Zawsze chciałem mieć webastoChoć wydaje mi się, że taniej wychodzi ocieplony garaż...
W dodatku spełnia wiele innych fajnych funkcji - graciarnia.
Chłopaki jak macie wydajne alternatory to ładujcie podgrzewacze wody- nie pożałujecie![]()
Zawsze chciałem mieć webastoChoć wydaje mi się, że taniej wychodzi ocieplony garaż...
W dodatku spełnia wiele innych fajnych funkcji - graciarnia.
Chłopaki jak macie wydajne alternatory to ładujcie podgrzewacze wody- nie pożałujecie![]()
a nie boisz się że któregoś dnia idąc do auta zobaczysz ognisko albo coś? ( odpukać) JA chyba bym się cykał cały czas
![]()
~ taka była piękna ! :C
tzn, szacun że to zrobiliścieale wiesz, benzyna + samoróbka
chyba nie spałbym po nocach
![]()
Teoretycznie wszystko jest możliwe. Z resztą ile jest przypadków że auto sie zapali bez powodu i nie ma ogrzewania. Po polskich drogach jeździ dużo aut z dogrzewaczami wiec teoretycznie ogniska na kółkach. Wszystko było instalowane wedlug instrukcji serwisowej Webasto(z drobnymi modyfikacjami)Instalacja elektryczna jest zabezpieczona sam piecyk też ma zabezpieczenia np. przed przegrzaniem, nawet przed brakiem płomienia gdy z jakiegoś powodu nie odpali tzn nie wykryje płomienia to podejmuje tylko 3 próby odpalenia potem sie blokuje wiec nie pompuje paliwa bez opamiętania. Ale z drugiej strony wszystko jest możliwe. Moim zdaniem jak robimy coś z rozsądkiem i przemyślimy jak całoś funkcjonuje to nie powinno sie nic złego stać. A jak bym oddał do serwisu webasto to bezmyślnie by klepali to co w instrukcji i by się nik nie przejmował bo to nie jego. Tym bardziej że mam pecha do mechaników i serwisantów i nigdy nie byłem zadowolony z ich usług. Prawda jest taka ze jak by to serwis robił to jak by coś się stało to mógbym miec pretęsje do nich a tak to moge mieć tylko do siebie
Chociaż nie ukrywam że na początku urzytkowania tego mialem male watpliwości czy wychodzac z domu zabrać ze soba kiełbase na ognisko :p Ale nie ma co rozmyślać dzisiaj było -11 a w środku cieplutko wiec...
![]()
''...a my lubimy jak pachnie lubimy ją czuć, my lubimy wąchać etyliny smród...''
szacuneczek![]()