Witam , mam okazję kupić alfe Q4 ale nie wiem czy moja alfa 156 , 16v , 140 KM bedzie dawca pod wzgledem części zawieszenia i silnika
A i zapomniałem dodać , jest to sportwagon .
Witam , mam okazję kupić alfe Q4 ale nie wiem czy moja alfa 156 , 16v , 140 KM bedzie dawca pod wzgledem części zawieszenia i silnika
A i zapomniałem dodać , jest to sportwagon .
Ostatnio edytowane przez kubaku ; 27-01-2014 o 18:10
Co do silnika to chyba nie będzie problemu ale niech znawcy dizli się wypowiedzą. Co do zwiechy to Q4 ma inne podzespoły więc dawca z Twojej obecnej Alfy żaden.
Silnik ten sam, ale cała tylna belka z tego co wiem inna. To samo ze skrzynią itp, z resztą nie do końca rozumiem temat
Posiadam alfe romeo 16v , 140 KM, 1.9 , chce po prostu zmienić budę na poliftową i od razu miec dawce . Chce po prostu kupić Q4 sporwagon ale nie wiem czy się opłaca , bo jesli wiekszosc czesci nie pasuje to lipa.
Pytasz tak enigmatycznie że nic nie można wykapować.
Czego nie ma w crosswagonie i co chcesz przełożyć?
W crosswagonie przednie sanki, tylne sanki są inne niż przednionapędówce, plus jest wał z mocowaniami. Skrzynia biegów w crosswagonie jest chyba taka sama ale dochodzi do niej przekładnia która wypuszcza napęd na tył. Reszta powinna być taka sama.
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Silnik jest raczej ten sam, a przynajmniej sporo części pasuje. Skrzynia ta sama, różnica zaczyna się od mechanizmu różnicowego, w którego miejce w Q4 jest torsen i dalej reduktor.
Zawias z przodu różni się amortyzatorami, zwrotnicami (dłuższe o ok 2cm) i belką poprzeczną, z tyłu jest wszystko inne, tylko gumy na wahaczach pasują.
Inny wydech (prowadzenie pod podłogą) i zbiornik paliwa.
Inne sterowanie ABS/ESP/ASR i inne serwo
czyli nie opłaca się..
za ile ten cross ?
147 powodów do zadowolenia
na polskie około 4 tysiace
rozbitek czy czemu tak tanio?