Kilka dni temu kolega z pracy kupił 147 FL JTD 2005r za 12000pl kolega Ramzes_II ją prześwietlił i jest ok normalna cena za 147 z zachodu
Kilka dni temu kolega z pracy kupił 147 FL JTD 2005r za 12000pl kolega Ramzes_II ją prześwietlił i jest ok normalna cena za 147 z zachodu
'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
Jeremy Clarkson
A jaki przebieg i stan?, bo mój znajomy też kupił 147 z 2005 po FL z Niemiec za 13 tyś i do teraz śmiejemy się z niego że kupił "tureckie" a nie włoskie auto. Kierownica, nakładki pedałów gałka zmiany biegów nawet obudowa kluczyka nówki, do tego felgi z TI opony chińskie buczące jak nurkujący myśliwiec, do tego przebieg niby 188 tyś a w rzeczywistości 270 tyś, próg po lewej walnięty, zaszpachlowany i malnięty na czarno - a że to jest czarna bella to nie było za bardzo widać
. Do tego teraz wrzucił do niej czipa na 180 KM i do całości szczęścia wywala mu marchewy na desce
. Włożył już do niego 2,5 tyś i w sumie pewnie włoży jeszcze raz tyle. Ja jestem zdania że dobrze zadbana bella JTD 150 KM z 2005-2006 roku z realnym przebiegiem kosztuje na czysto ok 19 -20 tyś zł, każde oferty pokroju 10, 12, 13 tyś za 147 w JTD jeszcze z zagranicy aż proszą się o dopiskę + 5 tyś na naprawy. Ja sam swoją piękną kupiłem niby zadbaną wizualnie z przebiegiem sprawdzonym na ASO, i w dodatku krajową w tym roku za 16 tyś i mimo że nawet na fiacie w BB powiedzieli że jest ok, doprowadzenie jej do perfekcji w moim mniemaniu pochłonęło mi lekko 5 tyś w ciągu niecałego roku. Więc panowie ja w okazje nie wierzę, albo ktoś wie co ma i to ceni albo wie że to jest ruina i temu daje niską cenę...
Zasięgnij lektury kto to Ramzes_II ,dowiedz się kim jest i jak potrafi prześwietlić samochód,skąd do niego dojeżdżają na mody itd. a następnie pisz postthe end
'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
Jeremy Clarkson
12 tyś + opłaty rozumiem czyli ok 14,5 tyś łącznie ?, tyle tylko że ja po tym co jest na naszym rynku nie wierzę że za 12 tyś zł można kupić 147 150 km nie wymagającą w najbliższym czasie dość sporego wkładu
Niestety taka prawda, ja podobnie jak Grand231, kupiłem auto zadbane, zapłaciłem dużo więcej niż średnia rynkowa za 147 sprzed liftu (2004r), ale rozrząd, elementy eksploatacyjne i drobnostki, które trzeba było "doszlifować", aby auto było w stanie idealnym i 4 tys się rozeszły.
Wiadomo, kupisz tanio - dopłacisz do remontów co najmniej drugie tyle. Ta wygląda kiepsko. Więc pomyśl, skoro do sprzedaży wystawiona jest w takim stanie, że nawet komuś nie chce się jej umyć, czy też wysprzątać, nawet reflektora wymienić, (tu obity, tam obity) to weź pod uwagę, że mechanika jest w jeszcze gorszym stanie niż jej wygląd.
Ja nie pisałem że będę ją kupował- tak dla ścisłości, zastanowiła mnie cena, na fotkach nie jest to składak pół na pół a cena jest jeszcze niższa niż takiego składaka
. Zaciekawiła mnie ta oferta ze względu na cenę, podejrzewam że auto jest po powodziowe stąd tak niska cena.
Umówmy się.. w takiej cenie ciężko kupić dobrze wyposażoną 1 wersję 147.. a co dopiero FL. Chyba, że ktoś lubi dopłacać co miesiąc kilka stów - i potem mówić, że alfa to g..wno ..![]()
Przez miesiąc szukałem i kupiłem 147 jtdm 2005 rok 120 km przebieg 182000 za
12000 pln. A ponieważ była zarejestrowana już w Polsce to tylko zmiana rejestracji była do zapłacenia.
Na dodatek kupiłem ją na fakturę osoba prywatna prowadząca firmę to i skarbówka odpadła.
Trochę podmalówek ( maska i nadkola ) reszta jest ok. Na dodatek mam akumulator i oponki zimowe na gwarancji i letnie prawie nowe.
To jest ta co pisał tomek.rynkar.
Załącznik 120063Załącznik 120064Załącznik 120065Załącznik 120070Załącznik 120069Załącznik 120066Załącznik 120067Załącznik 120068
Ostatnio edytowane przez Włodek ; 06-02-2014 o 08:28
Amantes amentes
Zakochani są jak szaleńcy.
Tak na szybko to żadna okazja, popatrz silnika 120 KM, wersja wyposażenia też nie full wypas raczej podstawa (klima manualna, brak kiery multimedialnej) do tego ta maska jakoś tak krzywo spasowana - była bita w lewe nadkole ?. Poza tym ta o której był temat to wersja 150 KM w wersji Distinactive - więc na pewno droższa, a cena chyba niższa niż twoja.