Strona 7 z 27 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 266

Temat: Zakup Alfy Romeo GT 1.9 JTD

Użytkownik Rowerzysta Avatar witek_n
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    GT 1.9 JTD -> Brera 2.4 JTDm+ -> Giulietta T-Jet+

Domyślnie

Mogę Ci powiedzieć zarówno jak wygląda to z perspektywy kupującego, jak i sprzedającego. Gdy szukałem auta pod koniec 2012 to byłem załamany, bo naprawdę większość tego co było na portalach motoryzacyjnych to szroty. Wreszcie znalazłem GT spełniające mojej wymagania (salon PL, bezwypadkowe - dopuszczałem oczywiście malowane elementy w kilkuletnim aucie, ale bez żadnej rzeźby typowej dla ofert komisowych i kupiłem je mimo że wymagała dopieszczenia technicznego. To "dopieszczenie" kosztowało mnie przez rok łącznie ok. 9000 zł, ale zachciało mi się zmiany - tak już mam, że mniej więcej raz do roku zmieniam auto. No i wystawiłem auto jakieś 2 miesiące temu na portalach - wtedy jeszcze nie byłem pewien do końca czy chcę sprzedać, a gdy decyzja zapadła na 100% to tydzień temu wrzuciłem też ogłoszenie do Bazaru. Cena jest w mojej ocenie adekwatna do egzemplarza i jego stanu: 24 KPLN do rozsądnej negocjacji. Efekt jest taki, że jeszcze nikt nie dzwonił, ani nie oglądał na żywo Dostałem 2 oferty zamiany, ale nie byłem zainteresowany np. Chryslerem 300 C, pisał tez do mnie jeden kolega z forum, ale bez konkretów. Co prawda aż tak bardzo nie narzekam, bo GT jest teraz dla mnie weekendowym joy-carem, cieszy doskonałym stanem i dostarcza miłych wrażeń z jazdy. Ale widzę, że chcąc sprzedać takie auto w przyzwoitej (z mojej perspektywy) cenie muszę uzbroić się w cierpliwość.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Z ciekawości podaj rocznik przebieg i cene? Zobaczymy czy pokryje się z moimi spekulacjami...

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

2004 rok, 175 000 km przebiegu, cena: 24 000 zł, więc całkiem zgodnie z Twoimi spekulacjami
    Szczegóły tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...westowana.html

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał witek_n Zobacz post
    2004 rok, 175 000 km przebiegu, cena: 24 000 zł, więc całkiem zgodnie z Twoimi spekulacjami
    Szczegóły tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...westowana.html
    ja to ogłoszenie kilka razy widziałem ale nawet ci głowy niezawracałem bo mi np.kolor do gt niepasujea dobrze jak jest stan i kolortakto ładna,to tak ja 156 sprzedawałem tak samo moze cena ,kolor moze komus niepasowałale wgruncie prawie dostałem tyle co chciałem

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

No niestety tak to jest z używanymi autami, że trudno znaleźć zadbany egzemplarz w wymarzonym kolorze, z ulubioną tapicerką, zwłaszcza w przypadku tak niszowego modelu jak GT

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    W zasadzie bocian dobrze prawi z tym że nikt nigdy nie odda Ci pieniędzy wpakowanych w samochód. Wiadomo że można czekać na kogoś kto woli kupić auto przygotowane doinwestowane, ale często trzeba długo poczekać. Niestety w polsce wszyscy szukają okazji, widać to dobrze na przykładzie kolegi z poprzedniej storny. GT z 2005 roku za 16tyś zł.
    Chyba ludzie w PL lubia sie aut 'pozbywac', a nie sprzedawac. No bo jak wytlumaczyc fakt, ze jak czegos szukamy, to 90% ogloszen to oficjalni lub zakamuflowani handlarze. No wiec na czyms oni zarabiaja, czyli ludzie zostawiaja auta w rozliczeniu, sporo tracac zapewne.

Ja sprzedaje moje GT jako modyfikowane, nie zamierzam nic ukrywac, ani kamuflowac, bo to po prostu nieuczciwe. Kupujacy dostanie jedna z szybszych GT w Polsce, bez chorob wieku dzieciecego i dopracowane. I jak pomysle ile czasu, kasy stracilem i ile klopotow musialem przejsc, zeby dojsc do obecnego setupu, to wolalbym kupic za pare tys wiecej auto juz zrobione od sensownego wlasciela, niz sie jeszcze raz w to bawic. Tak wiec nie kazdy szuka okazji.

Chyba zreszta kazdy, kto mial juz jakies auta, wie, ze roznice ceny miedzy 'okazja' a zadbanym autem mozna zostawic przy pierwszej wizycie w serwisie.
    Ostatnio edytowane przez Krajcok ; 29-01-2014 o 21:35
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    W zasadzie bocian dobrze prawi z tym że nikt nigdy nie odda Ci pieniędzy wpakowanych w samochód. Wiadomo że można czekać na kogoś kto woli kupić auto przygotowane doinwestowane, ale często trzeba długo poczekać. Niestety w polsce wszyscy szukają okazji, widać to dobrze na przykładzie kolegi z poprzedniej storny. GT z 2005 roku za 16tyś zł. Wystarczy sie zastanowić, 2-3k dla handlarza i wychodzi GT za 3000e kupiona w belgii... Ba! nawet mniej bo przecież transport też kosztuje. Nie możliwe żeby dostać sprawną GT za te pieniądze za granicą. Wniosek z tego taki że trzeba wypośrodkować. Kupując nie wolno szukać najtańszych egzemplarzy, sprzedając też trzeba dać dobrą cenę. Oczywiście można wywalić cenę z kosmosu ale wtedy można sprzedawać auto i rok. Patrząc po cenach z otomoto, jeśli masz faktycznie bardzo zadbany samochód rocznik 2004-05 z przebiegiem poniżej 200kkm możliwym do potwierdzenia, możesz wołać za auto ~25k zł. Niestety alfa romeo to bardzo niewdzięczna marka w sprzedaży i trzeba czekać na odpowiedniego kupca.
    Kolega ja przeżuciłem kilkanaście aut i wiem jak sprawa wygląda,ale kobiecie ciężko wytłumaczyć że auto za 17k to nie wcale taka igła na jaką wygląda na zdjęciach bo wszystkie stoja w podobnej cenie Albo kupujesz tanie i szykujesz się na wkład na stracie albo dajesz na wstrzymanie i zbierasz kase na coś zadbanego i doinwestowanego.
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Tylko że to tanie może być, powypadkowe, po zalaniu, lu innych nieciekawych przygodach których nawet mając drugie tyle nie usuniesz. Dlatego ja jestem zdania że zawsze lepiej podskładać i kupić doinwestowane z pewną historią. Przynajmniej w razie wypadku masz pewność że samochód nie rozpadnie się na pół. Krajcok prawda jest taka że ludzie nie lubią kupować modyfikowanych samochodów. To że Twoim zdaniem samochód jest przygotowany dla kogoś może oznaczać że był upalany non stop. Kupując używany samochód nie znasz poprzedniego właściciela, widzisz tylko że auto ma podniesioną moc więc przycisnąć lubił. Ludzie wolą kupić serię i samemu modyfikować żeby później stracić na sprzedaży i tak koło się zamyka. Są również jednostki którym się udaje sprzedać doinwestowane auto z udokumentowaną historią tych właśnie modyfikacji jak w przypadku omena. Generalnie wystaw za tyle ile sobie życzysz i czekaj... Jak odzew będzie marny, będziesz musiał cenę obniżyć albo pozostać przy alfie.

Użytkownik Ogier Avatar kompot
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GT 1.9JTD Q2

Domyślnie

Ja sprzedawałem niedawno GT. Stan tak dobry, jak tylko może być, na sprawdzeniu nic nie wyszło. Jeździłem w rękawiczkach, cena była 35 za 2007 rok produkcji, koniec 2008 rejestracji, salon PL, full serwis, czarna, oryginalne Q2, przelot raptem 81 tys. Miałem mnóstwo zapytań od pasjonatów, zainteresowanych. Niestety większość szukała takiego auta za ok. 80% tej kwoty. Obejrzały dwie osoby, jedna zaproponowała niższą kwotę, mimo, że też nie miała się do czego przyczepić, po prostu miała mniejszy budżet i nie była napalona na Q2, któe jednak trochę lepije trzyma cenę. Ofertę odrzuciłem, bo wiedziałem, że to kwestia klienta, nie ceny, ja również wywaliłem na zakup tego auta kupę pieniędzy, wówczas jedna z dwóch w najwyższej cenie z allegro... Ech Przyjechała Pani, obejrzała sama, podobało jej się. Poprosiłą o podjechanie do znajomych do warsztatu na obejrzenie. Nic nie znaleźli, a śpiewałem jak z nut, m.in. dwa elementy malowane przez podwykonawce ASO. Ostatecznie opuściłem bardzo niewiele, właściwie żeby przyklepać transakcję jeszcze tego samego dnia, bo dwa dni później wyjeżdżałem. Sprzedaż pojazdu w lepszym stanie ale i droższego od reszty ogłoszeń, co już pokazało doświadczenie kilka razy to kwestia klienta, nie szczęścia. Cenę warto opuścić tylko jeśli bardzo nam się śpieszy. A rynek psują handlarze picujący szroty, niestety.

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał kompot Zobacz post
    Ja sprzedawałem niedawno GT. Stan tak dobry, jak tylko może być, na sprawdzeniu nic nie wyszło. Jeździłem w rękawiczkach, cena była 35 za 2007 rok produkcji, koniec 2008 rejestracji, salon PL, full serwis, czarna, oryginalne Q2, przelot raptem 81 tys. Miałem mnóstwo zapytań od pasjonatów, zainteresowanych. Niestety większość szukała takiego auta za ok. 80% tej kwoty. Obejrzały dwie osoby, ...
    Czyli ogladaly 2 osoby, a mnostwo zapytan na czym polegalo? Domyslam sie, ze probowali negocjowac cene przez telefon nie ogladajac nawet auta na zywo?

Ile zajela Ci sprzedaz od umieszczenia ogloszenia do transakcji?
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor