No nic, jeszcze się zastanowię jakie wziąć ale myślę że chyba jak już zwykłe gładkie to i na tył i na przód, aczkolwiek powiem że nacinane bardzo mi się podobają i jeśli miałbym brać pod tym tylko względem to właśnie takie ale wiadomo że nie ma co patrzeć tylko na wygląd.
Ostatnio edytowane przez mat147 ; 22-09-2013 o 13:41
Jeśli masz szprychowe felgi i nie znosisz ich czyszczenia, to przemyśl klocki ceramiczne, np ATE ceramic. Pasują do każdej gładkiej tarczy.
Witam
Odkopuję temat... Powoli szukam kompletu tarcz i klocków (przód i tył), czy ktoś może poradzić gdzie najtaniej można kupić? Aktualnie mam upatrzony cały komplet ATE za ~750zł łącznie z przesyłką i tyle max chcę przeznaczyć na hamulce. Brembo, Ferodo czy Textar też byłyby ok
I jeszcze pytanko odnośnie płynu hamulcowego - ATE dot4 SL6 będzie dobry? I czy 1litr starczy?
Pozdrawiam![]()
Płyn OK![]()
U mnie latają z przodu Ate, z tyłu Ferodo (klocki), a tarcze Bosch albo TRW ale nie pamiętam dokładnie. Z wymianą koszt był nieco wyższy ale już się kilka razy sprawdziły na celujący
wystukane paluchem z telefonu![]()
Ja mam na obu osiach kombinacje Bosch/TRW (tarcza/klocki) - koszt całości trochę ponad 800 zł. Polecone jako najlepsze rozwiązanie przez Irbis we Wrocławiu. Chwalę sobie.
ja mam jeszcze fabryczne oryginały- hamują rewelacyjnie. W ogóle 147 to jeden za najlepiej hamujących samochodów w swojej klasie i zastanawiam sie po co tak kombinować skoro oryginalna tarcza na przód kosztuje u Litwina 140 zł, a tylna 155 i przesyłka za darmo...
Moje stare tarcze też wylądały jakby były jeszcze od nowości ale porównania do nowego zestawu się nie podejmę bo tamto już tylko na złom się nadawało. W każdym razie coś jest na rzeczy skoro tyle osób mówi o różnych innych konfiguracjach zamiast o tym żeby wrzucać oryginałyNo chyba że pod "kombinować" rozumiesz nawiercane czy nacinane tarcze to wtedy się w 100% zgodzę
wystukane paluchem z telefonu![]()
Jak już bym miał tak kombinować zaczął bym od tego http://m.allegro.pl/alfa-gtv-147-156...982478103.html same tarcze wiele nie wnoszą poza wyglądem który nie zatrzyma auta, hamulec ma być przede wszystkim funkcjonalny a w drugiej kolejności ma wyglądać, najlepiej jak łączy obie te funkcje. W przeciwnym razie nie ma po co poprawiać fabryki, nowe względnie dobrej firmy tarcze i klocki wystarczą ( dobrej aby się nie rozsypałypo 2tyś.km).