Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: Niech ktoś mi wytłumaczy, jak to jest :)

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał lcaise Zobacz post
    Jedyny minus jest taki, że jak ktoś dba i nie oszczedza, nie wrzuca chińskich podróbek i nie szczędzi na płynach itd, to pieniędzy raczej nie odzyska...
    Z jednej strony minus, ale "jak dbam tak mam". Osobiście wsadziłem w auto tyle kasy, że będę musiał jeździć nim chyba aż się rozpadnie, żeby się zwróciło. Ale i tak uważam, że warto I mimo, że czasem potrafi strzelić focha, komfort jazdy tak utrzymanym egzemplarzem całkowicie mi to rekompensuje.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

jersey
    Gość

Domyślnie

Z założenia samochód używany na co dzień to nie jest rzecz, na której się zarabia.
    Zgoda. Chodziło mi raczej o pokazanie jakie auta, generalnie, są przedawane za te 6-8 tysięcy w Polsce. I że gdyby miały być faktycznie takie, jak w opisie sprzedającego to powinny kosztować 2 razy tyle. W końcu handlarz to nie organizacja dobroczynna, zarobić musi. A gdyby miał porządnie zrobić auto sprowadzone z zachodu za 1000-1500 Euro to musiałby je w Polsce sprzedać za grupo ponad 10000.

A przez to jak handlarze traktują samochody generalnie ceny używek, nawet dobrych, są zaniżone. Bo nikt nie zapłaci 16000 skoro może kupić "igłę" za połowę tej ceny albo i mniej.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lcaise
    Mieszka w
    Poznań / Berlin
    Auto
    156FL SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    a w innej marce odzyska?

Chyba nie rozumiesz tematu mojej wypowiedzi

Użytkownik Rowerzysta Avatar Krzysiek01
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS 2000r

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Zgoda. Chodziło mi raczej o pokazanie jakie auta, generalnie, są przedawane za te 6-8 tysięcy w Polsce. I że gdyby miały być faktycznie takie, jak w opisie sprzedającego to powinny kosztować 2 razy tyle. W końcu handlarz to nie organizacja dobroczynna, zarobić musi. A gdyby miał porządnie zrobić auto sprowadzone z zachodu za 1000-1500 Euro to musiałby je w Polsce sprzedać za grupo ponad 10000.
    a to się tyczy wszystkich marek. Tylko może zajechane BMW więcej wytrzyma od zajechanej Alfy...