wedlug tutoriala, a obycie z lutownica mam. Dalej twierdze ze dzwiek z tel. poprzez gniazdo sluchawkowe jest przesterowane.
wedlug tutoriala, a obycie z lutownica mam. Dalej twierdze ze dzwiek z tel. poprzez gniazdo sluchawkowe jest przesterowane.
126p,sierra 2.0 dohc,e34 525i 24v, lybra sw 2.4 jtd, e39 530d, citroen c5 2.2 hdi -> 166 2.0 tb
Yamaha thunderace 1000r
Ja ostatnio próbowałem tego sposobu z podłączeniem się między radiem a DSP i niestety okazało się, że sygnał nadal jest b. słaby (jest po prostu cicho) a testowałem na kilku urządzeniach wejściowych. Mam wrażenie, że nie ma dobrego rozwiązania, żeby wejść dźwiękiem do systemu audio w AR166. Jeszcze muszę przetestować rozwiązanie z audiostradą, bo być może sygnał ze zmieniarki nie musi być tak mocny.
podpinając zmieniarkę adiostrady lub loudlink'a sygnał jest jak z zmieniarki CD, czyli jakość zależna od kawałka MP3.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Ja kiedyś zrobiłem eksperyment taki. Uruchomiłem zmieniarkę a wypiąłem kablem dźwiękowy (chinch) wpinając w jego miejsce odtwarzacz mp3 na chinch. Jakość była wzorowa, bez żadnych strat. Stąd moje zdziwienie o czym piszesz. To musi wynikać z jakiejś niekompatybilności sygnałów. Ciekawe jakie parametry by musiał mieć dźwięk na wejściu.
Rozumiem, że w tego cincza wpiąłeś się koło zmieniarki (z tego co wiem jego nie ma chinchy przy ICSie)?
- - - Updated - - -
U mnie na przykład Samsung Galaxy S4 w ogóle nie rozpoznaje, że ma słuchawki podpięte po podłączeniu przez wejście w kaseciaku. Inne urządzenia (Galaxy S, odbiornik audio Bluetooth, Sony Xperia Z) przy max głośności dają przesterowany sygnał, który i tak jest bardzo cichy. Przy zmniejszeniu głośności (do 80-90%) jest ok (poza b. niskim poziomem głośności). Natomiast wejście między radiem a DSP Galaxy S4 rozpoznaje bez problemu jako słuchawki, ale i tak jakiekolwiek urządzenie podłączone w ten sposób jest znacznie cichsze niż radio.
testowalem z xperia arc s, teraz mam z1 zobacze jak bedzie grało, ale nie wróże cudów .
126p,sierra 2.0 dohc,e34 525i 24v, lybra sw 2.4 jtd, e39 530d, citroen c5 2.2 hdi -> 166 2.0 tb
Yamaha thunderace 1000r
barkonar masz cos nie tak z lutami. galaxytab, lumia 800, ipod nano i wszystko bylook, oczywiscie jezeli jakosc mp3 min 320.