Jesli ktoś potrzebuje taki czujnik to mam używany ze sprawnego samochodu po awari paska rożrządu.Jak ktoś by potrzebował to moge pomóc.Info na priv.
Jesli ktoś potrzebuje taki czujnik to mam używany ze sprawnego samochodu po awari paska rożrządu.Jak ktoś by potrzebował to moge pomóc.Info na priv.
Ja mam nówkę jak ktoś potrzebuje pisać pw.
Nie wiem czy ktoś Ci odpowie na to czym się różnią. Można tylko gdybać że jakąś drobnostkę zminili - na takich konkluzjach stanęła dyskusja w innych wątkach na ten temat.
Generalnie ja jak zmieniałem to chciałem ten nowy, w sklepie krzyczeli 280zł (gdzie Ty znalazłeś za 500, w ASO to wiem że tyle chcą ale kto by tam kupował jeśli część jest dostępna również poza), ale jak zamówiłem to i tak coś popieprzyli i sprowadzili mi starszy typ za 230zł (popatrzyli wg VINu). Już mi się nie chciało do nich jeździć i wziąłem ten starszy typ. Po zamontowaniu auto chodzi znacznie płynniej - ma mniejszego kopa, bo wcześniej, mimo czyszczenia czujnika chyba coś reagował z opóźnieniem i były np przeładowania ciśnienia, z drugiej strony potem był nagły spadek i "dziura" w mocy. Teraz jest równo i chyba tak jak powinno być - okaże się za prę dni u Cinka jak zhamuje auto przed chipem.
Epsonix ja podalem ceny w zlotowkach po przeliczeniu z GBP. 500zl to najtaniej jaki znalazlem pozmianowy do Alfy, ale w koncu kupilem pozmianowy tylko ze ze strony z czesciami do Vauxhall-a za 378,75zl
W znanym sklepie internetowym z czesciami tylko do Alfy ten czujnik pozmianowy kosztuje 674,80zl.
159 mam wlasnie u mechanika bo zaklada mi amorki Koni FSD i przy okazji zmieni czujnik i akumulator na Varta 77ah 780a i jak odbiore to opisze wrazenia po zmianie czujnika.
Pozdrawiam![]()
Z tego co pamiętam z innego wątku, to ktoś z forum kto mieszka też na zachodzie Europy kupował ten nowy czujnik nawet znacznie taniej niż go szło kupić w Polsce. Sam mieszkałem na wyspach ponad 5 lat (co prawda w Irlandii) ale w UK kupowałem trochę rzeczy, choćby 2 gitary elektryczne, lustrzankę, komputery i części komputerowe, a jak ciekawości porównywałem z cenami w Polsce to było taniej. Nie piszę tu o sklepach "za rogiem" bo tam było zaś znacznie drożej, piszę o internetowych sklepach. Podałem tylko jaka jest możliwa cena, żeby ktoś przynajmniej nieświadomie nie wpuścił się w cene 500zł za czujnik z pierwszej lepszej oferty jaką znajdzie.
Jak coś to czujnik taki mogę popchnąć nówkę za 120 + koszty wysyłki.![]()
Czasem na 6 biegu przy pelnym gazie, ale na obrotach 1700-2000 (czyli relatywnie niskich) wskazowka turbo "skacze" i przeklada sie to na przyspieszenie- tez skacze... jest nierownomierne, czuc to w d**ie.
Gdzies kiedys czytalem o czyms podobnym, ale nie pamietam o co dokladnie chodzilo i nie moge teraz tego znalezc. Ktos cos wie?
Auto generalnie dobrze lata...
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Tu o tym rozmawiamyhttp://www.forum.alfaholicy.org/159_...silnika-2.html
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Oj nie. U mnie to zupełnie inaczej wygląda.
Dodaje gaz i wskazówka idzie tak jak powinna iść w górę, ale na dosłownie sekundę spada i znów pompuje. Takie wahania są.
Piszę tu, bo nie chcę się wcinać koledze.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Czasem mam tak jak piszesz, jednak nie wpływa to na jazdę.