Jak się sprawuje u Ciebie, była różnica po wymianie?? Robiłes logi dynamiczne na tej przepływce??
Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka
Jak się sprawuje u Ciebie, była różnica po wymianie?? Robiłes logi dynamiczne na tej przepływce??
Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka
U mnie spisuję się świetnie ten zamiennik. Zaraz po założeniu wszystkie objawy ustąpiły. I dla świętego spokoju zrobiłem reset parametrów adaptacji. bo jednocześnie wymieniałem sondę lambdę.
robiłem logi do odcinki miałem je gdzieś. muszę znów zrobić i wrzucić na forum
powyżej 4V miałem napięcia i 430 kg/h przy odcięciu. (zaznaczam powyżej) ile już nie pamiętam. Musiał bym znów wpiąć się kablem i testować.
inni narzekają na ten zamiennik, u mnie chodzi a mam go osiem miesięcy już .
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Ja u siebie sprawdzam na razie Magneti Marelli. Jak na razie spalanie spadło i lepiej się zbiera z moich obserwacji.
Tak, fs249. Ja jestem mega zadowolony z tej chinszczyzny![]()
Powiedz mi jak może się nie sprawdzić. Tak zwyczajnie na logikę. Produkują sam chłam ? Nie są w stanie wyprodukować żadnego poprawnie działającego przepływomierza poza tymi do diesli ? Nie wydaje ci się, że gdyby tak było, to zaprzestaliby produkcji ze względu na straty związane z reklamacjami, brak dopracowanego produktu ? Mając pokrycie 90% rynku Europy i Azji w rynku przepływomierzy wydaje mi się, że ma doświadczenie tak w produkcji jak i w ekonomii i nie produkują podzespołów "dla jaj".
Ja ze swojego doświadczenia wiem, że powodem złego działania tych podzespołów jest zły ich dobór. Za co z resztą winię m.in. ich przedstawicieli, bo kupujący z założenia jest tylko i wyłącznie użytkownikiem, a nie specjalistą od mechaniki i elektroniki pojazdowej. Niestety też wiedza sprzedających jest na tym poziomie, ze gdyby ich posadzić w sklepie spożywczym, to doradzaliby i dobierali pieczywo z podobna skutecznością.
P.S.
Zaznaczam, że nie jestem przedstawicielem tej firmy, nie mam w tym żadnego interesu poza zwykłą koleżeńską pomocą.
No, może jest pewny mój interes - na spotach, po tych zakupach "jedynie słusznych" rozwiązań może wam nie starczyć na postawienie mi piwa
- - - Updated - - -
Katalog MaxGear, ale nie wiem czy zawiera wszystkie podzespoły http://maxgear.pl/files/component_files/katalog-maxgear.pdf
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF