Witam wszystkich braci alfoholików i bardzo proszę o pomoc.najpierw opiszę błąd a potem historię :
Błąd: Błąd 0683.powodem tego błędu jest fakt że ecu odebrało bardzo wysoki sygnał z czujnika.błąd obecnie jest aktywny. Podejmij stosowne działania aby usunąć usterkę.kontrolka na desce nie została włączona przez ten błąd.
Historia.
Jakiś czas temu wyświetlił mi się błąd świec żarowych.po sprawdzeniu programem multiecuscan błąd jak powyżej.po sprawdzeniu okazało się że wszystkie świece żarowe są spalone.wymieniłem je na nowe.po odpaleniu alfy nadal ten sam błąd.podczas pracy silnika zauważyłem że na jednej ze świec iskrzy co mnie bardzo zastanowiło.zdjąłem fajki i stwierdziłem że gdy silnik pracuje na świecach jest cały czas napięcie.sprawdziłem ponownie świece i okazało się że na ta na której iskrzyło jest spalona.pomyślałem że to wina przekaźnika świec żarowych.kupiłem drugi taki sam na allegro,wymieniłem przepaloną świece,odpaliłem i nadal ten sam błąd i nadal cały czas napięcie na świecach.jestem załamany i bardzo proszę o pomoc.może ktoś miał podobny przypadek albo ktoś się na tym po prostu dobrze zna.bardzo na was liczę i pozdrawiam.