Nie wiem jak w sedanach ale moim zdaniem lepiej najpierw sub a nie bawienie się w wygłuszanie drzwi itp. itd.
Co osoba to opinia. Musisz wybrać, po której chcesz być stronie mocy.![]()
Nie wiem jak w sedanach ale moim zdaniem lepiej najpierw sub a nie bawienie się w wygłuszanie drzwi itp. itd.
Co osoba to opinia. Musisz wybrać, po której chcesz być stronie mocy.![]()
Sub w sedanie jest dodatkiem do dobrze dobranego zestawu przedniego z wygłuszonymi drzwiami.
Będę pewnie po kawałku coś robił bo nie mam przeznaczonej (uzbieranej) na to konkretnej kwoty. Myślę że najpierw wygłuszę drzwi przednie - koszt ok 100zł, później kupię głośniczki hertz - 200zł i podłączę tego wzmaka co mam. Jak będzie słabo grało to poszukam jakiś wzmacniacz 4 kanałowy za 150 - 200zł o większej mocy i jeszcze dorzucę właśnie jakiegoś suba 20-25cm do 200zł, ale to raczej plany długoterminowe, tzn na przyszły rok
I się uzbiera 700zł![]()
Chyba nie myślisz o modelu Hertz DSK jak ktoś tam polecił trochę wstecz. ?? Bo jeśli tak to od razu Ci odradzam tego.
Si. A znasz jakieś lepsze w tej cenie?
Znajdzie się parę.
Poleciłbym Ci Helixy B62c ale nie wiem czy Ci wejdą. Druga sprawa to musiałbyś dołożyć, kosztują około 250 zł.
Z niższej półki cenowej do 200 zł to:
Powerbass S-6C około 200 zł, zagrają ładnie pod wzmacniaczem i z wygłuszonymi drzwiami.
Renegade RX-6.2C za 190 zł dostaniesz, mają śr montażową chyba 55 więc wejdą i potrafią nieźle dać czadu.
W tym przedziale cenowym ciężko o coś dobrego plus jest taki że kabli nie musisz zmieniać, fabryczna instalacja wystarczy.
Warte zainteresowania mogłoby być coś z Mac Audio. Ja podałem Ci ceny oczywiście za nowe głośniki, nie widzę sensu kupna używanych.
W mojej alfie siedzi na przodzie Cadence CS2.65K za około 150 zł i grają pod samym radiem doskonale, z tym że ja mam dobrze wygłuszony środek. Na wiosnę planuję rozbudowę o wzmacniacz, więcej mi nie potrzeba.
Witam,mam pytania...co można zrobić z audio w 166.nimam dsp i basu jest strasznie malutko.czy moge dołożyć w pułkę głosniki bo niemam. I zmienić głosniki na troszkę mocniejsze bez ryzyka uszkodzenia isc?
wysłano z domowego telefona![]()
Ostatnio edytowane przez kotulsky ; 18-01-2014 o 23:37
Poczytaj trochę tematów o audio w 166. Nie jest tak łatwo ale są możliwości. Możesz "dostawić" radio, dokupić DSP, albo właśnie zdrutować jakiś wzmacniacz. Tylko że z tego co wiem to będzie mizerny efekt bez dobrej jakościowo jednostki.
A odnośnie autora wątku to czy wiesz jakie są komplikacje w 166? Widzę że nie doradzał nikt kto ma 166. Masz świadomość że DSP stracisz? I że sam ICS (bez DSP) daje markotną jakość? Samo podłączenie wzmacniacza da Ci jedynie łupanie. Ciężko z tego cokolwiek innego wykrzesać.
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 01-02-2014 o 21:32
Czyli np wygłaszanie drzwi i lepsze głośniki średnio nisko tonowe wiele niezdziałają? Bo dokupić dsp i głośniki od dsp to więcej kasy jak nowe głośniki i wygłuszenie.a czy z ics jest wyjście na wzmaka? Czy bym musiał coś drutować? Niechcę woofera w nagany bo zapas się wala
wysłano z domowego telefona![]()
Jak chcesz dać lepsze głośniki jak ICS nadaje z jakością i mocą walkmana (4x17W)![]()
Dedykowanego wyjścia pod wzmaka nie ma. Możesz kupić przejściówkę z mini iso i wpiąć ją z tyłu. Wtedy wzmacniacz z nowymi głośnikami (misio1 wtedy straci DSP). Ale z tego co słyszałem od ludzi którzy coś tam modzą w audio w 166 to trąca tandetą. To jakbyś właśnie walkmana podłączył pod wzmaka i na głośniki. Nie wiem. Niektórym to może styknie jak będzie tylko łupać.
Wszelkie inne sposoby to już ostre kombinowanie. Niestety to nie 156 czy inne że wstawiasz radyjko ze wzmakiem i nowymi głośnikami.