Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Temat: Mycie parowe - Poznań

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto
    Alfa Romeo powered by @sdero - była/ Obecnie Volvo V60 CC T5 AWD

Domyślnie

Cytat Napisał wawok Zobacz post
    ja oddaje auto w czwartek do mycia parowego wewnatrz plus mycie z zewnatrz samochod alfa 159 SW koszt u mnie w okolicy 180 zl

Wysłane z mojego GT-I9300
    Ja właśnie jutro jadę na takie mycie (zewnątrz, wewnątrz + felgi i bagażnik) wszystko 90 zł. Auto wróciło właśnie z trasy i wygląda okropnie:-( Napiszę Wam jutro czy warto korzystać z firmy do której jadę;-)

Użytkownik Świeżak Avatar kotlin
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 8V 2002r

Domyślnie

Świetnie, to czekamy na relację

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

No to przy okazji sam bym umył podsufitkę.
    Uwalona gorzej jak stół w tefałenie.
    Jak będziecie mieć coś sprawdzone do piszcie
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto

Domyślnie

Jestem już po zabiegu;-) cena 90 zł. W cenie mycie zewnętrzne para + felgi, odkurzanie środka, czyszczenie skór + odkurzanie bagażnika. Podsufitki nie ruszano, bo też nie było takiej potrzeby. Ogólne wrażenia, doopy nie urywa, ale to też kwestia tego że mam już zmęczony lakier ciągłym jazdami po autostradach.Sprzatnie na plus, sam w tym czasie (60 min) zrobiłbym mniej. Auto jest czyste, środek też. Czy mogę polecić, hmm jak masz trochę wolnego czasu to 90 zł poświęć na chemię i zrób samemu. Ja czasu nie mam, stąd mój wybór. Jeśli za 180 zł ktoś inny zrobi prawdziwe spa, to spoko. U mnie niestety korekta lakieru się kłania, więc póki co szału ni ma:-)

Pozdrawiam

Użytkownik Pasjonat Avatar Proxim@Ar
    Mieszka w
    Opole, Piła
    Auto
    Brera Tbi

Domyślnie

Czy taka myjka parowa pochłania/wywabi nieprzyjemne zapachy? Ostatnio przewoziłem jakieś śmieci z domku letniskowego i coś mi się rozlało w bagażniku...
    Prałem odkurzaczem piorącym, nic to nie dało. Chyba jakiś Vanish do dywanów wezmę i wymyję tym.
    147 2001, 1.6 105 KM- była
    156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
    156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
    156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
    159 2006 1.9 JTD- była
    159 2005 1.9 Distinictive- była..
    156 2003 2.0 TS+LPG- była
    156 2003 2,5 V6- była..
    156 FL 2005 1.9 jtd- była
    166 FL 2005 2,4 jtd - była
    Alfa Romeo Crosswagon - był..
    156 FL 3.0 V6 - była
    Brera Tbi 2010 - jest
    Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Proxim@Ar Zobacz post
    Czy taka myjka parowa pochłania/wywabi nieprzyjemne zapachy? Ostatnio przewoziłem jakieś śmieci z domku letniskowego i coś mi się rozlało w bagażniku...
    Prałem odkurzaczem piorącym, nic to nie dało. Chyba jakiś Vanish do dywanów wezmę i wymyję tym.
    Ciężko mi powiedzieć, ponieważ nie mam takiego problemu:-) niby gdzieś czytałem że para właśnie usuwa nieprzyjemne zapachy, ile w tym prawdy...nie wiem

Użytkownik Świeżak Avatar kotlin
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 8V 2002r

Domyślnie

Dzięki za info marti. Myślę że skorzystam - niby można by się pobawić samemu, ale studia + praca + rodzina skutecznie zmniejszają ilość wolnego czasu. Dowiadywałem się o ceny w firmach w Poznaniu i kompleksowa usługa mycia na zewnątrz, sprzątania wewnątrz z trudno dostępnymi miejscami, z praniem wszystkiego w środku (fotele, kanapa, podsufitka, dywan, bagażnik) i odświeżania plastików kosztuje ok 280zł. Ustalałem cenę bez szczególnego zabiegu dla lakieu ponieważ bella wymaga położenia nowego, ale na to pewnie dopiero w przyszłym roku znajdę kasę - powolutku i po kolei...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto

Domyślnie

Spoko:-) Prawda jest taka, ze nie nastawiałem się na czary mary, autodetaling czy też inne cuda na kiju:-) no bo czego spodziewać się za 90 złociszy:-) Chłopaki robią to w 60 minut, myją para auto, wycierają na sucho, odkurzają wnętrze i bagażnik, jakimś mleczkiem przecierają skórę i czymś tam deskę, do tego myją felgi i szyby z zewnątrz i wewnątrz. Tak jak pisałem, jest czysto. Na 60 min i 90 zł, oceniam ich lepiej niż dużo droższą, ręczna myjnie np w king crossie.
    Sam nie miałem czasu, auto tyle co umyte, jest już ponownie w trasie. Więc dla mnie, bardziej opłacało się wydać 90 zł, niż z braku czasu jechać znów brudnym autem:-)
    Tak czy inaczej, po umyciu, dotarła do mnie ta smutna prawda...lakier duzooo stracił ma swojej świeżości i trzeba pomyśleć nad środkami zaradczymi:-) Autobhany jej nie służą:-(

P. S za mniejsze auta niż 159, czyli np 147, A3, wołają 70-80 zł. Więc myślę ze cena jest ok:-)

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar 1990mb
    Mieszka w
    Jarocin/Poznan, Poland, Poland
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

O mojej propozycji Ci już pisałem i niestety koszta nie zamkną się w przysłowiowej ''stówce''. Moim zdaniem ten Twój lakier nie jest aż taki beznadziejny żeby nie było można spróbować coś z nim zrobić. Jak byś chciał u mnie robić komplet ( lakier + wnętrze) na pewno cena była by bardzo przystępna
    Także polecam się, kilka zdjęć strasznie zmęczonego lakieru zamieściłem w moim temacie i dało się duzo z niego wyciągnąć.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał marti Zobacz post
    Tak czy inaczej, po umyciu, dotarła do mnie ta smutna prawda...lakier duzooo stracił ma swojej świeżości i trzeba pomyśleć nad środkami zaradczymi:-)
    para skutecznie wymyła wszystko co siedziało na lakierze i wszystko co pewnie maskowało niedoskonałości.
    Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:
    http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto

Domyślnie

- - - Updated - - -

para skutecznie wymyła wszystko co siedziało na lakierze i wszystko co pewnie maskowało niedoskonałości.[/QUOTE]

Powiem tak...to już Twój problem kolego:-) tak jak pisaliśmy, poprawię niedoskonałości i oddaje Tobie auto:-)