Przeszło mi to przez myśl ale wydawało się mało możliwe... No nic, kupię w poniedziałek ten łącznik bo i tak trzeba, więc się okaże.
Przeszło mi to przez myśl ale wydawało się mało możliwe... No nic, kupię w poniedziałek ten łącznik bo i tak trzeba, więc się okaże.
Ja mam rozwalony łącznik elastyczny i dziurę w wydechu, jeżeli to to to zniknie za dwa tygodnie jak zrobią mi kwasówkę, z tym że jest trzecia opcja, czyli po programie przy wysprzęgleniu odbija powietrze od łopatek turbiny, w takim wypadku tylko ucichnie po pociągnięciu kwasówki. Jak to naprawisz to się nie żdziw jak jej mocy troszkę odleci, poza tym ten dźwięk występuje przy określonych obrotach jak pociągniesz do 3000 to powinien zniknąć
Niektórzy za to płacą kilka stówek żeby tak "strzelało", a wy chcecie usuwać![]()
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 01-03-2014 o 19:47
Przy 3 tys. obr. jeszcze słychać ale jak jej wdepnąć gaz w podłogę i wkręcić jeszcze ciut wyżej to ten dźwięk nie występuje. Zobaczymy, wspawam ten łącznik i będzie wiadomo.
Problem rozwiązany. Wstawiłem nowy łącznik elastyczny oraz naprawiłem łączenie kolektora wydechowego z resztą układu - ktoś wcześniej ukręcił jedną szpilkę i zostawił tylko dwie.
Wszelkie świsty zniknęły w 100%.