Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Przepływomierz

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 2000 r

Domyślnie

Jak się sprawuje u Ciebie, była różnica po wymianie?? Robiłes logi dynamiczne na tej przepływce??

Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Romeo Avatar e5nio
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Bella 156,1.6 16V, 98r :),Bella 147 1.9 JTD 2001r.

Domyślnie

U mnie spisuję się świetnie ten zamiennik. Zaraz po założeniu wszystkie objawy ustąpiły. I dla świętego spokoju zrobiłem reset parametrów adaptacji. bo jednocześnie wymieniałem sondę lambdę.

robiłem logi do odcinki miałem je gdzieś. muszę znów zrobić i wrzucić na forum

powyżej 4V miałem napięcia i 430 kg/h przy odcięciu. (zaznaczam powyżej) ile już nie pamiętam. Musiał bym znów wpiąć się kablem i testować.

inni narzekają na ten zamiennik, u mnie chodzi a mam go osiem miesięcy już .

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał marcinbob89 Zobacz post
    @sdero masz może przepływke Maxgeara??? z jakim nr masz przepływke, gdzie kupowałeś i jaki to mniej więcej koszt??
    129 zł. na allego.
    To już chyba trzeci rok jak na niej moja Alicja jeździ. Druga moja też na tym pomyka.
    Jak dobrze pamiętam FS-249

P.S. Bez konieczności czyszczenia co pół roku.
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Ja u siebie sprawdzam na razie Magneti Marelli. Jak na razie spalanie spadło i lepiej się zbiera z moich obserwacji.

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał @sdero Zobacz post
    To ciekawe, bo ja zapomniałem o przepływomierzu dopiero jak się Bosch-a pozbyłem. Zniknął problem co półrocznego ściągania przepływomierza do czyszczenia (czyżby to przez inny, lepszy konstrukcyjnie układ kanałów ?). Bosch też nie potrafił mierzyć masy powyżej 1200 mg/w. Natomiast jego znienawidzony zamiennik mierzy do 1400 mg/w. Dzięki temu mogłem przeskalować mapę AFR.
    Może w klekotach się sprawdza,nie wiem.W T.Sparku nie ma szans żaden chiński maxgear i tym podobne.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Tak, fs249. Ja jestem mega zadowolony z tej chinszczyzny

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał lesio146 Zobacz post
    Może w klekotach się sprawdza,nie wiem.W T.Sparku nie ma szans żaden chiński maxgear i tym podobne.
    Powiedz mi jak może się nie sprawdzić. Tak zwyczajnie na logikę. Produkują sam chłam ? Nie są w stanie wyprodukować żadnego poprawnie działającego przepływomierza poza tymi do diesli ? Nie wydaje ci się, że gdyby tak było, to zaprzestaliby produkcji ze względu na straty związane z reklamacjami, brak dopracowanego produktu ? Mając pokrycie 90% rynku Europy i Azji w rynku przepływomierzy wydaje mi się, że ma doświadczenie tak w produkcji jak i w ekonomii i nie produkują podzespołów "dla jaj".
    Ja ze swojego doświadczenia wiem, że powodem złego działania tych podzespołów jest zły ich dobór. Za co z resztą winię m.in. ich przedstawicieli, bo kupujący z założenia jest tylko i wyłącznie użytkownikiem, a nie specjalistą od mechaniki i elektroniki pojazdowej. Niestety też wiedza sprzedających jest na tym poziomie, ze gdyby ich posadzić w sklepie spożywczym, to doradzaliby i dobierali pieczywo z podobna skutecznością.

P.S.
    Zaznaczam, że nie jestem przedstawicielem tej firmy, nie mam w tym żadnego interesu poza zwykłą koleżeńską pomocą.
    No, może jest pewny mój interes - na spotach, po tych zakupach "jedynie słusznych" rozwiązań może wam nie starczyć na postawienie mi piwa

- - - Updated - - -

Katalog MaxGear, ale nie wiem czy zawiera wszystkie podzespoły http://maxgear.pl/files/component_files/katalog-maxgear.pdf
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF