Strona 124 z 204 PierwszyPierwszy ... 2474114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,231 do 1,240 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Rasowa Alfa 159... Piłeś coś dzisiaj?
    jeszcze nie, planuje jutro dopiero, jak rasowy mieszkaniec tego kraju, lol

- - - Updated - - -

chciałem radku nie tyle skrytykowac dzieło inżynierów alfy co poddać w wątpliwość inne aspekty takiego zakupu, bardzo często rodacy popełniają nizbyt udane zakupy a potem jęczą że rząd, że żydzi, że moskwa, unia, etc.....

- - - Updated - - -

zadłużają sie np na 30lat we franku a potem udają że nie wiedzieli, nie czytali, nie mieli pojęcia ???

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Giulietta jest raczej mniej spokrewniona z Bravo (dużo mniej), niż 166 (bądź co bądź luksusowa limuzyna) z kompaktem 147 . Uważam również, że jest warte swojej ceny. Wiadomo, Hyundai zawsze wyjdzie taniej, ale to nie znaczy, że za Julkę nie warto dopłacić.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

radek ty chyba w poznaniu tylko pomieszkujesz, nie widać w tobie tego poznańskiego "sznytu" i "skromności"

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Alfiści rzadko się kierują zdrowym rozsądkiem. Taka sytuacja .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał jjokocha Zobacz post
    to wszystko prawda co koledzy pow piszą, natomiast zastanów sie raz jeszcze czy napewno chcesz wydać ca 70-80k pln? czy jest ci to do szczęścia niezbędnie koniecznie? chcesz kupić auto klasy B premium co prawda ale jednak, jego cena uczciwa winna oscylować koło 55-65k pln, autko ładne ale niezbyt wygodne, autko bliżej spokrewnione z fiatem bravo (może to jest opcja?) niż z rasowymi alfami (159, 166), auto po roku warte koło 45k pln, zadaj sobie to pytanie jeszcze kilka razy, poczekaj, pogadaj z ojcem, matką, sąsiadem? zastanów sie 5 razy !!!
    No nie no! Taka tyrada i ani słowa, że się psuje już po wyjeździe z salonu? Świat się kończy. Albo że dlaczego właściciele Alf się na drodze nie witają? Bo wcześniej widzieli się już w serwisie, dla tych co nie wiedzą.

Odpowiedź potencjalnego kupca może być tylko jedna - Octavia w tedeiku!
    ___

Użytkownik Maniak resoraków Avatar benkas
    Mieszka w
    Krapkowice, Opolskie
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti 2.0 Jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał jjokocha Zobacz post
    to wszystko prawda co koledzy pow piszą, natomiast zastanów sie raz jeszcze czy napewno chcesz wydać ca 70-80k pln? czy jest ci to do szczęścia niezbędnie koniecznie? chcesz kupić auto klasy B premium co prawda ale jednak, jego cena uczciwa winna oscylować koło 55-65k pln, autko ładne ale niezbyt wygodne, autko bliżej spokrewnione z fiatem bravo (może to jest opcja?) niż z rasowymi alfami (159, 166), auto po roku warte koło 45k pln, zadaj sobie to pytanie jeszcze kilka razy, poczekaj, pogadaj z ojcem, matką, sąsiadem? zastanów sie 5 razy !!!
    Trochę się pogubiłem, czy to odpowiedź na moje zapytanie, czy do wcześniejszej odpowiedzi kogoś innego?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Co za głupoty, a w jakich aspektach giulietta jest spokrewniona z bravo? (Bravo to konstrukcja 7 letnia)

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post
    Octavia w tedeiku!

Nie jest zla. Na przyklad RS Kombi. Mozna wozek przewiezc, rodzine i bagaz. Do tego fajne wyposazenie, dogrzewacz postojowy, DSG i ... niestety wyglad jak A4 z przed paru lat oraz pareset tysiecy innych samochodow dookola, dzwiek silnika odtwarzany z glosnikow... Choc TSI zbiera sie zacnie.

Ale Skoda tez traci na wartosci nie malo. Tzn nie wiem dokladnie jak Okta, ale moje Yeti po dwoch latach stracilo 37% wartosci cennikowej. Chyba tylko wersje gole i najtansze traca najmniej. No albo uzywki od niemca co jezdzil tylko do kosciola etc...

Poza tym, czy trzeba zawsze tylko kierowac sie wartoscia, pieniedzmi? Sa wazniejsze rzeczy w zyciu niz kasa...

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Alfiści rzadko się kierują zdrowym rozsądkiem. Taka sytuacja .

Amen!

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Co za głupoty, a w jakich aspektach giulietta jest spokrewniona z bravo? (Bravo to konstrukcja 7 letnia)

Moze z daleka wyglada podobnie? Nie wiem. Wiecej wspolnego Bravo ma np z Delta.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał Imć Zobacz post
    Nie jest zla. Na przyklad RS Kombi. Mozna wozek przewiezc, rodzine i bagaz. Do tego fajne wyposazenie, dogrzewacz postojowy, DSG i ... niestety wyglad jak A4 z przed paru lat oraz pareset tysiecy innych samochodow dookola, dzwiek silnika odtwarzany z glosnikow... Choc TSI zbiera sie zacnie.
    No, mi tego nie musisz mówić. Miałem wersję II 1.8 TSI. Bardzo fajny silnik, płaski moment obrotowy od 1500 do 4500, czy jakoś tak. Co prawda silniki z początku serii miały epizody z napinaczami łancucha rozrządu, co się kończyło katastrofą, ale mój był spoko. Koleś co kupił ją ode mnie powiedział jednak, że zmieni ten napinacz, żeby spać spokojnie. Sprzedałem za ponad 60% wartości początkowej, co chyba było dobrym rezultatem, choć fakt, że wersja nie była jakaś wypasiona, nie licząc tego silnika. Te lepiej wyposażone zawsze bardziej tracą.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Imć Zobacz post
    Moze z daleka wyglada podobnie? Nie wiem. Wiecej wspolnego Bravo ma np z Delta.
    Zestaw wskaźników jest taki sam chyba od Punto, poprzez Bravo, Deltę, Giuliette i co tam jeszcze Fiat produkuje. A przepraszam, kolorem wskazówek pewnie się różnią.
    ___

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Co prawda silniki z początku serii miały epizody z napinaczami łancucha rozrządu, co się kończyło katastrofą
    Bylo jeszcze kilka innych przypadkow, np z polaczenia tego silnika z haldexem albo DSG. Ale chyba to finalnie ogarneli choc jezeli 1.8 TSI z DSG znosi przy przyspieszaniu to ten typ tak ma i nic sie nie da z tym zrobic

Zestaw wskaźników jest taki sam chyba od Punto, poprzez Bravo, Deltę, Giuliette i co tam jeszcze Fiat produkuje. A przepraszam, kolorem wskazówek pewnie się różnią.
    Panel klimatyzacji automatycznej i navi/radio MY14 z 500L