ile by kosztowała konserwacja podwozia w 156 ?
ile by kosztowała konserwacja podwozia w 156 ?
Od 200 wzwyż żależy ile jest roboty.
firgloo calkowicie sie z Toba zgadzam. W miastach i na glownych drogach pokrywy snieznej praktycznie nie ma bo ja zaraz usuwaja. Oczywiscie kilka dni w czasie zimy moze sie zdarzyc, ale wtedy jak piszesz niezbedna jest wyobraznia i przewidywanie.
Wg testow opona zimowa przewyzsza letnia tylko na sniegu. Na lodzie nie ma roznicy. Na suchym i mokrym zimnym asfalcie natomiast letnia goruje. Ile mamy w ciagu zimy asfalu ze sniegiem i bez sniegu odpowiedzcie sobie sami.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Zgadzam się - z tym, że zimówki przewyższają opony letnie nie tylko na śniegu, ale i na błocie pośniegowym. I jeszcze jedno dość ważne poprawiają samopoczucie kierowcy i sprawiają, że czuje się pewniej za kółkiem a poza tym tak, jak piszesz. A gdy pojawi nasię "szklaneczka" to raczej nie ma różnicy ;//Napisał Wujek
Wprawdzie nie jeżdżę na zimówkach a na całorocznych, jednak bałbym się szaleć zimą na przytartych już oponach letnich :|
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
No właśnie o tym kiedyś tam pisałem, poczuje się pewniej jedzie 100 i nagle szklaneczka, bo już takie akcje widziałem i ja na letnich zmuszony byłem hamowac(nie miałem ABSu) a gościu rozwalil koła na krawężnikach. Dobrze, że nie kogoś.Napisał as
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
przed zima rowniez wypadl czas na zmiane oleju - co dzis uczynilam Valvoline Max life i filtr. Wyszedl rowniez babol spryskiwacza tylnej szyby - przewod mi pekl i nalalo sie w podsufitke - juz zrobione jak trzeba i w koncu sika jak nowy :mrgreen: Padl mi przewod od turbo - cenowa masakra - ale wymiana dopiero za 5 dni.
Niezłe morozisko na zewnatrz - na mazurach - 20 dzis bylo - jak sobie radzicie i wasze belle w tak skrajnych warunkach?
Moja zamarza... Nie wiem czemu wszystkie inne samochody jakoś normalnie wyglądają, a Włoszka ma zawsze pozamarzane szyby, maskę i klamki
Ręcznego już od tygodnia nie dotykałem - cały czas zamarznięty.
Ale silnik i reszta działają git.
Jak dzis z rana po mroznej nocy bylo? Daliscie poodpalac swoje divy? Patrzac na tych ktorym nie chcialo sie na noc auta do garazu wstawic (jak dobrze ze mi sie chcialo) rano byl widok jak z pola bitwy z wiekszoscia poleglych..... A tym co sie udalo - az strach patrzec co wyprawiali na letnich oponach (ulubiony sasiad
) w tumanach skotlowanego sniegu
jak wstałem rano i zobaczyłem że Bella kompletnie zasypana dałem sobie spokój i do pracy na piechotę przez śniegi się przeszedłem. Z zapaleniem nie byłoby raczej problemu bo gorsze morzy były i paliła za pierwszym razem. Szkoda mi tylko jej że musi tak stać na śniegu pod chmurką. Rano wymyśliłem że może namówię mamę coby uszyła mi jakiś pokrowiec dla Alfy :mrgreen: