Osobiście powiem Ci tak, czyszczenie przepływki jest zabiegiem krótko terminowym dlaczego, tam jest układ elektroniczny który już się wypracował. Takie są fakty.
Nie zrażaj się do marki, po prostu trafiłeś na egzemplarz w którym poprzedni właściciele nie dbali o niego (mogę przypuszczać). Sam wiesz za Alfa jest specyficznym autem w Polsce, żeby znaleźć mechanika od Alfy trzeba się natrudzić. A tak zwani druciarze nie mają pojęcia o alfach bo tylko Niemca widzieli.
Trzeba na czas wszystko sprawdzać w alfie jak producent przewidział.
1.Olej+filtry (oleju,powietrza itp)
2.Paski osprzętu, rozrząd
3.Wymiana świec
Ja jak kupowałem swoją to z komputerem byłem u gościa. Pierwsze sprawdzając ile błędów ma zapisane i które się skasują, no i ile ma przebiegu licznik miał w tedy 190 tyś. I byłem świadomy że to taki przebieg w którym podzespoły będą już konać. I tak też się stało. Przepływka padła, później sonda lambda. Wymieniłem świece na nowe i tak dalej dalej i dalej.
Autko jest jak loteria. A alfy piękne włoskie auta nie łam się, zmobilizuj i szukaj odpowiedzi.
Zaczeły mi falować obroty przykładowo szukałem 2 miesiące i co się okazało micro dziurka przed lambdą w wydechu i 2 fajki od cewek był wewnątrz (miedzy cewką a fajką na spinkach urwane stykały się tylko styki tam). Czasem głupoty to mogą być.