U mnie również spalanie w granicach 13l
U mnie również spalanie w granicach 13l
Zależy jak jadę z moją ciężką nogą jak temperatura osiągnie 90 stopni to idzie ostrzej. Tak nigdy nie mierzyłem zawsze sugeruje się komputerem , nie wiem jak to tak na oko sprawdzić. Dziś na odcinku około 10km zjadła około 4 litry jest to normalne czy nie bardzo ? Dziś akurat spokojnie jechałem 3000-3500tyś obrotów i bieg zmieniany.
No na to by wychodziło bo miałem około 15 litrów w baku a jak wróciłem do domu zostało nieco ponad 11 litrów(tak na oko) , wydaję mi się że dawniej tak nie było , choć mogę się mylić.
Na oko to wiesz,. Jak zmierzyłeś, że masz 15 litrów? jak zmierzyłeś, że masz 11 litrów?
Ja ustawiłem sobie, żeby Trip B kasował się po wyjęciu kluczyka, a Trip A zlicza cały czas. Wiem teraz ile paliwa średnio spalił na danym odcinku, a ile wynosi średnia ogółem, ale z drugiej strony frajda jaką daje jazda sprawia, że za często nie zaglądam na spalanie![]()
Trzeba zawsze tankować za 50 PLN![]()
Piotrek_inf też mam tak ustawione. Stąd wiedziałem że mam 15 litrów bo wskazówka była na środku między dwoma kreskami oddzielającymi 10 a 20 litrów a stąd wiedziałem że mam nieco ponad 11 bo po przyjeździe do domu odstawiłem Belle na chwilę a później znów pojechałem i po odpaleniu za chwilę zaświeciła się kontrolka aby udać się na stacje benzynową![]()
Ale te kreski to chyba nie są co 10l.
Dokładnie. Ilość litrów między kreskami to 8,75 a nie 10