Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Temat: Dziwna teoria znawcy Alf

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

mrutyna i showtime, ale raczej nie pracujecie w branży motoryzacyjnej. A czasem jest tak, że po tygodniu tyrania w kanale, nad pod przy samochodzie- człowiek chce odpocząc od jakiegokolwiek samochodu, nawet swojego. Ty wyjdziesz z biura i się cieszysz, że możesz wsiąsc do auta i przejechac się kawałek. A jak ja czasem przesiadam z auta którym zrobiłem 500 km w dzień i jeszcze mam jechac swoim wozem to mnie krew zalewa. A u mechanika analogicznie, czasem robi na boku swoje auto czasem nie, a jak po robocie nie chce mu się z autami nic to też nie jest to dla mnie dziwne. Kierownik warsztatu? Jak on codziennie widzi 10 aut na godzinę rozporządzi to kiedy ma swoje auto robic, skoro przede wszystkim trzeba auta klijentów robic?
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    mrutyna i showtime, ale raczej nie pracujecie w branży motoryzacyjnej. A czasem jest tak, że po tygodniu tyrania w kanale, nad pod przy samochodzie- człowiek chce odpocząc od jakiegokolwiek samochodu, nawet swojego.
    widziałeś kiedyś właściciela serwisu Alfy w kanale robiącym coś przy samochodzie klienta??

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna
    fiergloo napisał/a:
    mrutyna i showtime, ale raczej nie pracujecie w branży motoryzacyjnej. A czasem jest tak, że po tygodniu tyrania w kanale, nad pod przy samochodzie- człowiek chce odpocząc od jakiegokolwiek samochodu, nawet swojego.

widziałeś kiedyś właściciela serwisu Alfy w kanale robiącym coś przy samochodzie klienta??
    Cytat Napisał fiergloo
    Kierownik warsztatu? Jak on codziennie widzi 10 aut na godzinę rozporządzi to kiedy ma swoje auto robic, skoro przede wszystkim trzeba auta klijentów robic?
    Czytaj uważnie
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna
    Ja widziałem.

Cytat Napisał showtime
    Na wszystko mam czas, wiec ozzy nie gadaj glupot
    No to mnie wkurzyłes. A głupot nie gadam, na mnie Wasze 2 etaty i dwa kierunki studiów nie robią wrażenia, kiedyś tak też pracowałem i wiem że braku czasu się nie przeskoczy, nie da się jednocześnie wszystkiego robić porządnie. Wszystko da się robić, ale nie wszystko porządnie. Co licytujemy się? Ja kiedyś byłem jednocześnie nie studentem 4 uczelni i pracowałem. I nigdy więcej nie chcę tyle na raz robić. Bo się śpi po kilka godzin, uczy się człowiek tylko na egzaminy, bo czym się zapomina bo na normalną naukę czasu po prostu nie ma. Taką robotę i takie studiowanie to ja mam w głębokim poważaniu, a ludzi którzy tak robię tym bardziej. Przychodzi potem jeden z drugim na egzamin nie przygotowany i świeci oczami: Panie, ja pracuje, dwa etaty, inne studia, ITS, daj pan trójkę... parodia. Ale takie czasy mamy.

I niech nikt mi nie mówi że jak ktoś ma 2 miejsca pracy i 2 kierunki studiów to coś daje... no ale nie wiem gdzie pracujecie i jaki poziom uczelnia prezentuje... bo mam dziwne wrażenie że żenujący. Skoro się udaje.

I niech nikt mi teraz nie wmawia jaki to genialny jest i jakich to ocen nie ma na tej uczelni... 4 lata pracuję, a podwójne studiowanie znam jak nikt. Bez ściemy panowie. Albo gówniana uczelnia (uczelnie) albo ta praca to tylko weekendy a nic poważnego.

Kiedyś ludzie mieli 1 fach, 1 specjalizację i wystarczało że byli w tym świetni... teraz trzeba znać się na wszystkim i mieć kilka kierunków studiów skończonych... po co do cholery? Sami się nakręcacie.

Ja się rzadko denerwuję... ale jak słyszę takie bzdury... co to ludzie jednocześnie nie robią... jacy są zaje...ści, to mnie krew zalewa. Bo ja takich cwaniaczków mam na co dzień.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

showtime
    Gość

Domyślnie

I niech nikt mi nie mówi że jak ktoś ma 2 miejsca pracy i 2 kierunki studiów to coś daje... no ale nie wiem gdzie pracujecie i jaki poziom uczelnia prezentuje... bo mam dziwne wrażenie że żenujący. Skoro się udaje.

Dokladnie tak, razem z mrutyna studiujemy na tak beznadziejnej uczelni, jaka jest Uniwersytet Jagiellonski nie sadze abys skonczyl lepszą... poza tym studia w trybie zaocznym sa dla ludzi ktorzy pracuja i nikt z profesorow nie uwaza nas za gorszych od studentow dziennych. Wyklady i zajecia mamy z tymi samymi ludzmi, z ktorymi maja ci niby lepsi "dzienni"... A zajecia piatek sobota niedziela od 8.00 do 20.00 wiec sumujac liczba godzin jest nieznacznie nizsza od "dziennych". Zenada to o czym piszesz.

I niech nikt mi teraz nie wmawia jaki to genialny jest i jakich to ocen nie ma na tej uczelni... 4 lata pracuję, a podwójne studiowanie znam jak nikt. Bez ściemy panowie. Albo gówniana uczelnia (uczelnie) albo ta praca to tylko weekendy a nic poważnego.

Pracuje w duzej firmie motocyklowej jako informatyk i wyobraz sobie ze mam takie uklady z szefem, ze jak zrobie swoja prace to moge sobie czytac ksiazke i uczyc sie do szkoly w czasie pracy. Bo u mnie sie nie robi na akord. Wykonam zakres prac przeznaczony na dany dzien i mam czas na swoje sprawy. Zdziwiony? Widzisz, niektorzy sie potrafia ustawic.

Poza tym nie nazywaj mnie cwaniaczkiem bo mnie nie znasz, wiec nie zycze sobie. A to ze jestes ode mnie starszy, to tez mam szeroko w powazaniu

Pozdrawiam i uwazam ze moj udzial w tym temacie jest juz niepotrzebny. Nie ma z kim tu rozmawiac

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy
    takie studiowanie to ja mam w głębokim poważaniu, a ludzi którzy tak robię tym bardziej. Przychodzi potem jeden z drugim na egzamin nie przygotowany i świeci oczami: Panie, ja pracuje, dwa etaty, inne studia, ITS, daj pan trójkę... parodia.
    :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
    ubawiłem się normalnie ległem ze śmiechu... ale fajnie że masz mnie w poważaniu zresztą pewno na forum jest z kilkanaście osób, które robią tak samo jak ja czyli studiują i pracują

Z tymi egzaminami to patrząc na Twoje doświadczenie chyba sam tak chodziłeś bo ja jeszcze nigdy nie rozmawiałem z profesorem na temat co robię w życiu prywatnym.
    no ale cóż jak skończyłeś 4 kierunki na zasadzie Panie daj Pan trójkę to graty :mrgreen:

Cytat Napisał ozzy
    tu nie chodzi o genialność jednych a innych nie, chodziło o to że kolo jest właścicielem serwisu a nie potrafi zadbać o swój samochód. Jestem pewien, że w serwisie raz są dni gdzie jest ogień oraz dni gdy wszyscy siedzą w szatni po tym jak zamiotą warsztat i właśnie w te drugie można się zająć samochodem prezesa np. Ja jestem tego zdania skoro ktoś jest np. malarzem a swoje mieszkanie ma z odpadającą farbą to jest z niego du..... nie malarz 8)
    a czy uczelnia gówniana... hmmm pewno tak Show już napisał wyżej jaka gówniana a praca to też nic poważnego chwalił się nie będę ale od poniedziałku do piątku pracuję po 8 godzin

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

A to Wy jesteście na zaocznych... jak to było... studenci specjalnej opieki? Kto Wam wmówił że to są takie same studia jak dzienne? Formalnie tak. Naprawdę.... NIE.
    I żeby nie było: wiem bo uczyłem i uczę na jednych i drugich, a kilka osób z kadry z Informatyki z Jagiellonki znam. Co Wam się wydaje, żeście Pana Boga za stopy złapali? Bo się uczelnia UJ nazywa? Zapraszam na dzienne. I niech zgadnę, Wasi koledzy z dziennych mówią że to samo mają.... taaaaaa, materiał ten sam bo formalnie MUSI być ten sam i ilosc godzin również musi się zgadzać. Poziom NIE JEST taki sam. Mówię z doświadczenia, znam oba tryby studiowania z drugiej strony. To tylko potwierdza teorię. Nie da się kilku rzeczy naraz robić porządnie.

Aha, ja nie jestem przeciwny studiom zaocznym, uważam że układ 1xstudia+1xpraca jest ok. Ale więcej? Ile Wy z tych studiów zapamiętacie? Zastanówcie się sami. Na zaocznych studenci są słabsi, nie dlatego że są mniej utalentowani, ale dlatego że mają mniej czasu na naukę. Prosty rachunek.
    I każdy prowadzący który uczy na zaocznych i ma jakieś ludzkie odruchy wie o tym i podejście ma inne. Bo jest człowiekiem... no może nie wszyscy...
    Cytat Napisał mrutyna
    Z tymi egzaminami to patrząc na Twoje doświadczenie chyba sam tak chodziłeś bo ja jeszcze nigdy nie rozmawiałem z profesorem na temat co robię w życiu prywatnym.
    no ale cóż jak skończyłeś 4 kierunki na zasadzie Panie daj Pan trójkę to graty
    Ja to teraz znam z drugiej strony biurka. A te 4 kierunki to był sajgon, nigdy więcej. I żadnej trójki nie miałem. I nie dlatego że potrafię się ustawić, ale dlatego że potrafię się uczyć. Ale ilość czasu poświęcona na to była ogromna, żeby coś z tego jeszcze potem w głowie zostało. I nie byłem z tego zadowolony po zakończeniu tego trybu. Bo mi zależy na wiedzy a nie na papierku z UJ.

Cytat Napisał showtime
    Pracuje w duzej firmie motocyklowej jako informatyk i wyobraź sobie ze mam takie uklady z szefem, ze jak zrobie swoja prace to moge sobie czytac ksiazke i uczyc sie do szkoly w czasie pracy. Bo u mnie sie nie robi na akord. Wykonam zakres prac przeznaczony na dany dzien i mam czas na swoje sprawy. Zdziwiony? Widzisz, niektórzy sie potrafia ustawic.
    No nie, ale mnie rozbroiłeś, potrafisz się ustawić, nie ma co. Nie dość że studia, to jeszcze Informatyk, moja dziedzina. I co? Często ludzie CapsLock wciskają przy logowaniu? A motocykle z logiem IBM pewnie robią! Normalnie spełniasz marzenia każdego Informatyka! Woooow! Moje gratulacje! Naprawdę! Nie no, Ty to się potrafisz ustawić! Największy wymiatacz, zmień nick na Master Joda 8))) Ale nie cwaniak, oj nie, Ty się po prostu potrafisz ustawić 8))) Informatyk w firmie motocyklowej... moje marzenie... :roll:

Po pierwsze: cieszę się gdy ludzie są pracowici i studiują, ale na litość boską, odrobinę skromności. Naprawdę. Odrobinę. Macie? I zdrowego rozsądku. I dystansu do siebie. Są tutaj ludzie którzy robili tyle co Wy i więcej... i jakby Wam to napisać... nie ma się czym chwalić, mi jest wstyd za tamten okres i żałuję że tak zrobiłem. I jak widzę że inni się tym chwalą... jakbyś miał stupendium od Max Planck albo Humboldta, chylę czoła. Ale tak...
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy
    Na zaocznych studenci są słabsi, nie dlatego że są mniej utalentowani, ale dlatego że mają mniej czasu na naukę.
    Na zaocznych studenci są rozgarnięci a nie liczą na kasę od rodziców tak jak to robią dzienni... Człowieku obrażasz wszystkich w kolo i myślisz że taki kozak jesteś? Zorientuj się w temacie zatrudnienia kogo wolą pracodawcy czy studentów zaocznych jak to nazwałeś "specjalnej opieki" czy studentów dziennych, którzy w większości przypadków o życiu mają pojęcie z "akademikowych imprez".

Cytat Napisał ozzy
    A te 4 kierunki to był sajgon, nigdy więcej. I żadnej trójki nie miałem.
    Rozumie że zawsze były ndst i komisy A to co piszesz się wyklucza w takim układzie... Bo skoro studiowałeś na 4 kierunkach i to pewno jeszcze dziennie to ciekawe z czego rezygnowałeś a wg. Twojej teorii nie da się studiować na dwóch a więc im mniej tym lepiej...

Cytat Napisał ozzy
    Bo mi zależy na wiedzy a nie na papierku z UJ.
    Papierku z UJ na razie nie mam i jakoś pracę znalazłem a co lepsze zaskoczę Cię bo to nie wydział informatyki :mrgreen: wiesz jak ktoś pracuje jako informatyk nie znaczy ze musiał taką wiedzę na być na zajęciach...

Ozzy masz jakieś urażone ambicje? Robisz off topic a temat był o rozrządzie :mrgreen: :mrgreen: wyobraź sobie że firma motocyklowa potrzebuje np. informatyka w celu obsługi strony internetowej, programu sprzedaży itd...
    Zachowujesz się jak pani z dziekanatu i jak na razie to Ty się rajcujesz jak to studiowałeś na 4 kierunkach... ugryzło Cię to że ktoś ma czas a Ty nie... to już Twój problem co robisz ze swoim wolnym czasem i ile czasu zajmuje Ci nauka np. Inwokacji... :wink: bo wiesz jeden potrafi to zrobić w 15 minut a innemu tygodnia braknie... to się nazywa zdolność zapamiętywania.
    Proponuję zakończenie tematu albo jego zmianę na taki jak ma tytuł DD
    bo ja nadal jestem zdania że jak by chciał to będąc nawet właścicielem budki z kebabem i sam by w nim pracował to jak by chciał to by znalazł czas na samochód...

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Po waszej konwersacji pewne przemyślenia zostawie dla siebie, bo nie chce tu wzniecac jeszcze większego OT niż jest. Dla chcącego nic trudnego, ale trzeba pamiętac, że są pewne granice, a student zaoczny dlatego szybciej znajdzie pracę bo ma już praktykę, a nie świstek, że nie ze stacjonarnych.

Trzeba umiec zrozumiec czemu gościu ma coś nie podociągane w aucie i moim zdaniem to jest ważniejsze niż ciągłe reklamowanie się "co to ja bym nie zrobil jakbym był i dlaczego taki jestem cudowny".

Przyczepiliście się tego znaczka- jak mu pod chatą ciągle gównażeria urywała go to po co miał go jeszcze raz zakładac? Żeby znowu mu urwali? Po drugie co wy chcecie za niecałe 10 000pln- jak chcecie idealnej 156 to odkładacie 20 klocków, nawet 30 i wtedy możecie żądac bananów na kakaowcu.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Szczerze to nie chce mi się pisać o takim poziomie dyskusji ale mus to mus!!!! .
    Chwalicie się swoim wykształceniem ale mam wrażenie ,że zasad dobrego wychowania to co po ,niektórych nie na uczono .Właściwie powinienem walić ostrzeżenia i za off jak i obrażanie .MYŚLĘ ,ŻE OSOBY ,KTÓRE TAK OSTRO OCENIAJĄ INNYCH POPRAWIĄ SWOJE POSTY I PRZEPROSZĄ . SZANUJCIE INNYCH TO I WAS BĘDĄ SZANOWAĆ.
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest