Ta na pompie to chyba tez nie bo pedal strasznie ciezko wchodzi jak i wychodzi, jest taki opor ze trzeba cala sila reka go podnosic do gory i cala sila go wciskac
Wysłane z mojego HUAWEI G510-0200 przy użyciu Tapatalka
Ta na pompie to chyba tez nie bo pedal strasznie ciezko wchodzi jak i wychodzi, jest taki opor ze trzeba cala sila reka go podnosic do gory i cala sila go wciskac
Jeśli chodzi tak ciężko to lepiej podjedź do mechanika bo to może być grubsza sprawa i może się nie obyć bez zrzucania skrzyni.
Prawdopodobnie sprzęgło, bo jakaś tarcza czy łożysko się wyrobiło i sprzęgło wpadło do środka czy coś w tym stylu700 zł + 400 zł (naprawa) superrrrr
((((((((
Łożysko oporowe.
Ile to kosztuje. Mozna wymienic tylko to lozysko jak reszta sprzegla bedzie dobra??
Raczej nie polecam takiego rozwiązania, bo 400zł i tak musisz zapłacić za zrzucenie skrzyni i szkoda by było to powtarzać w krótkim czasie. Ale jeśli nie masz kasy to możesz kazać mechanizmowi zdjąć skrzynię i wymienić tylko te graty które są w opłakanym stanie. Ale ja bym tak nie zrobił, skoro łożysko się wysyłało to i reszta podejżewam będzie w nie lepszym stanie.
Zepsuł się wysprzęgielnik i łożysko oporowe, tak mówił mechanik. Wymieniam jednak całe sprzęgło (760 zł) + robocizna (350 zł - po znajomości), ale do tego wymieniam przy okazji dwa wahacze dolne (470 zł za szt.) i jeden górny(200 zł) + robocizna (200 zł także po znajomości), więc wychodzi: ok. 2500 zł. A do tego zapomniałem jeszcze że chwila moment i by czekało mnie nieszczęście, a mianowicie przewód hamulcowy się przecierał, akurat w porę zauważony. W zimię do jeszcze byłoby ok po się leciutko naciska hamulec, a w lato, aż strach pomyśleć![]()
Ta robocizna to chyba nie aż tak po znajomości.
Ja za wymianę sprzęgła po znajomości, z wymianą linek hamulcowych i przegwintowaniem i nasmarowaniem śrub w zawieszeniu zapłaciłem 200zł.
No dlatego napisałem co i jak i czekałem na takie opinie![]()
Nie jest tak źle ja zapłaciłem niedawno za kompletne sprzęgło z dwumasą 500 zł za robotę.