Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 90

Temat: Zakup 156 2.4 JTD - kilka aukcji do oceny

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Białogard
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTDM

Domyślnie

Właśnie, jak sprawdzać progi i podłogę. Auto będę oglądał przy okazji bo nie mam jeszcze pełnej kwoty jak chodzi o zakup. Mam kolegę mechanika i z nim będę jechał przed kupnem plus wizyta w ASO.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

W aso powinni ci porządnie sprawdzić auto. Jak sprawdzać, patentów jest parę. Jeśli na pierwszy rzut oka podłoga będzie ruda to ja bym odpuszczał auto. Niektórzy biją młotkiem od spodu. Jeśli podłoga jest miękka to znaczy że już niewiele jej zostało. Po progach też będzie widać. Dobrym patentem jest zdjęcie okładziny pod nogami kierowcy i pasażera. Wtedy wyjdzie wszystko czarno na białym.

Użytkownik Świeżak Avatar arteg83
    Mieszka w
    Lubaczów
    Auto
    156 SW 2.4 175KM - była, 156 SW 1.9 158 KM - była, S-Max 2.0 140KM - jest

Domyślnie

ale to auto jest do wszystkich opłat - dzwoniłem do sprzedającego jak szukałem swojej.
    Jest też po polerce lakieru. Poza tym książka serwisowa wypełniona chyba jednego dnia, bo wszystkie podpisy idealnie w tych samych miejscach, a pieczątki chyba były bite od linijki. Czepiam się?
    Co do ceny to dość długo już jest na rynku, więc to twój argument przy negocjacjach

Użytkownik Rowerzysta Avatar Prezes156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 SW 2.4 JTD 175KM 2003r.

Domyślnie

Mogę przekazać z doświadczenia, kupiłem alfę w stanie prawie idealnym, po serwisie olejowym, wymianie dwumasy i sprzęgła, a co mnie spotkało możesz przeczytać tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...prezes156.html. Tyle tylko, że podłoga zdrowa - już ją zabezpieczyłem i blachy sprawdzałem miernikiem, to jeszcze nic robione nie było. Ale w używanym samochodzie co jakiś czas coś robić trzeba..
    Swoją alfę kupiłem za te 13-14 jak tu piszą co poniektórzy. Ale drugie tyle już dołożyłem Mogę ją oddać za 19 tysi, jak ktoś byłby chętny.

Użytkownik Świeżak Avatar arteg83
    Mieszka w
    Lubaczów
    Auto
    156 SW 2.4 175KM - była, 156 SW 1.9 158 KM - była, S-Max 2.0 140KM - jest

Domyślnie

Prezes nie obraź się ale wg mnie chyba nie miałeś co robić z kasą.
    Do wielu spraw podszedłeś nadgorliwie. A może miałeś takiego mechanika doradcę? A może cię sabotował? Zrobił jedno, zepsuł drugie?
    Wiele tez było zachciankami. Obraz twoich napraw jest przerysowany i odstrasza, bo nie wierzę że dosłownie wszystko zaczęło nagle padać między 150-160 tys km.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    PL
    Auto
    były 147 ts i 156 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał arteg83 Zobacz post
    Prezes nie obraź się ale wg mnie chyba nie miałeś co robić z kasą.
    Do wielu spraw podszedłeś nadgorliwie. A może miałeś takiego mechanika doradcę? A może cię sabotował? Zrobił jedno, zepsuł drugie?
    Wiele tez było zachciankami. Obraz twoich napraw jest przerysowany i odstrasza, bo nie wierzę że dosłownie wszystko zaczęło nagle padać między 150-160 tys km.
    czesciowo przerysowany, ale niestety przy aucie ponad 10 letnim ze sporym przebiegiem można napotkać na taka kumulacje
    niestety szczerze mówiąc cena zaproponowana, mimo wkładu w auto, jest raczej nierealna

Użytkownik Rowerzysta Avatar Prezes156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 SW 2.4 JTD 175KM 2003r.

Domyślnie

Część rzeczy nadgorliwie, jak wtryski, turbina w sumie nie padła, ale już nie świerszczy, a świerszczała. Zabezpieczać nie trzeba było. Z pedałem sprzęgła w podłodze można było jeździć, bez sprężyn gazowych też jeździła, choć w głowę można było dostać klapą. Ale jak chce się mieć miłe działające auto, to dołożyć trzeba. W poprzedniej Alfie przy 160 tys. padł przegub, potem przy 190 tys. zaczęły się różne rzeczy, uszczelka od pompy wspomagania, chłodnica, alternator.. Liczyłem się z tym w sumie. Termostat wymieniłem w ciemno. Ot mam nadzieję na bezproblemowe użytkowanie. Tyle, że liczyłem na serwisowanie raz na 6 tys. km a nie raz na 2. Może teraz będzie lepiej. Info dałem tylko tutaj, ogłoszenia nie wystawiłem.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Białogard
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTDM

Domyślnie

Szukam i szukam i z 156 robię przesiadkę na 147 Wszystko podliczyłem, sprawdziłem i wychodzi ,że jednak 147 będzie dla mnie lepszym rozwiązaniem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar zetka#
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

to zycze powodzenia przygotuj sie na sporo nerwow

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cassiel
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 156 SW FL 1.9 JTD 150 KM

Domyślnie Zakup 156 2.4 JTD - kilka aukcji do oceny

Cytat Napisał rynkov Zobacz post
    Szukam i szukam i z 156 robię przesiadkę na 147 Wszystko podliczyłem, sprawdziłem i wychodzi ,że jednak 147 będzie dla mnie lepszym rozwiązaniem.
    Jakoś dziwnie podchodzisz do sprawy. Czyli po prostu chcesz mieć Alfę, a to czy będzie większy bagażnik czy mniejszy czy inne tam nie mają znaczenia ;-)