Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 99

Temat: Kompleksowe przygotowanie alfy do zimy

Kosiar
    Gość

Domyślnie

ile by kosztowała konserwacja podwozia w 156 ?

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Od 200 wzwyż żależy ile jest roboty.

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

firgloo calkowicie sie z Toba zgadzam. W miastach i na glownych drogach pokrywy snieznej praktycznie nie ma bo ja zaraz usuwaja. Oczywiscie kilka dni w czasie zimy moze sie zdarzyc, ale wtedy jak piszesz niezbedna jest wyobraznia i przewidywanie.
    Wg testow opona zimowa przewyzsza letnia tylko na sniegu. Na lodzie nie ma roznicy. Na suchym i mokrym zimnym asfalcie natomiast letnia goruje. Ile mamy w ciagu zimy asfalu ze sniegiem i bez sniegu odpowiedzcie sobie sami.
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał Wujek
    Wg testow opona zimowa przewyzsza letnia tylko na sniegu. Na lodzie nie ma roznicy. Na suchym i mokrym zimnym asfalcie natomiast letnia goruje. Ile mamy w ciagu zimy asfalu ze sniegiem i bez sniegu odpowiedzcie sobie sami.
    Zgadzam się - z tym, że zimówki przewyższają opony letnie nie tylko na śniegu, ale i na błocie pośniegowym. I jeszcze jedno dość ważne poprawiają samopoczucie kierowcy i sprawiają, że czuje się pewniej za kółkiem a poza tym tak, jak piszesz. A gdy pojawi nasię "szklaneczka" to raczej nie ma różnicy ;//

Wprawdzie nie jeżdżę na zimówkach a na całorocznych, jednak bałbym się szaleć zimą na przytartych już oponach letnich :|
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał as
    dość ważne poprawiają samopoczucie kierowcy i sprawiają, że czuje się pewniej za kółkiem a poza tym tak, jak piszesz. A gdy pojawi nasię "szklaneczka" to raczej nie ma różnicy
    No właśnie o tym kiedyś tam pisałem, poczuje się pewniej jedzie 100 i nagle szklaneczka, bo już takie akcje widziałem i ja na letnich zmuszony byłem hamowac(nie miałem ABSu) a gościu rozwalil koła na krawężnikach. Dobrze, że nie kogoś.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

RUDA
    Gość

Domyślnie

przed zima rowniez wypadl czas na zmiane oleju - co dzis uczynilam Valvoline Max life i filtr. Wyszedl rowniez babol spryskiwacza tylnej szyby - przewod mi pekl i nalalo sie w podsufitke - juz zrobione jak trzeba i w koncu sika jak nowy :mrgreen: Padl mi przewod od turbo - cenowa masakra - ale wymiana dopiero za 5 dni.

RUDA
    Gość

Domyślnie

Niezłe morozisko na zewnatrz - na mazurach - 20 dzis bylo - jak sobie radzicie i wasze belle w tak skrajnych warunkach?

hajper
    Gość

Domyślnie

Moja zamarza... Nie wiem czemu wszystkie inne samochody jakoś normalnie wyglądają, a Włoszka ma zawsze pozamarzane szyby, maskę i klamki

Ręcznego już od tygodnia nie dotykałem - cały czas zamarznięty.

Ale silnik i reszta działają git.

RUDA
    Gość

Domyślnie

Jak dzis z rana po mroznej nocy bylo? Daliscie poodpalac swoje divy? Patrzac na tych ktorym nie chcialo sie na noc auta do garazu wstawic (jak dobrze ze mi sie chcialo ) rano byl widok jak z pola bitwy z wiekszoscia poleglych..... A tym co sie udalo - az strach patrzec co wyprawiali na letnich oponach (ulubiony sasiad ) w tumanach skotlowanego sniegu

cin_ek
    Gość

Domyślnie

jak wstałem rano i zobaczyłem że Bella kompletnie zasypana dałem sobie spokój i do pracy na piechotę przez śniegi się przeszedłem. Z zapaleniem nie byłoby raczej problemu bo gorsze morzy były i paliła za pierwszym razem. Szkoda mi tylko jej że musi tak stać na śniegu pod chmurką. Rano wymyśliłem że może namówię mamę coby uszyła mi jakiś pokrowiec dla Alfy :mrgreen: