Witam. Posiadam Alfe Romeo 159 Sportwagon z 2007 roku. Mam w niej radio grundig sb05 ( dokładnie takie). Mam kilka pytań dotyczących radia i innych podzespołów elektrycznych. Jest kilka tematów na forum na pierwsze pytanie, lecz proszę o konkretną odpowiedź.
Zacznę od tego:
1. Tydzień temu po zakupie samochodu, po włączeniu Bluetooth w telefonie, widziałem na liście dostępnych urządzeń "Blueandme" lub coś takiego. Przedwczoraj chciałem wgrać aktualizację 5.5 przez pendrive Kingston DataTravel 4GB, ale wyskoczył "USB ERROR 10". Po wyciągnięciu pena z gniazda USB w schowku, chciałem jeszcze raz wyszukać "BlueandMe" przez telefon ale już go nie znalazłem. Dodatkowo przy naciśnięciu słuchawki w kierownicy, wyskakuje mi komunikat "ENGLISH LANGUAGE UNAVAILABLE". Natomiast odtwarzanie piosenek z pendrive działa bez problemów. Moje pytanie, czy to wina pendrive, czy ma on za dużą pojemność ? Próbowałem też z czytnikiem pamięci i kartą SD 1 GB. Efekt ten sam. Odłączałem kleme nawet na 1 h i nic.
2. Następny problem mam przy odtwarzaniu płyty z mp3. Radio odtwarza bez problemu płytę audio z 15 piosenkami, lecz przy włożeniu płyty mp3 z 70 piosenkami wyskakuje "CD ERROR". Płyty są tej samej firmy, są identyczne, są to płyty CD-ROM.
3. Problem ze składaniem zewnętrznych lusterek. Mam 4 elektryczne szyby. Przeczytałem, żeby złożyć lusterka trzeba nacisnąć guzik C. Obrazek poniżej.![]()
Lecz tego przycisku nie mogę wcisnąć. Tylko ja mam taki problem, czy w tym modelu nie ma składanych lusterek ?
Proszę o pomoc.