić na najnowszy wolny termin.
Pozdrawiam
Michał
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Kolega veet cały czas pamięta tylko przez pewne komplikacje techniczne czekamy. Jak tylko wszystko zostanie dopięte na pewno napiszę w temacie, że ruszamy z hamownią.
Stay tuned![]()
Z całym szacunkiem - chyba kolega nie wie o czym pisze. Hamownia to PRZEDE WSZYSTKIM urządzenie diagnostyczne a nie pomiarowe - to że wychodzą z tego fajne kolorowe kreski to dodatkowy aspekt, a z punktu widzenia odbiorcy finalnego najistotniejszy - są fajne kreski, którymi można się pochwalić. Mam tu na myśli profesjonalny sprzęt a nie dynomety, inercje na przyczepie czy inne wynalazki na których pomiar trwa kilka sekund - co to za pomiar?
Porządny sprzęt obciążeniowy z symulacją jazdy pozwoli sprawdzić auto w każdych warunkach, szczególnie w bardzo dużym stresie na różnej rampie co maksymalnie pozwoli wyeliminować ew problemy w użytkowaniu.
O logowaniu po obd przez samo urządzenie już nie będę się rozpisywać bo i po co - i tak za chwile ktoś napisze że pomiar na dynomecie na 3cim biegu trwający 10s będzie tak samo albo nawet bardziej wiarygodny...
To tak jak z regeneracją turbin - w PL to robią lepiej niż fabryka i na lepszych maszynach - takie coś wmawia się nieświadomym klientom...
www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000
Kolego,
Każdy ma prawo wyboru i może zrobić u mnie modyfikacje za 3x mniej niż u Ciebie. Owszem hamownia pokazuje przebieg momentu etc, ale nie jest podstawowym narzędziem do wykonania prawidłowo programu. Ja nie żyje z chipowania, traktuje to jako pasję, nie mam warsztatu i stąd takie ceny.
Bez obaw rynek jest duży i wszyscy się pomieścimy
P.S. Jak pisałem wcześniej jest możliwość shamowania auta więc jak ktoś chce to nie ma problemu ( chwilowo komplikacje techniczne, ale docelowo jest taka opcja). Polska to trochę dziwny kraj, bo w większości przypadków ludzie po wejściu do auta, podczas pierwszej przejażdżki na nowym sofcie nie chcą hamować tylko jechać dalej.
PEACE
www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000
Kończąc to wszystko powiem, że wszędzie, na każdym forum znajdzie się ktoś, komu coś nie będzie pasowało...Jak nazwa tematu wskazuje piszą osoby zainteresowane usługą, spory czy hamowania jest konieczna, czy nie na pewno do rozwiązania w innym temacie.
Dzięki, miłego dnia.
Również z całym szacunkiem, ale nie wiesz co mówisz - nie ma żadnego problemu, aby wyważyć turbosprężarkę lepiej jak w fabryce, kwestia tylko i wyłącznie czasu + jakości zamienników (lub jeśli się do czegoś jeszcze nadają - nie są uszkodzone, przegrzane lub wypiaskowane - to oryginalnych podzespołów). Pod Rzeszowem jest fabryka która składa sprężarki dla BorgWarner (KKK) i w skrócie wygląda to tak, że przychodzą części w pudłach, nie specjalnie wykwalifikowani pracownicy (na rozmowie o prace musisz złożyć sprężarkę wg. instrukcji, którą dostaje się na kilka dni przed rozmową) składają koras w całość i wysyłają do wyważenia, które polega na tym, aby w roboczym zakresie obrotów zmieścić się w tolerancji niewyważenia (typowo 100-120k rpm, dla VSR czyli np. 1.3mjet ok. 200-250k rpm). Aktualnie (od kilku lat) firmy takie jak Schenck czy Cimat produkują maszyny, które nie tylko mogą wyważyć gotowy, złożony koras do 280k rpm, ale także każdy z elementów wirujących osobno.
Kwestia tylko tego ile firm regenerujących turbosprężarki w polsce rzeczywiście tak do tego podchodzi, a nie działa tak jak większość firm w "zagłębiu" regeneracji turbo - Mielcu, czyli: piaskowanie, czyszczenie geometrii, nowe panewki, wyważanie na jakiejś niskoobrotowej Ravie kupionej na wyprzedaży z WSK i dla smaczku pomalowanie srebrzanką... Najlepszym sposobem na sprawdzenie jakości regeneracji jest zobaczenie wykresu wyważania wysokoobrotowego na którym jest podana tolerancja dla każdego z wyważanych elementów - o ile firma Ci takie coś da![]()
Diagnostyka i modyfikacje softów; CHIPTUNING DPF EGR VSA TVA SCR info @ marcin [ małpa ] firma.xin.pl