Co do spraw technicznych/informatycznych jestem zielony, więc sam nie dałbym rady tego zrobić. Jak szukałem jakichś informacji na temat kluczyka to niestety nikt z forumowiczów nie zaoferował swojej pomocy w zrobieniu takiego kluczyka![]()
Co do spraw technicznych/informatycznych jestem zielony, więc sam nie dałbym rady tego zrobić. Jak szukałem jakichś informacji na temat kluczyka to niestety nikt z forumowiczów nie zaoferował swojej pomocy w zrobieniu takiego kluczyka![]()
Dzięki za pomoc. Jutro podjadę do nieautoryzowanego serwisu Alfy (w moim mieście podobno są OK) jak również do tzw. "dorabiacza kluczy" krok ostatni to ASO bo chyba tylko oni mogą wygenerować mi ten magiczny kod, zgadza się?
- - - Updated - - -
Dzięki za pomoc. Jutro podjadę do nieautoryzowanego serwisu Alfy (w moim mieście podobno są OK) jak również do tzw. "dorabiacza kluczy" krok ostatni to ASO bo chyba tylko oni mogą wygenerować mi ten magiczny kod, zgadza się?
- - - Updated - - -
I jeszcze jedno pytanko. Czy można gdzieś dostać zawleczkę wkładki zamka? bo wraz z kluczykiem wychodzi wkładka i brakuje takowej sprężynki/drucika który blokuje wkładkę w zamku.
- - - Updated - - -
I jeszcze jedno pytanko. Czy można gdzieś dostać zawleczkę wkładki zamka? bo wraz z kluczykiem wychodzi wkładka i brakuje takowej sprężynki/drucika który blokuje wkładkę w zamku.
Ten magiczny kod wygenerują Ci nie tylko w Alfie. Jak ktoś jest obeznany w temacie to ten kod weźmie z body Twojej Alfy![]()
Ok czy jest tu ktoś taki?
Aha i co powiecie w temacie wkładki do zamka?
Chyba nie masz zamiaru zmieniać wkładki? Grot w kluczyku jest wymienny. Idziesz tam, gdzie dorabiają klucze samochodowe i na 99% znajdą Ci fiatowską/alfowską surówkę (czyli nowy grot). Dorabiają wedle oryginału i po problemie (koszt od 40-70 zł). Może byś tak zacząć korzystać z wyszukiwarki na forum? Wszystko o co pytasz jest dokładnie opisane. Znajdujesz temat, czytasz posty ludzi, którzy to robili lub osób z okolicy mających pojęcie i potem już na PM się umawiasz na taki zabieg. Mieszkasz w takim miejscu, że powinieneś znaleźć kilka osób/firm, które Ci to zrobią kompleksowo. Natomiast tą wkładkę musisz zablokować cienką blaszką wyciętą np z puszki po farbie lub popytaj ludzi handlujących w bazarze.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 16-03-2014 o 14:20