Marku, co myślisz o moim pomyślę na przeciwmgłowe?
Marku, co myślisz o moim pomyślę na przeciwmgłowe?
A nie uważasz że jak będziesz jeździł na przeicwmgielnych to pierwszy patrol Cię zgarnie?![]()
No właśnie chciałem to napisać - jeśli chcesz się "rzucać w oczy", to pomysł z przeciwmgłowymi bardzo dobry
Jeśli chodzi o legalność rozwiązania nic nie zyskujesz, a jeśli chodzi o możliwość zauważenia tego na drodze, tylko tracisz.
- - - Updated - - -
Za rozwiązaniem z drogowymi w 159 przemawia jeszcze jedno - tzw. wersja nordycka (o ile dobrze pamiętam), stosowana również np. w grupie VW.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Mi bardzo się takie rozwiązanie bardziej podoba niż na światłach drogowych, jak się nie mylę to w mitsibishi asx jest tak fabrycznie. poza tym denerwuje mnie jak mi musza sie podświetlać zegary jak jadę w dzień bo przyciemnia mi to radio.
ja jestem za halogenami na 30%
PS jak znajdę chwile to w sobotę w końcu zamontuje ten moduł bo kupiłem go już kila miesięcy temu ale jakoś nie miałem czasu go zamontować![]()
Ostatnio edytowane przez interside ; 06-02-2014 o 16:39
Air, zdefiniuj słowo "używanie", czy jest ono synonimem słowa "korzystanie"?, a jeśli tak, to w jaki sposób korzystamy ze świateł, nie włączając ich - jeśli o mnie chodzi, używam tych świateł wyłącznie dlatego, że nakazuje mi to prawo, wjeżdżając do Niemiec, można je po prostu wyłączyć, czyli zaprzestać używania
kabe - jest to rozwiązanie fabryczne - czyli wykorzystanie przyciemnionych świateł drogowych, jako świateł do jazdy dziennej - w nowszych 159, w instrukcji obsługi jest to opcja dodatkowa - "w opcji/gdzie przewidziano" - dokładnie takie samo rozwiązanie jest w samochodach grupy WV i zdaję się w BMW - poszukaj na forum, było na ten temat sporo informacji.
Interside, ten moduł podłączony do świateł drogowych, działa dokładnie tak samo, jak podłączony do świateł przeciwmgłowych (to jest dokładnie to samo urządzenie) - czyli uruchamia wyłącznie te światła do których jest podłączony - żadnych innych, a więc również podświetlenia deski![]()
Ostatnio edytowane przez gwidonio ; 06-02-2014 o 18:19
Jeśli nielegalne = niezgodne z prawem, to nie jest legalne, bo nie spełnia jednego z warunków, czyli oznaczenia lampy - nie spełniają tego warunku również np. lampy Peugeota 308, który ma fabrycznie montowane w reflektorach światła do jazdy dziennej - to taka ciekawostka.
- - - Updated - - -
Jeszcze jedna ciekawostka prawna, zgodnie z prawem z, bodajże, 1962 roku, które nadal obowiązuje, sprzedawca, sprzedając alkohol na kartę kredytową, łamie obowiązujące prawo - znasz jakiegoś sprzedawcę, który został za to ukarany?![]()
159 nie ma homologacji na kloszu tylko tandetną naklejkę na korpusie plastikowym. Tak więc jeżeli po lifcie były DRL w drogowych to nie ma najmniejszego problemu założyć to we wcześniejszych modelach.