Ja wymieniałem pokrywę u siebie bo jeden z uchwytów był złamany. Auto z 2005r, czerwony plastik był w połysku i miał wygłuszenie. Kupiłem używaną pokrywę, ma matowy ten plastik i nie miała ani wygłuszenia, ani śladów po mocowaniu jego(choć ma bolce do mocowania). U siebie przełożyłem to wygłuszenie,choć nie wiem czy właściwie zrobiłem, bo dalej mi trochę ta pokrywa rezonuje. Może właśnie lepiej jest bez wygłuszenia? Nie próbowałem z nową przez założeniem wygłuszenia, muszę spróbować ze starą pokrywą.
Zastanawiam się czy te "matowe" pokrywy występowały np tylko od wersji FL, i czy zawsze nie miały wygłuszenia, czy było to np zależne od wersji wyposażenia albo rynku na który szła dana alfa.
- - - Updated - - -
szukam w ePerze tym udostępnionym on-line, ale coś nie mogę znaleść. Jak kupowałem, gość w sklepie przy FAP w B-B znalazł mi je bez większego problemu. Koszt coś ok 15zł/szt. Brakuje Ci jakiejś? Jeśli nie, i starasz się spróbować wymienić dlatego że Ci ta pokrywa drga/rezonuje/hałasuje, u mnie wymiana nie wpłynęła na zmniejszenie się drgań.