Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 114

Temat: Światła dzienne - montaż

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

marek230482 z całym szacunkiem ale pomysł z diodami w oryginalnych lampach czy halogenach nie podoba mi sie zupełnie ... a to z tej przyczyny że mijam kilkanaście takich spieprzonych aut dziennie ... ja tą metodę nazywam made by castorama.

po pierwsze to jest niezgodne z prawem a po drugie upakowanie w lampy jakiś zwykłych diodek wygląda masakrycznie

to co znalazłem ma homologację i nie szpeci wg mnie.
    A jeśli marek230482 uważasz że to jest mało eleganckie do alfy może ja kundlić czy też moze jest tandetny to polecam indentyczny zestaw helli za 800zł

ponadto marek230482 uważam że zainstalowanie legalnych świateł dziennych zupełnie nie psuje wizerunku naszych pięknych samochodów
    moim zdaniem bardziej druciarskie i niedopuszczalne jest dłubanie alfy na chińskich częściach albo innych metodach chalupniczych.
    po za tym marek230482 nie lubię hipokryzji nie szpećcie tych pięknych samochodów ale LPG do V6 turbo już nie jest obciachowe ...

marek230482 wyluzuj ... masz prawo do tego żeby ci się nie podobalo instalowanie czegokolwiek nieseryjnego do naszych belli ale nie namawiaj ludzi do druciarstwa i łamania prawa z jakimiś ledzikami wstawionymi do świateł niezgodnych z przeznaczeniem

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Faktycznie wstawienie do halegoenow nielegalne. Ok. To obok. Szkoda ze kolega tak sie dopie....ił do mnie a tolerowal innych. Ale ok. Moze masz do mnie uprzedzenia. To jest moje zdanie i mam prawo je wypowiedziec jak Ty poprzedzajace. Temat LPG byl walkowany wiec nie zaczynaj krucjaty.
    A jezeli chodzi o te dzienne to uwazam ze to jest teraz tak powszechne ze jak te czy inne ktos zalozy to i tak wyjdzie na druciarza. To bylo oryginalne (w sensie "łał") kiedys a nie teraz. Po to kupilem 166 zeby nie miec tak jak inni co mnie mijaja. Choc wcale nie uwazam zeby wszystko musialo byc cacy oryginalne. Ja jestem na nie tak jak Ty z LPG. I nie bierz tego do siebie.

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

owszem każdy ma prawo wypowiadać się na temat wyglądu i udzielać porad ale zareagowałem tylko dlatego że proponowałeś stworzyć coś nielegalnego.
    Gdybyś powiedział wygląda do bani lepiej nie zakładać to by było ok ale nie lubię podpowiedzi z cyklu kup sobie te ksenony na allegro wywal żarówki włóż i będzie cacy. idź do castoramy wsadz pasek ledów dookoła świateł i będzie bajka itd....
    Dla dalszego wyjaśnienia nie mam również nic do LPG. Ale miał bym gdyby były to instalacje nielegalne zrobione w domu. Skoro ktoś to dopuścił do ruchu jest bezpieczne i można na tym zaoszczędzić paliwo to jeśli tylko ktoś ma kaprys albo poprostu jeździ dużo i wie ile to jest 2+2 to wie że to się opłaca ponadto sam mam dwie 166 obydwie 3.0 i jedna jest na LPG a przy tym każda dbana jak o dziecko ...
    nie przyczepiłem się tez do ciebie to nie tak ...
    zwyczajnie nie lubię rozwiązań made by castorama ... nie ma takich zestawów żeby je ładnie wpasować nad czy obok przeciwmgłowych
    więc albo nie zakładać nic albo jak już to tylko coś co ma atest i homologację
    pozdrawiam

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

To sie dogadalismy tez mi o to chodzilo. Zapomnialem o tym ze wkladanie w klosze led'ow jest nie legalne. Chodzilo mi o ksztalt. Czyli pionowe tak (obok krawedzi halogenow) a poziome w grillu nie. Takie moje zdanie.

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Kotleta odgrzeje.
    Mam w planach założyć dzienne w miejsce przeciwmgielnych. Nie dla trendu, wyglądu czy szpanu. Poprostu zregenerowałem reflektory, założyłem nowe żarniki i chce je oszczędzić.
    Pytanie. Jest coś sensownego na allegro co nie przestanie świecić po miesiącu? Druga rzecz, nie mam zamiaru kupować filipsów czy innych helli za miliony. Chodzi mi o solidne budżetowe dzienne.
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Użytkownik Rowerzysta Avatar Rolin
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    była AR 166 2.4JTD CF3

Domyślnie

jeżeli ktoś założył by dzienne ledy pedy do mojej Alfy , musiałbym przesiąść się na autobus...

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Rolin, ale gonzo ma FL a tam masz okrągłe halogeny i wstawienie zamiast nich okrągłych dziennych nie trąca tak tandetą. Jest nawet spoko. Jeżeli oczywiście ktoś daruje sobie przeciwmgielne a to jakie kupić to ja bym się nie wczuwał. Brał pierwsze lepsze. Tylko poczytać bo niektóre to świecą jak ślepia kotu.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kakax
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    166 2,4 JTD

Domyślnie

A może moduł DRL podłączyć do świateł drogowych i beż ingerencji w rysy auta i mamy światła dzienne

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Cytat Napisał kakax Zobacz post
    A może moduł DRL podłączyć do świateł drogowych i beż ingerencji w rysy auta i mamy światła dzienne
    Niestety nie mamy. Mamy długie które świecą 30%mocy.
    Chce mieć wszystko legalnie, nie stresować się na drodze i na przeglądach. Tak jak marek pisze. Mam polifta. Wywalam przeciwmgielne, wstawiam okrągłe dzienne i jeżdżę spokojnie
    Oczywiście ledy mają świecić tak, żeby było widać najpierw światło, a potem samochód, nie odwrotnie

Wczoraj wpadłem na ta strone. Światła polskiej produkcji. Wyglądowo bardzo mi pasują, nawet nie rzuca się w oczy, że to ledy. Tylko jak świecą?
    http://www.was.eu/index/product/100
    Ostatnio edytowane przez gonzo ; 16-02-2014 o 12:53
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Ją Wam podpowiem. Poszukajcie tematu kolegi Gino w dziale nasze belle. On zakładał dzienne ledy w miejsce halogenow. Są tam Fotki i wyglądało to świetnie. On miał przód po lifcie.

[C