Odświeżam temat . Jest jakiś sposób na naprawę ? Ja słyszałem , że można przejechać żelazkiem i będzie działał . Okleić w środku infocenter jakaś taśmą termo izolacyjna .
Odświeżam temat . Jest jakiś sposób na naprawę ? Ja słyszałem , że można przejechać żelazkiem i będzie działał . Okleić w środku infocenter jakaś taśmą termo izolacyjna .
Jest sposób - kupno wersji "niskiej" z 2005 r. najlepiej![]()
Nie wiem jak szybko padały wam te przedliftowe ale wiem że poliftowe wcale nie są bezawaryjne. Jakieś 2 miesiące temu padł mi wyświetlacz w Crosswagonie. Zgasło kilka linijek na dole a więc tam gdzie wyświetla jedyną użyteczną informację czyli temperaturę na zewnątrz. W tej chwili mam na wyświetlaczu wyłącznie zupełnie niepotrzebny w samochodzie kalendarz...
Kolego to nie sztuka jest kupić nowy wyświetlaczwarto czasami się pomęczyć i mieć satysfakcje z faktu , że włożyło się czas i serce dla swojej beli
.
Jeśli ktoś naprawiał infocenter chociaż próbował to chętnie dowiem się co i jak i gdzie .
- - - Updated - - -
O kolega z NorwegiJak tam bela się spisuje na tamtych drogach ? Ja w kwietniu , maju wybieram się w podróż z Polski do Norwegi do pracy i już na stałe mam nadzieje
.
Eh, to infocenter jedynie datę poprawnie pokazuje, reszta to żarty
Temat wrażliwości na zimno poprawiono w 2005r? Powiedzcie że tak, bo w 2004 jest lipa![]()
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl
Ja mam 2003 i szystko jest na razie dobrze - czy zimno czy ciepło.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
Mam auto z 2005. Przy temperaturach -20 zdarzało się że wcale się nie odpalał aż do nagrzania auta. Kilka linijek padło całkowicie jesienią a więc to nie ekstremalne temperatury go nie załatwiłyTemat wrażliwości na zimno poprawiono w 2005r? Powiedzcie że tak, bo w 2004 jest lipa
Drogi tu są równe i kręte. Tylko że wszędzie pełno gliniarzy i prawko można stracić już za +30 km/h. Zima sypią sól tylko na głównych drogach. Osiedlowe czy te mniej uczęszczane często nie są odśnieżane i ujeżdżone na "szklankę". Zimy nigdy nie lubiłem, na nartach nie jeżdżę, ale 4x4 sprawia że cieszę się z opadów śniegu.O kolega z NorwegiJak tam bela się spisuje na tamtych drogach ?
Dla mnie, tutaj, Crosswagon jest autem idealnym. Gdy przyjdzie czas na zmianę to raczej na pewno będzie to 159 4x4. Tylko prześwitu będzie czasem brakowało...
Panowie
Ciekły kryształ znajdujący się w samym wyswietlaczu z czasem ulega degradacji i dlatego im starszy wyswietlacz tym mniej na nim widać im bardziej jest gorąco. Gorąco równiez przyspiesza starzenie się wyswietlacza.
Ponadto niska temperatura powoduje spowolnienie reakcji wyswietlacza - im niższa tym wolniej zmienia się treść wyświetlana co oznacza że, że elektronika wysyła nowe dane do wyświetlacza a on dalej "pamięta" stare, skutek taki że wogóle nić na nim nie widać - jak sie ogrzeje sytuacja sie poprawia. Jak jest baardzo zimno - może przez jakiś czas w ogóle nie reagować.
Także szkoda czasu na ruszanie tasiemkami i czyszczenie styków - to nie tu leży przyczyna.
Sam wyświetlacz w niskim i wysokim infocentrze jest taki sam - tylko w niskim nie jest widoczny cały - część jest schowana pod plastikiem.
Jeśli szukacie wyświetlacza - najlepiej z jak najmłodszego rocznika i najlepiej z zimnych krajów (szwecja, norwegia, szkocja, islandia...) - z południa włoch albo z południa francji, grecji raczej najlepszy nie będzie.
Całkiem najlepsza to byłaby przeróbka na matrycę led lub VFD.
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
A kto ten temat założył zerknij, myślisz że nie "dłubałem" i nie kombinowałem? Ja pierwszy do tego
.
Jednak na tamtą chwilę nie było rozwiązania na rynku światowym które by było idealne.
Wspomniałem o 2005 bo w 2005 były w 100% domki niskie = idealnie działające, w czerwcu 2003 był lifting ale ja np. miałem w swojej alfie (2004.10) domek wysoki - błędnie wyświetlający, dzięki Bogu trafił się klubowicz który sprzedał mi z Alfy 2005 i wszystko jest ok do tej pory, czy jest -30*C czy jest +50*C w kabinie..