Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta Avatar scout
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 Sportwagon 2,0 JTDM 2011

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    macie obsesję tych przebiegów.. czemu czteroletnie auto nie może mieć przebiegu 80 tys? Dwie dychy rocznie to takie niemożliwe? masa ludzi jezdzi mniej rocznie. bez przesady, te teorie spiskowe wyglądają na takie w typie smoleńskim... dajcie na luz.
    Ja jeżdze alfą 12 do 15 tys rocznie i to od lat. Znam kupe ludzi co jezdzą 10 tys rocznie. I co?
    Nie teorie spiskowe , tylko realia... W dobie internetu znając nr vin , a jeszcze lepiej pierwszy nr rejestracyjny , latwo namierzyć kto był pierwszym właścicielem samochodu. Jeżeli była to firma , lub jakiś lesingodawca gdzieś w europie , możesz śmiało przyjąć , że samochód był kupiony / leasingowny po to żeby pracował. A nie cieszył oko na podjeździe domu. Robiąc "autostrady' przejechał rocznie 40-50 , a może nawet 70 tyś rocznie. Ja historę swojego samochodu sprawdziłem dość dokładnie , był leasingowny przez firme farmaceutyczną i jeździł codziennie z jakiegoś włoskiego pierdziszewa do Rzymu i z powrotem. Jak go kupiłem miał 2 lata i ....130 tyś. Można było go spokojnie "skręcić" na 50 tyś , bo prawy fotel i tylna kanapa wyglądały jak nik tam nigdy nie usiadł. Kierownica , gałka , pedały też ideał.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

macie obsesję tych przebiegów.. czemu czteroletnie auto nie może mieć przebiegu 80 tys? Dwie dychy rocznie to takie niemożliwe? masa ludzi jezdzi mniej rocznie. bez przesady, te teorie spiskowe wyglądają na takie w typie smoleńskim... dajcie na luz.
    Ja jeżdze alfą 12 do 15 tys rocznie i to od lat. Znam kupe ludzi co jezdzą 10 tys rocznie. I co?
    A Polsce znasz czy za granica ? Ja robie średnio 1000 km miesięcznie. mój znajomek w Niemczech robi 1000 km ale w weekend. Zreszta dojazdy 150 km do pracy w DE to nic zdrożnego...

- - - Updated - - -

żeby nie było ze w PL się nie jeździ wcale to kuzyn ma dwa multijety jako woly robocze, sredni przebieg na rok każdego to 30k. Starszy ma 6 lat i 150k już przekroczone, drugi jakies 2,5 żeby nie sklamac i 70k na budziku. Oba bezawaryjne, tylko lac i jezdzic i klocki zmieniac. Wujo z T4 może się chowac

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

macie obsesję tych przebiegów.. czemu czteroletnie auto nie może mieć przebiegu 80 tys?
    Może. Tylko w 90% przypadków rzeczywisty przebieg będzie zapewne odbiegał od wskazywanego przez komputer...

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Tolkmicko/Elbląg
    Auto
    plany zakupu alfy 159 sw. teraz merc s500

Domyślnie

no wlasnie czarny czemu nie moze miec 4 letnie auto 80 tys? ja np robie autem 16-23 tys w rok bo mam 2 auta

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał scout Zobacz post
    Nie teorie spiskowe , tylko realia... W dobie internetu znając nr vin , a jeszcze lepiej pierwszy nr rejestracyjny , latwo namierzyć kto był pierwszym właścicielem samochodu. Jeżeli była to firma , lub jakiś lesingodawca gdzieś w europie , możesz śmiało przyjąć , że samochód był kupiony / leasingowny po to żeby pracował. A nie cieszył oko na podjeździe domu.
    W firmie, z którą współpracuję, używają kilkuset samochodów firmowych i osoby na podobnych stanowiskach potrafią przejeździć średnio 25 i 65 tys km na rok. Wiec nie ma jakiejś reguły. Na zachodzie będzie podobnie. Generalnie nie ma problemu, żeby kupić w Niemczech auto 5 letnie z przebiegiem 100 kkm. Trzeba tylko za nie odpowiednio duzo zapłacić, albo jest to samochod uszkodzony lub z powaznym defektem i trzeba go sobie w Polsce naprawic.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Kompozycja cena / wyposażenie / rocznik / przebieg jest podejrzana. Zakładając, że rocznik jest faktycznie taki, jak podał sprzedający, a wyposażenie stosunkowo trudno "skorygować" do wersji najbogatszej - to zostaje Ci manewr na przebiegu i cenie. I chyba tylko w Polsce jest tak, że jakbyś przerzucił sobie parędziesiąt stron otomoto, to samochody z przebiegiem >250 tysięcy kilometrów zdarzają się rzadko (niezależnie od roku produkcji), z przebiegiem >300.000 km - jeszcze rzadziej, a z przebiegiem >400.000 km - prawie wcale. 3-letni diesel ma 100 tysięcy kilometrów, 6-letni diesel 130 tysięcy kilometrów, 15-letni diesel - 150 tysięcy kilometrów... Wszystkie igły, lalki, nieskazitelny stan, wygląd jakby z salonu nigdy nie wyjeżdżał, myte na ręcznych myjniach, serwisowane tylko na oryginalnych częściach, a ceny takie, że Niemcy powinni do nas po auta walić drzwiami i oknami...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Jutro jadę obejrzeć ten samochodzik:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C31553274.html
    I tu pytania
    Na co zwrócić uwagę? I o co pytać?

Użytkownik Embrion Avatar hansolo
    Auto
    Chce 159 SW

Domyślnie

Koledzy a zna może ktoś z Was ten samochód?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-pry...C31968888.html

Bardzo mały przebieg i cena jakaś niska?

Dziękuję za info.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    ...żeby nie było ze w PL się nie jeździ wcale to kuzyn ma dwa multijety jako woly robocze, sredni przebieg na rok każdego to 30k.
    Niecałe 2 lata z alfą 159 i 60k nastukane na dojazdach do pracy, robie 100km dziennie + jakies wyjazdy w góry lub nad morze i się zbiera. Aktualnie alfa ma 200k.
    Ale w PL panuje mit czasów małego fiata, że średni przebieg auta w ciągu roku to 10k :-)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

KRS ja tez jezdze 10-12 tys rocznie ale za gramanica raczej malo kto jezdzi dieslem tak jak ja do sklepu po bulki

- - - Updated - - -

Cytat Napisał maciek0701 Zobacz post
    no wlasnie czarny czemu nie moze miec 4 letnie auto 80 tys? ja np robie autem 16-23 tys w rok bo mam 2 auta
    a mi pisales na PW, ze moja ma napewno wiecej niz ma wiec co miales na mysli??