Strona 13 z 27 PierwszyPierwszy ... 34567891011121314151617181920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 266

Temat: Zakup Alfy Romeo GT 1.9 JTD

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    Ma racje za 16 to kupisz ale GT z 1.8 TS w jakim tam stanie z niewielkim wkładem ( 2-3 tys zł + pakiet startowy ) i najpewniej nie z przebiegiem poniżej 200 tys. O bezwypadkosci zapomnij

Na zachodzie nikt samochodów w dobrym stanie technicznym za bezcen nie oddaje.

Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy
    TS'y w ładnym stanie też się cenią i wcale mnie to nie dziwi, bo to moim zdaniem dużo lepsza opcja niż JTS. Procentowo jest ich bardzo mało na rynku wtórnym i w porównaniu do JTD nie ma zbytnio w czym wybierać.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    miasto swietej wiezy
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

moze przecztajcie ten tekst ze zrozumieniem to moze liczby tradfia do was
    1.
    zalozmy ze kupuje auto za 28 tys stan igla na chwile obecna
    oczywiscie zostawiam sobie 2 tys na tak zwany pakiet startowy czyli podstawowe wymiany po zakupie auta oleje filtry rozrzad moze jakies klocki hamulcowe czyli auto wychodzi mnie 30 tys
    2.
    kupuje auto za 18 tys
    szukam auta ktore nie jest skorodowane jezdzi prosto nie sciaga na zadna ze stron a silnik nie jest zajechany
    nie pisalem nigdy ze szukam bezwypadkoweg bo auto 10 letnie bezwypadkowe w 100% jest praktycznie niemozliwe moze byc malowane moze byc szpachlowane moze miec inne jakies makamenty poza tymi ktore wymienilem wczesniej
    licze sie z tym ze na start bede musial wydac wiecej kasy niz 2 tys jak przy aucie za 28 bo wiadomo ze tych rzeczy bede musial zrobic wiecej
    powiedzmy wydam 7 tys w pierwszym roku i drugie 5 w nastepnym czyli po dwoch latach uzytkowania wydam tyle co w pierwszm warciancie kupujac auto od razu za 28 tys plus przygotowanie czyli 30
    ale te za 30 tys po dwoch latach albo nawet wczesniej bedzie wymagalo inwestycji bo przeciez igla to byla w momencie zakupu a po dwoch latach trzeba bedzie wlozyc kilka tys
    rozumiesz o co chodzi?
    moze liczby do ciebie porzemowia
    szukam auta w ktore bede musial zainwestowac z tym sie licze ale szukam takiego ktore bedzie dobra baza do inwestycji
    nie wiem jak jasniej i prosciej mam wam to wytlumaczyc

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    TS'y w ładnym stanie też się cenią i wcale mnie to nie dziwi, bo to moim zdaniem dużo lepsza opcja niż JTS. Procentowo jest ich bardzo mało na rynku wtórnym i w porównaniu do JTD nie ma zbytnio w czym wybierać.
    wpis jest nie na temat
    zobacz tytul tematu a pozniej pisz

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Uwierz mi, że można kupić ładne auta bez dużego wkładu na początek. Tylko nieraz trzeba jeździć, szukać i być wcześniej od handlarzy niemieckich bo oni już się alf nie boją. Ostatnio oglądałem 6 GT z których 4 były w stanie bdb z historią serwisową i bezwypadkowe. Niestety 2 były bez mankamentów (taki paradoks bo to właśnie przy autach uszkodzonych, zaniedbanych można coś urwać...) i dlatego po sprowadzeniu kosztowały by jakieś 23-27 tyś (2006- 2007 w wersjach Distinctive) nie wliczając mojego czasu, amortyzacji auta itd, itp. Kto wtedy kupi takie auto w Polsce gotowe do rejestracji za 26- 30 tys?! Za to np uszkodzona skrzynia lub otarcia parkingowe można łatwo usunąć a takie auta są dużo tańsze bo wiadomo, jakie tam są stawki warsztatowe i ceny/dostępność części.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał umiar Zobacz post
    [LEFT][COLOR=#000000]

- - - Updated - - -

wpis jest nie na temat
    zobacz tytul tematu a pozniej pisz
    Co tam masz nie na temat?! Jest porówanie do JTD o których mowa w temacie czy nie ma? Poza tym to jest odpowiedź do postu o TS'ach więc jak już chcesz być elokwentny do końca to czep się również tamtego postu...

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

chcesz być elokwentny do końca to czep się również tamtego postu...
    a może by tak lepiej przestać się czepiać ??

- - - Updated - - -

ja wiem doskonale że to wciąga ale czasem warto dać na luz i wtedy często bywa lepiej ...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    miasto swietej wiezy
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

kurcze naprawde mi rece opadaja
    temat jest " alfa gt jtd 150 km"
    tu nie porownujemy jtd do ts
    piszemy o dieslach koniec kropka
    dotarlo

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    a może by tak lepiej przestać się czepiać ??

- - - Updated - - -

ja wiem doskonale że to wciąga ale czasem warto dać na luz i wtedy często bywa lepiej ...
    Koledze to wytłumacz bo, ja próbuję mu podać na tacy, jak to jest z tym łatwym, miłym i tanim sprowadzeniem auta z zachodu a on szuka dziury w całym.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa 146 1.6 Boxer, GT 1.9 jtd

Domyślnie

@umiar: Za 20k prędzej czy później na pewno znajdziesz to czego szukasz. Zgadzam się z tym, że autko które miało rzeczy porobione przez poprzedniego właściciela wysypie się szybciej. Gdy kupowałem GT miałem papiery na rozrząd i sprzęgło (robione 30k wcześniej). Dżordżu przekonał mnie, że przy robocie klap warto wymienić rozrząd bo tak jest pewniej (okazało się, że był to ostatni moment na wymianę... mimo iż był wymieniany). Sprzęgło też siadło (było coraz twardsze)- ja nie ścigam się spod świateł i potrafię zadbać o sprzęgło a mimo to po 32k od wymiany przez poprzedniego właściciela (ja zrobiłem nim wtedy z 5k) musiałem wykonać ją ponownie.

Przy szukaniu pamiętaj też, że jeśli kupisz powyżej 2006 roku to trzeba wywalić klapy wirowe (koszty zależą od mechanika).

Nie ma najlepszej opcji do kupna auta. Wiadomo 12-16k to śmieszna cena za GT, ale za 20 uważam, że na pewno znajdziesz. Podejście masz odpowiednie.

Pozdr.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    miasto swietej wiezy
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Za to np uszkodzona skrzynia lub otarcia parkingowe można łatwo usunąć a takie auta są dużo tańsze bo wiadomo, jakie tam są stawki warsztatowe i ceny/dostępność części.
    no ale znowu tlumaczysz rzecz o ktorej wszyscy wiemy
    tak masz racje tak to wlasnie dziala tak to jest
    kazdy z nasz zdaje sobie z tego sprawe
    dziekujemy ze nam to przypomniales
    zrozum tez moje argumenty
    sam wyszykales tania gt ktora mi proponowales z uszkodzona skrzynia
    orientowalem sie ile taka naprawa by wyniosla zreszta sam proponowales ze mozesz mi to zrobic i sprzedac na gotowo
    czyli za 17 18 kola chciales mi sprzedac auto nprawde godne polecenia
    a teraz piszesz ze nie kupie nie pognitej nie zajezdzonej za 18 bo to niemozliwe
    no kurde nie mozliwe a jednak mi taka oferowales
    no kurde cudotworca jestes hehe
    nie zdecydowalem sie na twoja oferte nie z powodu skrzyni biegow tylko nie pasowal mi kolor zewnetrzy i kolor tapicerki wewnatrz dlatego ladnie podziekowalem za propozycje
    a ty sie czepiasz ze ogladalem srebna
    ogladalem bo zostalem o to poproszony pisalem juz o tym wczesiej ale widac tobie trzeba dwa razy powtorzyc
    zreszta temat sluzy do tego ze jak ktos wie cos o danym ogloszeniu to pisze
    ktos czyta i wtedy decyduje czy jedzie czy nie jedzie ogladac osobiscie
    lub dzwoni i pisze na priva zeby dopytac o wiecej
    temu ten temat sluzy
    ktos opisal auto za 12 tys a ktos za 20 tys
    ludzie szukaja auta w roznych przedzialach cenowych
    jesli ktos napisze ze chce by ktos obejrzal auto za 30 kola bo tamten ma blisko to chlopak jedzie i oglada
    chodzi o to by sobie pomagac a nie urzadzac takie przepychanki slowne ktore nic nie wnosza do tematu

- - - Updated - - -

Cytat Napisał drago256 Zobacz post
    Przy szukaniu pamiętaj też, że jeśli kupisz powyżej 2006 roku to trzeba wywalić klapy wirowe (koszty zależą od mechanika).

Nie ma najlepszej opcji do kupna auta. Wiadomo 12-16k to śmieszna cena za GT, ale za 20 uważam, że na pewno znajdziesz. Podejście masz odpowiednie.

Pozdr.
    z hanysem to sie od razu idzie dogadac hehe
    o 2006 roku to nawet nie marze bo to nie realne
    z kosmosu nie przylecialem i wiem jakie sa realia
    fajnie ze rozumiesz to o czym pisze ze kupujesz igle za 30 kola za za chwile moze trzeba zrobic dwumas sprzego i cos jeszcze bo wydajac 30 tys nie masz gwarancji ze to sie nie zepsuje
    a jak kupisz za 20tys to wymieniasz to od razu bo liczysz sie z tym ze to trzeba zrobic
    a jak kupujesz za 30 to masz nadzieje ze ktos to zrobil wczesniej i tobie to wytrzyma i nie musisz sie kosztowac na to a prawda moze byc bolesna

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał umiar Zobacz post

a teraz piszesz ze nie kupie nie pognitej nie zajezdzonej za 18 bo to niemozliwe
    no kurde nie mozliwe a jednak mi taka oferowales
    Pokaż mi gdzie ja tak napisałem. Od razu oszczędzę Ci szukania bo nie znajdziesz takiego wpisu mojego autorstwa (tym bardziej, że GT nie mają tendencji do gnicia).

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa 146 1.6 Boxer, GT 1.9 jtd

Domyślnie

Ja jestem Gorolem Aczkolwiek z Hanysami dobrze mi się żyje

Za swoją dałem 20k (rocznik 2006) choć wystawiona była za 24k. Nie jest idealna, ale jeździ prosto, podłoga idealna itd. - najbliższe kilka lat nie wyobrażam sobie zmiany. GT trudno kupić, ale i trudno sprzedać więc zawsze zbijesz trochę grosza. Zawsze też znajdzie się coś do czego można się przyczepić.

Powodzenia.