Poziomowanie działa ci tak samo w lewej i prawej lampie ?
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Źle masz ustawione. Dolne linie odcięcia mają być w jednej linii.
Dolne i górne linie odcięcia muszą być w obu reflektorach na takiej samej wysokości.
Chociaż ostatnio przyuważyłem paska z ostatniego wcielenia i rzeczywiście prawy reflektor był "wyżej" niż lewy.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Oba muszą mieć w linii. Nie ma znaczenia czy to nowy pasek czy wahadłowieca ogólną wysokość niech Ci ustawią na stacji albo jak już to robisz sam to ustaw tak aby linia odcięcia (ta dolna) była na drodze nawet jak jedziesz po nierównościach. Jeżeli jedziesz i ta linia ucieka Ci do góry tak że gubisz ją z drogi to właśnie wtedy oślepiasz innych.
Tak, działa tak samo po obu stronach. Tak myślałem, że mam coś pokręcone, z ustawieniami świateł . Zrobię jak piszecie, dolne odcięcia będą na siebie nachodziły.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy stojąc przed samochodem w odległości kilku metrów, światła oślepiają was jednakowo przy tej samej wysokości patrzenia ? Przy aktualnych ustawieniach, tak jest właśnie u mnie.
Ostatnio edytowane przez herbig ; 09-02-2014 o 19:40
Światła są asymetryczne, czyli tak samo nie oświetlają. Patrząc na przód auta to pierwsze będzie oślepiać światło po stronie kierowcy.
W prawo, lewo też da się regulować ?
Tak, przeczytaj instrukcję. A jak dobrze pamiętam to nawet na reflektorze jest napisane obok śrubki regulacyjnej ile procent da się skręcić.
Da się, tym białym pokrętłem w lampie.
Swoją drogą jechanie na SKP w celu regulacji mija się z celem chyba. Ja byłem na trzech różnych raz po raz i zaznaczałem sobie ustawienie na ścianie garażu - każda stacja ustawiała inaczej i to nie tylko w pionie, ale i w poziomie![]()