chwilowo nie mam dostepu do ob bo w terenie jestem, ale i tak chyba beda sie roznic bo twoja smiga na gazie, jak bede w domu to ci podam
~ taka była piękna ! :C
Przy silniku 2.0 wynik 12 l to i tak całkiem dobrze. Jak miałem BMW e30 2.0 129koni to po Wrocławiu, jak gaz muskałem to spalała mi 14 l. Po przerobieniu na gaz brała 18 lpg!!! To wszystko przy spokojnej jeździe.
Ale chyba i tak wezmę tę sondę,będzie leżeć jak nie trzeba będzie wymieniać.
Apropo spalania w moim 1,6 dziś tankowałem po przejechaniu 105km tylko po mieście, do pracy czy sklepu więc auto się nawet nie zagrzało dobrze to wlałem 11 litrów.
"Apropo spalania w moim 1,6 dziś tankowałem po przejechaniu 105km tylko po mieście, do pracy czy sklepu więc auto się nawet nie zagrzało dobrze to wlałem 11 litrów."
To może nie potrzebnie robię zamieszanie z tym moim spalaniem![]()
moja bella średnio 9,5 - 10 średnio w mieście, dzis komputer przy 482 zrobionych km głównie w mieście rzadko trasa...jeśli już to ok 60 km 9,8. Przy podróży 4 osoby autostrada 140-180 km/h z testem do 240 przez chwilę na odcinku 300 km 8,5...ale kiedyś jadąc 120 km trasą udało sie zejśc do 6,2 przy 70-90 na 5 biegu...jednak przy mocnym butowaniu trzeba pamietać o oleju mi średnio 0,8 na 1000km...no ale ten typ tak ma![]()
Wrócę do tematu,zatankowałem 32 litry gazu i zrobiłem na tym 275 kilometrów czyli wychodzi 11,60 mniej więcej,z czego około 220 kilometrów krótkie wypady za miasto na działkę około 15 kilometrów w jedną stronę,a reszta po mieście.Nie przyciskając za bardzo,normalna jazda.