wieczorem sprawdzę wtryski, może jednak pompa się posypała i zawaliło wtryski opiłkami!?
wieczorem sprawdzę wtryski, może jednak pompa się posypała i zawaliło wtryski opiłkami!?
jednak kolega murgal trafił w sedno, naprowadził nas też odczyt na kompie 4%otwarcia w spoczynku, wystarczyło przeczyścić EGR i auto pali od kopa, dziękuję wszystkim za pomoc, jutro jadę na przejażdżkę, na pewno będzie się wypalał EGR, pompa do zwrotu, no i został kpt zapasowych świec, gdybym od razu posłuchał rad kolegi, to miałbym usterkę bezkosztową
![]()
Super,że na tym się skończyło,bo coraz gorzej to wyglądało.Wielka nauka przy okazji, w przypadku podobnych awarii.
Mówiłem od razu że to egr, no ale nikt mnie nie chciał słuchać... Przecież to dość popularna usterka w tych silnikach.
EGR się nie wypala, egr się czyści, chodź ja polecam zaślepić, kup zaślepkę i masz spokój z tym badziewiem.
ja miałem tak samo i problemem był EGR, po usunięciu go problem zażegnałem, także myślałem, że paliwo i też kombinowałem ze spuszczaniem wachy i filtrem, ale to nic nie zmieniło.