Odepnij i kostkę od czujnika położenia wału i sprawdz jego rezystancję. Jak dla mnie to w nim leży przyczyna. Bez przepływki mozna "normalnie" odpalić i jechać.
Ewentualnie może wina leży gdzieś we wiązce elektrycznej
Odepnij i kostkę od czujnika położenia wału i sprawdz jego rezystancję. Jak dla mnie to w nim leży przyczyna. Bez przepływki mozna "normalnie" odpalić i jechać.
Ewentualnie może wina leży gdzieś we wiązce elektrycznej
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
Wiec tak zrobiłem jakieś pomiary niewiem czy dobre
Fuel pressure min-3,6 max12,8
Boost presure min-959 max-965
Desired boost presure min-0 max-0
Już Ci pisałem na LKP jak wykonać poprawne logi.
Jeśli to ciśnienie paliwa to max. jakie masz podczas kręcenia rozrusznikiem to na pewno nie odpali.
Może ci pompa cr padła.
Prędzej regulator na pompie.
Pisałem o tym na samym początku.
A jeśli chodzi o sprawdzenie przez autora tematu czy paliwo się leje, to nie o to przecież chodzi - będzie się lało, ale może lać nie z każdego równo (przelewający wtryskiwacz). Skoro autor pisze, że ma 300bar podczas rozruchu, to można wykluczyć lejący wtryskiwacz - bo ten by powodował "gubienie" ciśnienia przez ukł. CR.
Ale autor nie ma 300 bar podczas rozruchuMa 13bar, a na tym samochodu nie odpali
Do sprawdzenia od początku - regulator, pompa w baku + filtr paliwa (pompa albo gubi ciśnienie, albo nie ma z czego zrobić ciśnienia), następnie wtryski, czujnik ciśnienia i pompa CR.
Raczej tak, bo 300bar to ciśnienie na biegu jałowym.
Ta pomyłka wszystko wyjaśnia.
Przy 13bar nie ma najmniejszych szans na rozruch motoru. Z wielkim problemem da się uruchomić przy ciśnieniu ~180bar. Tak że tak jak wcześniej pisałem regulator do przeglądu/czyszczenia + próba przelewowa żeby sprawdzić wtryskiwacze.