Strona 18 z 39 PierwszyPierwszy ... 8910111213141516171819202122232425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 389

Temat: artykuł o 4C

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Ostatecznie ludzie kupują 4C, żeby szybko jeździć po torze. Jakby chcieli mieć "fajne RWD do zabawy" - to by kupowali GT86 (BR-Z) albo Genesisa za dużo mniejsze pieniądze. Pewnie trzeba by się było przejechać tym samochodem, żeby stwierdzić, czy faktycznie opłaca się wydać takie pieniądze na zabawkę, która daje podobno bardzo dużą przyjemność z jazdy (a wszyscy twierdzą, że daje) i jest dość unikatowa, czy po prostu chcemy mieć szybki samochód. I wtedy wygląda na to, że lepiej kupić Cuprę.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Sporting
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 159 3.2 V6 Q4 Kompresor Autodelta

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Ostatecznie ludzie kupują 4C, żeby szybko jeździć po torze.Jakby chcieli mieć "fajne RWD do zabawy" - to by kupowali GT86 (BR-Z) albo Genesisa za dużo mniejsze pieniądze
    Dlaczego uważasz, że 4C kupuje się do jady po torze ?
    Ja zamówiłem wersję z czujnikami, tempomatem i zestawem Hi-Fi i zamierzam nim jeździć tak często jak to tylko będzie możliwe.

Oczywiście będę pewnie kilka razy na torze ale to tylko wisienka

ps. od kilkunastu lat jeżdżę wyłącznie Alfami, dlatego więc do głowy by mi nie przyszło aby kupić coś tańszego "RWD do zabawy" typu Subaru, Toyota czy Hyundai.
    Myślałem, że to forum Alfaholików a nie "użytkowników" Alfa Romeo ( Radzia )
    Ostatnio edytowane przez Sporting ; 03-03-2014 o 17:19

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Spokojnie 4c mozna jezdzic "cywilnie" tylko trzeba sie liczyc z prwnymi niedogodnosciami jak trudne wsiadanie/wysiadanie, brak miejsca na cokolwiek jak sie jedzie w dwie osoby, kompletny brak bagaznika, halas (to akurat ekstra!), twarde i niskie zawieszenie... Wszystko do wytrzymania no i trzeba troche kasy na mandaty

Sent from my iPhone
    Born to be wild.

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Sporting Zobacz post
    Dlaczego uważasz, że 4C kupuje się do jady po torze?
    Ja zamówiłem wersję z czujnikami, tempomatem i zestawem Hi-Fi i zamierzam nim jeździć tak często jak to tylko będzie możliwe.

Oczywiście będę pewnie kilka razy na torze ale to tylko wisienka

ps. od kilkunastu lat jeżdżę wyłącznie Alfami, dlatego więc do głowy by mi nie przyszło aby kupić coś tańszego "RWD do zabawy" typu Subaru, Toyota czy Hyundai.
    Myślałem, że to forum Alfaholików a nie "użytkowników" Alfa Romeo ( Radzia )
    1. Gdyż nie ma:
    a/ bagażnika
    b/ automatycznej klimatyzacji
    c/ jest głośne
    d/ widoczność do tyłu (manewry w mieście) jest co najmniej dyskusyjna
    e/ zawieszenie jest mało komfortowe (zdaje się Chris Harris o tym pisał - na torze super, na drodze niekoniecznie)
    f/ itp. itd.

Jeżeli to ma być samochód tylko dla alfaholików, to sukcesów sprzedażowych nie wróżę (a chyba o to chodzi)...

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Świeżak Avatar BartekL
    Mieszka w
    Warszawa/Lublin
    Auto
    Giulietta Veloce Rosso Competizione, 156 GTA SW, 159

Domyślnie

MiTo do bani, Giulietta to w sumie nie Alfa, 4C też beznadziejna... Ludzie, popatrzcie czasami co piszecie bo krytykujecie wszystko, co Alfa wypuści. Dla wielu ludzi za granicą, 4C jest pierwszą Alfą w życiu i póki co są wniebowzięci. Przejeżdżają kilkaset kilometrów żeby pojeździć 4C po torze, a następnego dnia wskakują w garnitur i jeżdżą tym autem po zakorkowanym Paryżu. Da się? No chyba tak, więc ten brak automatycznej klimatyzacji chyba można sobie darować.

Popieram Sportinga, forum maniaków Alfy Romeo a Wy tu pitolicie że Leon Cupra czy Mercedes A45 jest szybszy na jakimś tam torze... Może pora wymienieć swoje wspaniałe Alfy z dieslami, na coś znacznie "fajniejszego" od konkurencji?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Wszyscy tutaj zgodzimy się że alfy kupuje się sercem a nie rozumem. 4C poza torem i może jakimś wypadami na miasto latem nie ma sensu z tych powodów o jakich napisał radosuaf. Tym nawet nie pojedziesz z dziewczyną nad morze bo bagażnik jest taki że wejdzie akurat damska torebka i nic poza tym. Wsiadanie i wsysiadanie to koszmar. Owszem auto robi wrażenie i jest piękne (o ile nie zagląda się do środka), 4.5s do setki i tylny napęd to też miód ale to jest auto na okazjonalne jazdy.
    Obawiam się że to jest niestety ten sam przypadek co 8C. Chodź z drugiej strony chwała włochom za takie piękne maszyny, tylko oni są w stanie wypuszczać takie auto kiedy na stocku mają jeden w miarę nowy model (mito to już prawie dziadek) Zawsze takie 4C jakoś tam pozytywnie wpłynie na wizerunek marki.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez Luke77 ; 03-03-2014 o 19:43

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Spoko zaraz bedzie 6c i wszyscy beda sikac z radosci ze Alfa produkuje znowu piekne i szybkie auta. Ja uwazam ze 4c jest i bedzie ogromnym sukcesem marki, wizerunkowo postawi Alfe na prawde na wysokim miejscu. Oj jakbym mogl wydac 250tys na auto "zabawke" to bralbym w ciemno!

Sent from my iPhone
    Born to be wild.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał BartekL Zobacz post
    MiTo do bani, Giulietta to w sumie nie Alfa, 4C też beznadziejna... Ludzie, popatrzcie czasami co piszecie bo krytykujecie wszystko, co Alfa wypuści. Dla wielu ludzi za granicą, 4C jest pierwszą Alfą w życiu i póki co są wniebowzięci. Przejeżdżają kilkaset kilometrów żeby pojeździć 4C po torze, a następnego dnia wskakują w garnitur i jeżdżą tym autem po zakorkowanym Paryżu. Da się? No chyba tak, więc ten brak automatycznej klimatyzacji chyba można sobie darować.

Popieram Sportinga, forum maniaków Alfy Romeo a Wy tu pitolicie że Leon Cupra czy Mercedes A45 jest szybszy na jakimś tam torze... Może pora wymienieć swoje wspaniałe Alfy z dieslami, na coś znacznie "fajniejszego" od konkurencji?
    Giulietta to moja pierwsza alfa (nie nie diesel) i uważam że to wspaniały samochód i nie powiedziałem złego słowa o nim. Natomiast forum to nie koło wzajemnej adoracji, i nie muszę zachwycać się wszystkim co ma scudetto.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

naprawde mam wrazenie, ze coniektorzy zazdroszcza komus ze sobie cos kupil.GTV tez ma maly bagaznik na torebke, a ludzie jezdza. Naprawde ludzie zastanowcie sie co piszecie.Kupcie sobie cupry,mesie i inne jak macie ochote. Nie jezdzijcie i nie piszcie nic o alfie bo to chyba nie sa auta dla Was.

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Tak. Jedynie słuszna linia na tym forum to jaranie się każdą Alfą. A potem ludzie zgłaszają jako ciekawe srebrne 156 w dieslu na kołpaku. Bo każda Alfa jest cudowna.

Mnie się 4C BARDZO podoba, ale jak na swoją bezkompromisowość jest ciut zbyt wolna. I tyle.