Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Temat: ALFA 159 JTDm FL 150KM SW z wysokim wyposażeniem- gdzie najlepiej szukać??

Użytkownik Embrion
    Auto
    ALFA 159 1.9JTDM

Domyślnie ALFA 159 JTDm FL 150KM SW z wysokim wyposażeniem- gdzie najlepiej szukać??

Witam,
    Szukam do kupienia Alfy 159 po FL 2008-2009 SW JTDm 150KM z wysokim pakietem wyposażeniowym.. oczywiście bezwypadkowy i przebieg w granicach 120tys..

Znalazłem
    http://www.superalfa.pl/index2.php?C...t=Alfa%20Romeo

...i pasowała by idealnie gdyby nie czerwone skóry i szyberdach :/ jeśli można było zamienić tapicerkę na brązową bądź czarną z pakietu TI było idealnie..

Tymczasem dalej poszukuję auta i śledzę oferty od kilku miesięcy.. oglądam auta i nic.. żadnej perełki której można by zaufać..

Oprócz rocznika i silnika pozostałe wymagania to :
    100 % BEZWYPADKOWY - a o to najtrudniej.. gdy pada pytanie czy umieścimy w umowie zapewnienie o bezkolizyjnej i bezwypadkowej przeszłości auta to już zaczynają kręcić nosem..
    A Samochód ma być w idealnym stanie technicznym.
    Kolor karoserii: brąz lub ciemny szary (grafit) - nie mylić ze srebrnym
    Wyposażenie z jednego z najwyższych pakietów- niekoniecznie TI ( ze względu na zawieszenie).. pakiet stylizacyjny owszem :
    Obicia i konsola czarna - beżowe - jsane wykończenie odpada.
    - xnenony lub bixenony
    - skóra w kolorze brązowym, jasny beż(skóra) bądź czarna z czerwoną nitką bądź czarna pół skóra
    - nagłośnienie Bose
    - nawigacja fabryczna (choć nie jest to konieczność)
    - podgrzewane fotele przednie
    - sterowanie radiem i tempomat w kierownicy
    - aluminiowe felgi
    - tempomat
    - czujniki parkowania
    - systemy bezpieczeństwa + min 7 poduszek powietrznych.. najlepiej 9szt..
    - halogeny
    - immobiliser
    - elektrycznie regulowane i ogrzewane lusterka
    - elektryczne szyby
    Cena za auto zarejestrowane w Polsce w pewne auto jestem w stanie dać ok 38 000zł..

Obecnie mam na oku ofertę z otomoto:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-wer...C32308581.html
    Szkoda że czarna.. ale coś ktoś może wie na temat tego autka??

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cassiel
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 156 SW FL 1.9 JTD 150 KM

Domyślnie

Widzę, że masz wymagania ;-) Nie mówię ze to źle ale jak kupujesz używkę to trudno będzie Ci trafić z tym co napisałeś. To jednak nie zakup w salonie gdzie można dowolnie wybierać - tu trzeba iść na rozsądne kompromisy.

Użytkownik Embrion
    Auto
    ALFA 159 1.9JTDM

Domyślnie

to są wymagania max.. ale wiem że realne..
    np. http://www.autoscout24.pl/Details.as...000000&asrc=st
    i to 12m gwarancji,,, tylko jak ściągnąć z Włoch?? Znacie kogoś kto zajmuje się importem z Włoch??
    jednak jak czegoś nie będzie to bez przesady.. jak każdy jestem gotów na kompromisy.. najważniejsze aby było zadbane i pewne na 200%

Użytkownik Świeżak Avatar Ciacho13
    Mieszka w
    Rypin
    Auto
    AR159 SW TI 2.4 JTDm 210ps 2008 black + Seat Ibiza 6L Sport 1.9 130ps 2003 Black

Domyślnie

Szerszeń z forum się tym zajmuje.

A co do kupna takiego auta jakie chcesz to najprościej będzie cofnąć się w czasie i zamówić nówkę w salonie

Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać, rynek aut używanych to nie salon, albo bierzesz co jest, albo czekasz i czekasz i czekasz. Auta w 100 procentach takiego jakie chcesz używanego i tak nie kupisz... Życie to sztuka kompromisu.

No i jeszcze ta cena... z tymi 38 tysiącami za "full-wypas-bajeras" z niskim przebiegiem i bez negatywnej historii to się teraz ośmieszyłeś.
    Ostatnio edytowane przez Ciacho13 ; 06-03-2014 o 00:01

Użytkownik Maniak resoraków Avatar www156
    Mieszka w
    KR
    Auto
    159 1,9 M-JET 16v

Domyślnie

Cytat Napisał melinek11 Zobacz post

..i pasowała by idealnie gdyby nie czerwone skóry i szyberdach :/

Czerwoną skórę całkowicie rozumiem, ale szyberdach nie do końca

Użytkownik Embrion
    Auto
    ALFA 159 1.9JTDM

Domyślnie

Cytat Napisał www156 Zobacz post
    Czerwoną skórę całkowicie rozumiem, ale szyberdach nie do końca
    miałem kilka aut z szyberdachem i prędzej czy później zawsze było "coś".. to jakiś przeciek.. to elektryka.. to mechanika.. samą obecność szyberdachu bardzo lubie ale awersja mała niestety jest

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Ciacho13 Zobacz post
    Szerszeń z forum się tym zajmuje.

A co do kupna takiego auta jakie chcesz to najprościej będzie cofnąć się w czasie i zamówić nówkę w salonie

Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać, rynek aut używanych to nie salon, albo bierzesz co jest, albo czekasz i czekasz i czekasz. Auta w 100 procentach takiego jakie chcesz używanego i tak nie kupisz... Życie to sztuka kompromisu.

No i jeszcze ta cena... z tymi 38 tysiącami za "full-wypas-bajeras" z niskim przebiegiem i bez negatywnej historii to się teraz ośmieszyłeś.
    Podałem max wyposażenie jakie spotkałem- nie odpowiadał mi kolor skóry..
    http://www.superalfa.pl/index2.php?C...t=Alfa%20Romeo
    Oczywiście nie dajmy się zwariować.. jestem przygotowany że czegoś nie będzie albo będzie trzeba dopłacić..
    We Włoszech w salonach Fiata można by coś wybrać i to na gwarancji..
    Przykład:
    http://www.autoscout24.pl/Details.as...13060000000&as rc=st=

Jednak nie znam się na imporcie.. dlatego szukam dalej w kraju..
    www.SuperAlfa.pl ma najciekawsze oferty ale jak na razie to zawsze jest "coś" co dyskwalifikuje.. ale pod względem technicznym wydają się być ok... a to jest najważniejsze żeby nie było niespodzianek..pewne pod względem techniczym bo w aucie ma jezdzić małe dziecko więc nie chciałbym stanąć w na środku nocy na autostradzie 1000km od domu..
    Wiem jakie są realia rynku aut używanych bo kupywałem i sprzedawałem auta.. oprócz kompromisu trzeba mieć też trochę zaciętości i cierpliwości żeby nie lupić skarbonki

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie ALFA 159 JTDm FL 150KM SW z wysokim wyposażeniem- gdzie najlepiej szukać??

Cytat Napisał melinek11 Zobacz post
    www.SuperAlfa.pl ma najciekawsze oferty ale jak na razie to zawsze jest "coś" co dyskwalifikuje.. ale pod względem technicznym wydają się być ok... a to jest najważniejsze żeby nie było niespodzianek..pewne pod względem techniczym bo w aucie ma jezdzić małe dziecko więc nie chciałbym stanąć w na środku nocy na autostradzie 1000km od domu..
    Nie chcę Cię uświadamiać i się mądrzyć ale nie wierz w to co piszą i mówią sprzedawcy - szczególnie jeśli nie są osobami prywatnymi które eksploatowały dany egzemplarz lub sprzedają więcej niż jedną brykę. Nie wierz też zdjęciom nawet takim robionym na zamówienie - niestety retusz wkradł sie już i w tę dziedzinę gospodarki. Wszystko TRZEBA sprawdzić albo osobiście albo przez zaufanego człowieka.
    Co do stanięcia 1000 km od domu to nigdy nie masz pewności - nawet w salonowej nówce. Ale jest proste rozwiązanie żeby zminimalizować te ryzyko. Nazywa się assistance. Przy takim kiszce samochodu jaki zamierzasz ponieść zakup odpowiedniego assistance (obejmującego nie tylko wypadek ale też awarię) to pikuś.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wawa

Domyślnie

marzyciel
    159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita

Użytkownik Alfa i Omega Avatar largo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa 147 1,9 jTD 2004r 154 KM (fabr 115KM)

Domyślnie

Może spróbuj dobrać coś bez skór i zejść przez to z ceny, a skóry dokupić osobno? Ew bez Bose i później robić audio pod siebie? Czujniki parkowania też można stosunkowo niedużym kosztem zrobić w profesjonalnym warsztacie.
    Co do ceny to będzie Ci ciężko znaleźć auto z takim rocznikiem i przebiegiem, nie mówiąc już o wyposażeniu (czy wersji TI).

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Najważniejsze to wiedzieć czego się chce i szukać tego bo "szukacie a znajdziecie" ;-)
    Tylko tyle że jak sie ma takie wymagania to nie powinno się sprowadzać samochodu przez kogoś tylko osobiście.