Strona 60 z 134 PierwszyPierwszy ... 10505152535455565758596061626364656667686970110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1338

Temat: Felgi do 166

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

No nie powiem, trochę żal nisko latającej sylwetki, ale nie dałem rady
    Rekompensuję to sobie innymi elementami

A tak BTW parę dni temu odpaliłem sobie phona w 166 i jestem zdziwiony, że nawet fajnie toto działa. Bardzo kulturalna rozmowa. Nie czyta niektórych sms'ów, ale samo rozmawianie całkiem super!
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

Cytat Napisał dawidmk7 Zobacz post
    właśnie co tam masz wsadzone? jakieś "sklepane" sprężynki czy coś innego? Pytam bo moja na -30mm dalej wygląda jak koza przynajmniej z przodu i kombinuje dalej
    pokaz foto z tym - 30mm bo zamierzam zmienic amortyzatory i nie wiem czy nowe amory nie podniosa auta na fabrycznych sprezynach...?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 166 3.2

Domyślnie

Moim zdaniem trochę podniosą , wymieniałem w 156 na nowe i autko się podniosło z tym że u mnie dwa przednie były wytłuczone już totalnie.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Ciekawie to wygląda tylko ten kolor mi nie pasuje.

[C

Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

Cytat Napisał damian89 Zobacz post
    Moim zdaniem trochę podniosą , wymieniałem w 156 na nowe i autko się podniosło z tym że u mnie dwa przednie były wytłuczone już totalnie.
    Rozumiem ze zeby zachować w miare niski przód ale sztywny nalezalo by dać spręzyny czerwone -30mm i wtedy nowe amory nie wypchną auta do góry ? U mnie amory słabe bo przy przyspieszaniu podnosi przód a przy hamowaniu nurkuje...

Użytkownik Rowerzysta Avatar pwr79
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 166 '2001, 2.4 JTD 140KM

Domyślnie

Cytat Napisał Masa625 Zobacz post
    Ciekawie to wygląda tylko ten kolor mi nie pasuje.

hehe przynajmniej jeden + Kolor chyba zostanie zreszta zima się kończy i albo odświeżę moje 17 albo znajdę jakieś 18.

Użytkownik Znawca Avatar viader
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 166 FL 2,4 jtdm 20V, 159SW 1,75 TBI TI

Domyślnie

Cytat Napisał darrager Zobacz post
    Rozumiem ze zeby zachować w miare niski przód ale sztywny nalezalo by dać spręzyny czerwone -30mm i wtedy nowe amory nie wypchną auta do góry ? U mnie amory słabe bo przy przyspieszaniu podnosi przód a przy hamowaniu nurkuje...
    Nie wiem co ma kolor sprężyn do ich twardości. A co do nurkowania itp. to nie świadczy to o stanie amortyzatorów ale bardziej sprężyn i przede wszystkim charakterystyki zawieszenia. 166 jest raczej kanopowozem nienadającym się do jakiejś ekstremalnie ostrej jazdy. Każde auto przy starcie będzie siadało dupą i nurkowało przy hamowaniu, nawet ferrari. Oczywiście im twardsze zawieszenie tym efekt ten jest mniejszy. Aby w takiej landarze jak 166 wyeliminować ten efekt trzeba wsadzić na tyle twarde sprężyny, że jazda tym na codzień nie będzie należała do przyjemnych. Oczywiście najlepiej byłoby wsadzić gwinowane zawieszenie ale moim zdaniem mija się to z celem. Do zabaw w stylu, gleba i beton lepiej kupić sobie drugie auto weekendowe. Kupowanie limuzyny i przerabianie jej na wyścigówkę trochę mija się z celem.

Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

Cytat Napisał viader Zobacz post
    Nie wiem co ma kolor sprężyn do ich twardości. A co do nurkowania itp. to nie świadczy to o stanie amortyzatorów ale bardziej sprężyn i przede wszystkim charakterystyki zawieszenia. 166 jest raczej kanopowozem nienadającym się do jakiejś ekstremalnie ostrej jazdy. Każde auto przy starcie będzie siadało dupą i nurkowało przy hamowaniu, nawet ferrari. Oczywiście im twardsze zawieszenie tym efekt ten jest mniejszy. Aby w takiej landarze jak 166 wyeliminować ten efekt trzeba wsadzić na tyle twarde sprężyny, że jazda tym na codzień nie będzie należała do przyjemnych. Oczywiście najlepiej byłoby wsadzić gwinowane zawieszenie ale moim zdaniem mija się to z celem. Do zabaw w stylu, gleba i beton lepiej kupić sobie drugie auto weekendowe. Kupowanie limuzyny i przerabianie jej na wyścigówkę trochę mija się z celem.
    Troszeczke sie nie zrozumieliśmy nie mam zamiaru zrobić z alfy jakiegos auta wyscigowego tylko chodzi mi o bezpieczeństwo i o to ze przód auta za wolno wraca w swoje położenie i jadąc drogą na której asfalt nie jest idealnie równy na nierównościach przy wiekszej predkosci za bardzo wybija do góry co oznacza ze zle wybiera nierówny teren i nie mowie tu o dziurach w jezdni. Tutaj sie rozchodzi o skok amortyzatora bo spreżyna chyba odpowiada za wysokość , i teraz nie wiem jak zachować komfort , wyglad i bezpieczeństwo.... ?

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Każde auto przy starcie będzie siadało dupą i nurkowało przy hamowaniu, nawet ferrari.
    Ale nie citroen marki jak mercedes z aktywnymi zawieszeniami również nie
    Do zabaw w stylu, gleba i beton lepiej kupić sobie drugie auto weekendowe. Kupowanie limuzyny i przerabianie jej na wyścigówkę trochę mija się z celem.
    Ja na przykład nie używam 166 do tych celów. Nie mniej jednak podoba mi się jak wygląda obniżona. Te dwie rzeczy nie muszą się łączyć w parę. Nie wiem skąd takie przeświadczenie.

Użytkownik Romeo Avatar dawidmk7
    Mieszka w
    Łaziska Górne
    Auto
    166 2.5 V6 Distinctive 00r.

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Ja na przykład nie używam 166 do tych celów. Nie mniej jednak podoba mi się jak wygląda obniżona. Te dwie rzeczy nie muszą się łączyć w parę. Nie wiem skąd takie przeświadczenie.
    zgadzam się w 100%

- - - Updated - - -

tak to wygląda. Prawy przód jest trochę wyżej niz lewy no i tył zupełnie lezy (pewnie przez lpg) a przód koza. Dlatego przód musi pójść niżej.
    Aktualnie komplet jamex -30mm

- - - Updated - - -

i na 17"
    słabe te zdjęcia wiem, ale coś tam widać - powiedzmy

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0215.jpg
Wyświetleń:	351
Rozmiar:	96.0 KB
ID:	123258   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0147.jpg
Wyświetleń:	341
Rozmiar:	64.7 KB
ID:	123259