Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: Szkoda calkowita :-(

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Garwolin
    Auto
    alfa romeo 166 2,0 TS + LPG

Domyślnie

cóż... patrząc na to przypomina mi się moja kolizja tylko ze ja dostałem w prawy bok strzała i wygladało to duuuuuużo gorzej. Tyle że moja sprawa powędrowała na wokandę i czekam na rozprawe. Mnie koleś chyba chciał wyprzedzić po ścieżce rowerowej z prawej strony a ja skrecałem w prawo na stacje benzynową i trach. drzwi słupek próg ... nie ciekawie. ale skoro u Ciebie uznali winę wyprzedzającego to nic tylko sie cieszyć

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

Napjsze tutaj bo na priv splywaja zapytania to tak bedzie szybciej i latwiej.

chcialbym za nia wziac 90% ceny remontu skrzyni czyli jakies 6tys reszta czyli nowe opony zawieszka KONI sport nowe klocki tarcze linki recznego ktore zrobilem tydzien przed zdarzeniem daje w gratisie tak to doslownie trzeba nazwac
    z innych ciekawostek to jak niektorzy pamietaja wlozylem do niej inne glosniki swego czasu na wlasnych zrobionych podstawkach dzieki czemu gra bardzo ladnie a bas jest miesisty i czysty.

Nawiazujac do propozycji kogos wczesniej zeby zrobic i sprzedac to jak to niby zrobic? Co mam napisac pierwszy wlasciciel bezwypadkowa polecam? Nie byl bym soba...
    a jak napisze prawde to wiekszosc bedzie ja traktowala jak szrota.

jedyna pociecha to moze komus z milosnikow na forum sie przyda na czesci albo do odbudowy jak ktos tak zdecyduje.

Strasznie mi przykro i wsciekly jestem ale moze to tak mialo byc. Taki impuls na nowy projekt moze brera albo 159 nie wiem tak to sobie tlumacze

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

chcesz 6000
    TU wyceniło na 6500
    to w czym problem ?
    bierz odszkodowanie , wrak niech ci sprzedadzą ( na swoich specjalnych aukcjach ) za tyle na ile ci go wycenili
    i masz 6500
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 15-03-2014 o 17:14

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

Bocian to nie tak z tym rozliczeniem :-) Link4 a w zasadzie infoexpert mowi ze alfy z tym silnikiem i tym wyposazeniu jesli sa oryginalne sa warte 6500zl :-) co jest absurdem
    a wrak to o i wyceniaja na 2200zl :-) co rowniez jest absurdem a do wyplaty przyznali 4300 czyli roznice miedzy caloscia a wrakiem :-)
    Naprawa zas wg nich wyceniona jest na 17000tys
    wiec jak by mi sie nawet udalo za wrak wziac 6000 to + 4300zl to by bylo lacznie 10300zl a dobrze wiemy ze takie ceny to sa za auta w ktore na dzien dobry trzeba wlozyc w zawieszenie rozrzad etc wiec a tu jest od tej strony na gotowo. Tak jak napisalem calosc traktuje jako impuls do nastepnego projektu trudno. Jak sie nikt nie znajdzie to zostawie sobie ja na czesci bo mam jeszcze jedna 166 ale tez w stanie dobrym wiec dozywotnio bymchyba te czesci mial a nosze sie z zamiarem tak jak pisalem zmiany na 159Q4 3.2 albo brere w tej samej konfiguracji.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Fakt - za szybko napisalem i nie doliczylem do tych 6 ktore chcesz za " wrak " kwoty odszkodowania
    Moj blad
    przepraszam
    Ale ja bym odwolanko od wyceny wartosci przed szkoda i tak napisal

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Cytat Napisał blackalfa166 Zobacz post
    chcialbym za nia wziac 90% ceny remontu skrzyni czyli jakies 6tys
    Chcesz 6 tysiaków za powypadkowe auto, którego w Twoim mniemaniu nie opłaca sie naprawiać? Mimo takiego wsadu kasy? Coś tu nie gra gdyby do wymiany były tylko drzwi i błotnik to nie wierze, że byś tego nie robił pakując w samą skrzynie 6 tysiakó( a to tylko 90% wartosci naprawy)

Za 6 tysi to można kupić 2 166 "bez malunków" i złożyć z nich jedna sztuke i miec jeszcze za stodołą ładny kurnik wypełniony gratami na podmiany Sam nie chcesz tym jezdzić a innemu chcesz popchnąć za 6 tysiaczków Dziwne to troche.
    Weż kase z ubezp i oddaj auto na szrot albo wystaw ją w bazarze i sprzedaj ją na części.
    Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 15-03-2014 o 23:57 Powód: cuda na kiju Panie. Cuda na kiju:D
    [C

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Masa625 ja wiem ze wiekszosc kombinuje sklada z 5 jedna bo widzialem takich wiele alf.
    Rozumiem ze myslac tymi kategoriami myslisz ze dookola sami cwaniacy wiec cos tu nie gra. Ale realnie patrzac to wiekszosc te samochody traktuje jak szmaty a dorabia do tego ideologie wielbienia marki. Nie powie nie stac mnie to kupielm to bo tanie a z utrzymaniem jakos to bedzie wkoncu allego zalane tanim uzywanym badziewiem cos sie podmieni cos sie pokombinuje. Mozna to auto naprawic za 3-4 tys korzystajac z uzywek tylko tobie to trudno zrozumiec ze dla prawdziwego milosnika marki to juz nie bedzie to samo. Wierzysz w to ze jak podlicze wszystko co zrobilem w tym aucie to wystawiajac je za taka cene dam gwarancje jakosci i oryginalnosci samochodu? Chyba jak widze drugiego takiego szalenca nie ma jak ja zeby tyle topil w te auta. Nie przechwalajac sie wrzucilem w to auto przez okres uzywania jakies 40-45tys wszystko do wydrukowania z ASO. Jedyna rzecz jaka kupilem uzywana to skrzynie od kolegi forumowego tylko dlatego ze po reklamacji naprawy skrzyni i ponownym jej rozlozeniu blad czasami nadal wystepowal a ja nie mialem sily sie klocic. Dzieki temu przy kupnie tej skrzyni kolega Qubus dal mi przypadkowo lekcje: taki objaw jak opisujesz daja sterowniki czesto. Dalo mi to do myslenia skrzynie wzialem ale w domu wymienilem sterownik. BINGO! a skrzynia od Qubusa lezy w garazu. :-) Ale dzieki Qubus za lekcje.
    Podsumowujac domyslam sie waszych obaw i doszukiwania haczyka to takie nasze polskie.
    Ostatnio edytowane przez blackalfa166 ; 16-03-2014 o 08:28

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Blackalfa zajrzyj tu i pogadaj z nimi, może się okazać że wycena całości jednak będzie inna: http://www.drb.pl/
    Nie miałem do czynienia osobiście, ale słyszałem, że warto
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html