Czujnik już wymieniony i abs działa od pierwszego włączenia zapłonu![]()
Dobra rada dla osób wymieniających samodzielnie, porządnie opukać młotkiem śrubę która przytrzymuje czujnik, zaoszczędzi Wam to dużo pracy :wink:
Czujnik już wymieniony i abs działa od pierwszego włączenia zapłonu![]()
Dobra rada dla osób wymieniających samodzielnie, porządnie opukać młotkiem śrubę która przytrzymuje czujnik, zaoszczędzi Wam to dużo pracy :wink:
Życie z pasją!
145 1.9 TD
147 1.9 JTD 16V
Lancia Delta III 1.6 JTDM
a czy czujnik z przed FL roznil sie od tego po FL? bo chyba i mi padl prawy przedni i teraz musze znalezc wiec jesli ktos wie co i jak prosze o rade.
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
czujniki przed i po liftingowe sa inne.pociesze cie bo te po lifcie sa tansze.pozdrawiam.Napisał Parzi
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
to pocieszyles mnie bo mam wersje przed FL ;/ a jakis zamiennik tego czujnika z brawy czy innego fiata? Bo dzisiaj dzwonilem do jednej z firm z czesciami i mi je...li cene 275zl.
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
niestety z tego co ja wiem nie dopasujesz od fiata.pare miesiecy temu tez kupowalem,placilem chyba 230 zl.pozdrawiamNapisał Parzi
a kupowales gdzies w internecie czy normalnie w sklepie?
kupielem tam gdzie kolega Brzoza.patrz pare postow wyzej.Napisał Parzi
dziekize tak jeszcze z zapytaniem wyskocze: czy czasem ten oto czujnik nie jest taki sam jak do mojej Alfy? http://www.allegro.pl
item498985097_lancia_dedra_czujnik_abs.html
Pytam, bo z tago co widzialem na stronie http://ekatalog.intercars.com.pl/ maja one te same numery seryjne tak jak i do Lanci Delty, a sa tansze deczko.
i co koledzy, wiecie cos o tym?
Nie chce zaczynac nowego tematu, więc pisze tutaj. Mam małe pytanie. W mojej belli (146 1.4 TS Junior) teoretycznie jest ABS, mówie teoretycznie, bo tak mówił mi sprzedawca, i to samo napisał w ogłoszeniu. Ostatnio stwierdziłem, że ten ABS nie działa, i zastanawiałem się nie tak. Dzis czytałem w którymś artykule, że w wersjach, w których z tyłu są bębny, a nie tarczówki nie było ABSu, jako, że mam z tyłu bębny, pytam, czy bebny z tyłu całkowicie wykluczają istnieniei ABSu w mojej Alfie?