Strona 59 z 134 PierwszyPierwszy ... 9495051525354555657585960616263646566676869109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1338

Temat: Felgi do 166

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Litrowy
    Mieszka w
    Wawa, Brodnica,Uć górna
    Auto
    156 3.0 v6 Q-DISTINCTIVE sw 04r LUCI DI BOSCO

Domyślnie

zasadniczo to takie e36 stajla
    Moja cwaniara BY LITROWY 3.0v6SW QTRONIC http://www.youtube.com/watch?v=hJHuK...ature=youtu.be
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/70296-litrowe_ar156sw_2_5v6_q.html

Użytkownik Rowerzysta Avatar pwr79
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 166 '2001, 2.4 JTD 140KM

Domyślnie

Cytat Napisał darrager Zobacz post
    jesli zamieszczasz fotki to znaczy ze oczekujesz uznania lub negatywnych komentarzy , zrobisz jak zechcesz ale to co poszło do sieci to juz tam zostanie i alfa z takimi kołami poszła w świat, nie rozumiem co masz do 16" na zime , ja mam 2 komplety ori 17 na lato i 16 na zime i nie wyglada to jakoś smiesznie... fotka w podpisie
    No widzisz mi jakoś 16 nie przypadają do gustu, albo balon na feldze albo dziura w nadkolu wiem, że na zimę lepiej jest posiadać wyższe opony(stan dróg i ukryte niespodzianki)ale jakoś mi to nie podchodzi. Wszystko jest kwestią gustu... Co do zdjęć, to dobrze że poszły w świat, ktoś zobaczy przestraszy się i nie wyda pieniędzy na wydumki komuś innemu przypasuje. Zgadzam się z tym że wystawiam to publicznej opinii ale irytuje mnie jak ktoś mówi co masz robić - to nie krytyka czy podpowiedź nawet nie szydera...

@Marek ja załatwiłem swoje alumy i już teraz wyglądają słabo - chodzi mi o ranty. Pewnie kwestia mojej jazdy, że często jak leży śnieg (chociaż w tym roku jest go wyjątkowo mało) nie widzę krawężników
    Co do kurtek to dlatego jak siedzę w garażu to ubieram kombinezon a nie siedzę w garniturze

Teraz na poważnie, czy ma ktoś zdjęcie felg Toora z seryjnym zaciskiem(jedno tłoczkowym) zastanawiam się czy nie będzie to wyglądać komicznie? felgi mają dość duży prześwit i praktycznie wszystko było by widać. Brembo fajnie oglądać ale to co mam nie koniecznie

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał pwr79 Zobacz post
    @Marek ja załatwiłem swoje alumy i już teraz wyglądają słabo - chodzi mi o ranty. Pewnie kwestia mojej jazdy, że często jak leży śnieg (chociaż w tym roku jest go wyjątkowo mało) nie widzę krawężników
    Dlatego jak siedzę w garażu to ubieram kombinezon a nie siedzę w garniturze.
    Wiesz..... na jazdy po krawężnikach nie ma mocnych. Do tego służą inne auta

Cytat Napisał pwr79 Zobacz post
    Teraz na poważnie, czy ma ktoś zdjęcie felg Toora z seryjnym zaciskiem(jedno tłoczkowym) zastanawiam się czy nie będzie to wyglądać komicznie? felgi mają dość duży prześwit i praktycznie wszystko było by widać. Brembo fajnie oglądać ale to co mam nie koniecznie
    Po googluj trochę ale ja osobiście nie widziałem. Poza tym brembo w 17" wygląda fajnie a w toora 18" niestety są ..... malutkie tak więc grabek to ja tam nie widzę w ogóle. No ale inne auta tak się kulają i żyją.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Wiesz..... na jazdy po krawężnikach nie ma mocnych. Do tego służą inne auta

Po googluj trochę ale ja osobiście nie widziałem. Poza tym brembo w 17" wygląda fajnie a w toora 18" niestety są ..... malutkie tak więc grabek to ja tam nie widzę w ogóle. No ale inne auta tak się kulają i żyją.
    No to jak Brembo wygląda małe to jedno tłoczkowe będą wyglądać mizernie...

Wcześniej patrzyłem na takie koła ale niestety et i ich szerokość je dyskfalifikowała... na pewno były by lepsze od stalówek No i ten zacisk... felgi 19
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_MG_1760.jpg
Wyświetleń:	76
Rozmiar:	103.9 KB
ID:	123177   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kolo_19.jpg
Wyświetleń:	251
Rozmiar:	101.7 KB
ID:	123178  
    Ostatnio edytowane przez pwr79 ; 02-03-2014 o 20:17

Użytkownik Romeo Avatar konrad251
    Mieszka w
    Leżajsk / Dublin
    Auto
    166 - Była

Domyślnie

Powiem Ci ze to będzie wyglądać jak 17/18" w golfach 4gen także wyobraź sobie

hmm Czy ja dobrze przeczytałem ze Ty jeszcze na zime chcesz zrobić glebe??

Powiem Ci ze jest to zły pomysł na zime (mowie to z doświadczenia) alfa sie zawiesić na jakiejś zaspie to nie problem haha

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Na 17" brembo z tarczą ładnie wypełnia felgę. Przy 18" toora to już trochę przypomina tył z 17" no ale widać te zaciski ładnie. Przy grabkach na pewno będzie to słabo wyglądać, ale tak jak pisałem. Przecież inne marki nie mają brembo a na większych felgach jeżdżą. Z resztą jak Cię stać na toora 18" i komplet opon to zakup brembo będzie pryszczem

- - - Updated - - -

Cytat Napisał konrad251 Zobacz post
    Powiem Ci ze jest to zły pomysł na zime (mowie to z doświadczenia) alfa sie zawiesić na jakiejś zaspie to nie problem haha
    Ludzie gdzie Wy tymi alfami jeździcie? Po ornych polach? Nie odśnieżają u Was dróg? Mam -65mm, 17" przez cały rok i jedyne co mi stwarza problemy to progi zwalniające. Muszę stawać. Ale wiadomo że jak masz zglebioną 166 na 17" albo więcej to z definicji odpadają bezdroża rolnicze, krawężniki (szukamy kulturalnie parkingu), ściganie po dziurach, koleinami jedziemy górą i nie wyprzedzamy.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał konrad251 Zobacz post
    Powiem Ci ze to będzie wyglądać jak 17/18" w golfach 4gen także wyobraź sobie

hmm Czy ja dobrze przeczytałem ze Ty jeszcze na zime chcesz zrobić glebe??

gleba to pewnie będzie na wiosnę, muszę jeszcze parę rzeczy zrobić, to fakt, że ma niskie zawieszenie ale może jakoś przeżyję ewentualnie będę przeklinał pod nosem przypominając sobie ten post

- - - Updated - - -

Marek ty masz u siebie gwint?

Użytkownik Romeo Avatar dawidmk7
    Mieszka w
    Łaziska Górne
    Auto
    166 2.5 V6 Distinctive 00r.

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Mam -65mm
    właśnie co tam masz wsadzone? jakieś "sklepane" sprężynki czy coś innego? Pytam bo moja na -30mm dalej wygląda jak koza przynajmniej z przodu i kombinuje dalej

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

To ja dorzucę moje spostrzeżenia...
    pwr79: felgi same w sobie nawet fajne, ale nie pasują do 166
    Marek: lakier na ori felgach AR jest dobry, bo wytrzymuje ponad 10 lat, ale... po kilkunastu już jest problem. Dwie 16" mam już po malowaniu, bo była totalna masakra. I po tej akcji używam ich (16") w zimie, a letnie 17" oszczędzam

A jeśli chodzi o obniżanie zawieszenia... no cóż, nie wiem jakie macie u siebie drogi, ale u nas w Poznaniu na dłuższą metę jazda już przy -30mm jest problematyczna. Gdyby auto było weekendowe, to spoko/luz, ale codziennie do pracy i w pracy nim jeżdżę i nie wytrzymałem ciągłego stresu typu studzienka/garb/koleina/źle zrobiony próg i wróciłem do serii
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Nie wiem co mam. Tak miał poprzednik. On też nie wie co miał bo taką kupił mam czerwone sprężyny i jakieś żółte amortyzatory. Nie dopatrzę się już żadnych oznaczeń. Prawdopodobnie to już trochę siadło a nie było tak przy kupnie (ktokolwiek to montował). Pomiar gabarytu auta dał taki wynik -65mm (no +/-2mm). Gdzieś był temat o obniżeniach i jest jeszcze na forum ktoś z taką niską 166. Wiadomo że koleiny omijam. ŻADNE KRAWĘŻNIKI a progi zwalniające "przechodzę". Nie jestem jakimś miłośnikiem gleby ale jednak jak widzę tą moją limuzynę położoną na asfalcie to "robi robotę".

- - - Updated - - -

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    A jeśli chodzi o obniżanie zawieszenia... no cóż, nie wiem jakie macie u siebie drogi, ale u nas w Poznaniu na dłuższą metę jazda już przy -30mm jest problematyczna. Gdyby auto było weekendowe, to spoko/luz, ale codziennie do pracy i w pracy nim jeżdżę i nie wytrzymałem ciągłego stresu typu studzienka/garb/koleina/źle zrobiony próg i wróciłem do serii
    Rozumiem Cię. Na szczęście nie mieszkam tam ani we Wrocławiu. Jak już jadę "na miacho" to po prostu jadę nowymi drogami. Na żadne kocie łby się nie pakuję. I szczerze to nie chodzi o obniżenie. Nawyk z innych aut. Po prostu żadnym autem (nie licząc puntolota ) nie wjeżdżam na studzienki, koleiny i po wydmach asfaltowych jadę baaaaardzo powoli. Po prostu oszczędność zawieszenia.