Strona 23 z 37 PierwszyPierwszy ... 131415161718192021222324252627282930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 366

Temat: Lifting

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Jabolek Zobacz post
    No wlasnie bez nawigacji ten ekran troszke za maly jak dla mnie...szkoda ze 6.5' dostepny tylko z navi...
    Owszem, ale nie jest zle. To i tak krok milowy w porownaniu z poprzednim radiem. Radio ze sterowaniem przyciskami bylo cool w Grande Punto Sport w styczniu 2008r. W listopadzie 2011 mialem 4.5' dotykowe w Skodzie (radio + navi) i jakos nie wyobrazam sobie powrotu do przyciskow

Navi Alfy bym nie wzial, bo nie widze powodu wydawac 6500pln za cos co wlasciwie uzywam tylko w Budapeszcie i tylko jak jade w miejsce ktorego nie znam. Na trasie czy po W-wie to nie ma zastosowania... Dla porownania w Skodzie funkcja navi kosztowala mnie jakies 800pln ekstra

Użytkownik Maniak resoraków Avatar benkas
    Mieszka w
    Krapkowice, Opolskie
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti 2.0 Jtdm

Domyślnie

No właśnie ja się zastanawiam nad dwoma wersjami, tzn. Wersja Exclusive + ksenony + autoalarm + pakiet sport (razem z felami) a wersją distinctive + ksenony+autoalarm+ pakiet sport (z felami) i pakietem business. Różnica 1000 zł na korzyść wersji exclusive. Dylemat jest taki, że wersja distinctive ma gorszą tapicerkę ale miałaby navi, wersja exclusive ma półskórę ale nie ma navi tylko mniejsze radio, a nie mogę sprawdzić na żywo obu wersji bo "nasz salon" nie ma wersji polifcie.
    Ostatnio edytowane przez benkas ; 29-01-2014 o 14:18

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Tylko szkoda ze wypuscili tylko diesla w 170km tct tylko w jednej wersji exlusive...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
    2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm

2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)

Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto

Domyślnie

Jak sprawuje sie czerwona skora latem w upaly? Ogolnie skora...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
    2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm

2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Imć Zobacz post
    Owszem, ale nie jest zle. To i tak krok milowy w porownaniu z poprzednim radiem. Radio ze sterowaniem przyciskami bylo cool w Grande Punto Sport w styczniu 2008r. W listopadzie 2011 mialem 4.5' dotykowe w Skodzie (radio + navi) i jakos nie wyobrazam sobie powrotu do przyciskow

Navi Alfy bym nie wzial, bo nie widze powodu wydawac 6500pln za cos co wlasciwie uzywam tylko w Budapeszcie i tylko jak jade w miejsce ktorego nie znam. Na trasie czy po W-wie to nie ma zastosowania... Dla porownania w Skodzie funkcja navi kosztowala mnie jakies 800pln ekstra
    Za to stare radio ma styl i finezję czego nie można powiedzieć o tym nowym. W żadnym samochodzie nie widziałem takiego ładnego radia jak w Julce.
    Mnie ten nowy telewizor nie jest do niczego potrzebny, a nawigacji i tak używam w telefonie.
    Po prostu taki znak czasu. W reklamach samochodu najważniejszy ekran, tak jak w reklamie lustrzanki to że nagrywa filmy w HD
    A tak w ogóle patrząc na ten screen wyżej, to po jakiemu to jest: "Aby włączyć dotknąć ekranu" ? Bo na pewno nie po polsku...

Mieszka w
    WJ
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał benkas Zobacz post
    Wersja exclusive ma półskórę ale nie ma navi tylko mniejsze radio, a nie mogę sprawdzić na żywo obu wersji bo "nasz salon" nie ma wersji polifcie.
    Distinctive tez ma polskore (zakladam ze chodzi o skore + alcantare) w pakiecie QV Line. Ja widzialem na zywo nowa tapicerke w Distinctive, skore z alcantara z pakietu QV bo taka mam, oraz skore w Exclusive. Zdecydowanie najbardziej podoba mi sie polskora. Nigdy nie moglem sie przekonac do pelnej skory, a juz napewno nie do takiej ktora nie jest czarna. Kwestia gustu oczywiscie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Za to stare radio ma styl i finezję czego nie można powiedzieć o tym nowym. W żadnym samochodzie nie widziałem takiego ładnego radia jak w Julce.
    Kwestia gustu. Mnie sie na ten przyklad najbardziej z telefonow podoba Motorola RAZR V9, ale ze wzgledu na wygode uzytkowania jednak pozostane przy smartfonie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    A tak w ogóle patrząc na ten screen wyżej, to po jakiemu to jest: "Aby włączyć dotknąć ekranu" ? Bo na pewno nie po polsku...
    Ja tam purysta nie jestem, uzywam na codzien 3 jezykow i zdecydowanie najwazniejsze jest byc zrozumianym, reszta ma mniejsze znaczenie

I tak musze radio przestawic na angielski...
    Ostatnio edytowane przez Imć ; 29-01-2014 o 15:27

Użytkownik Maniak resoraków Avatar benkas
    Mieszka w
    Krapkowice, Opolskie
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti 2.0 Jtdm

Domyślnie

Distinctive tez ma polskore (zakladam ze chodzi o skore + alcantare) w pakiecie QV Line. Ja widzialem na zywo nowa tapicerke w Distinctive, skore z alcantara z pakietu QV bo taka mam, oraz skore w Exclusive. Zdecydowanie najbardziej podoba mi sie polskora. Nigdy nie moglem sie przekonac do pelnej skory, a juz napewno nie do takiej ktora nie jest czarna. Kwestia gustu oczywiscie
    Nie chodziło mi o standardową tapicerkę w przypadku exclusive "skóra i tkanina elegante" i standardowa w distinctive "High fabric". Na poglądowych zdjęciach z allegro strasznie słabo wygląda ta ze słabszej wersji. Na tym opieram swoją wypowiedź. Wybrałem pakiet sport a nie sportivia QV. Piszesz że widziałeś na żywo standardową tapicerkę z distinctive powiedz jakie wrażenia, bo tak jak pisałem wcześniej na zdjęciach dramat.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

1. Właśnie po to są pokrętła i przyciski, żeby wszystko było dostępne bez odrywania wzroku od drogi - ja mogę obsługiwać radio w ciemno prawie, przy dotykowym już tak prosto nie ma... W Skodzie to pasuje, jak się jedzie 70 poza zabudowanym w kapeluszu, no ale nie w Alfie...
    2. A ja navi TomToma używam codziennie, mimo że drogę do roboty znam prawie na pamięć. Pozwala jednak raz na 3 miesiące nie wpieprzyć się w korek, który potrafi uziemić na 2 godziny czasami (dojeżdżam autostradą i jak tam już coś rąbnie, to na dobre). Wbudowana nawigacja tego nie potrafi .
    3. Ja jestem zdecydowanie zwolennikiem tapicerek materiałowych, skóra na moim fotelu wygląda teraz gorzej niż welur w ponad 10-letnim Peżocie, no ale w 2011 roku tapicerki materiałowe w Giulietcie to była TRA-GE-DIA i ostatecznie wziąłem półskórę... Zresztą, niejako "zmusił" mnie do tego pakiet sportowy.
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 29-01-2014 o 15:41
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto

Domyślnie

powie ktos please jak pelna skora spisuje sie w upalne dni?...bo mam dylemat czy jednak pelna skore jeszcze zmienic czy skora+alcantara...ciekawe jak ta alcantara bedzie sie wycierala...

Mieszka w
    WJ
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    1. Właśnie po to są pokrętła i przyciski, żeby wszystko było dostępne bez odrywania wzroku od drogi - ja mogę obsługiwać radio w ciemno prawie, przy dotykowym już tak prosto nie ma...
    To musi mnie kolega nauczyc. Ja jednak nie potrafie znalezc tak latwo albumu ktorego mam ochote posluchac na jednolinijkowym wyswietlaczu... Mialbym jeden, dwa albumy to pewnie tak, ale kilkadziesiat to juz nie koniecznie takie oczywiste. Na wyswietlaczu duzym, m/w wiem ile razy jeszcze musze naklikac sie by do niego dotrzec.

A bez odrywania wzroku od drogi to jedynie chyba widzialem wyswietlacz na szybie przedniej, chyba w BMW jezeli mnie pamiec nie myli...

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    W Skodzie to pasuje, jak się jedzie 70 poza zabudowanym w kapeluszu, no ale nie w Alfie...
    Hehehe... Citigo to moze i tak A z kapeluszem to mi sie bardziej kojarzy 1.4 70KM w Mito Choc najbardziej obawiam sie na drodze Toyot, a szczegolnie Avensisow

Nie chodziło mi o standardową tapicerkę w przypadku exclusive "skóra i tkanina elegante" i standardowa w distinctive "High fabric".
    A to przepraszam, tego nie widzialem. Cale 2 eksluziwy ktore widzialem mialy pelne skorki. Moze wlasnie dlatego mi sie nie sposobaly, ze te skorki byly za jaskrawe do koloru samochodu/wykonczenia srodka.

Piszesz że widziałeś na żywo standardową tapicerkę z distinctive powiedz jakie wrażenia, bo tak jak pisałem wcześniej na zdjęciach dramat.
    Nijakie wrazenia. Zupelnie jak nie Alfa, takie slabie jakies. Jakby to wlozyli do Bravo to bym powiedzial, oh well, niech bedzie. Ale Alfie to sie nie godzi. Zbyt kolorowa, 0 smaczkow, 0 dodatkow. Totalna przecietnosc. Uderza nowa stylizancja grupy Fiat czyli wszystko wyglada jak 500L albo bardzo nowa Panda. Za stary chyba jestem na taki dizajn
    Ostatnio edytowane przez Imć ; 29-01-2014 o 20:07