No to mam kłopot większy.
Sprawdził bym kable od przekaźnika do wtyku ECU ale które to piny?
No to mam kłopot większy.
Sprawdził bym kable od przekaźnika do wtyku ECU ale które to piny?
Ostatnio edytowane przez Włodek ; 18-03-2014 o 21:15
Amantes amentes
Zakochani są jak szaleńcy.
A czym próbujesz uruchomić pierwszy bieg wentylatora? Bo u mnie FESem też nie chciał wystartować i już chciałem rozbierać puchę z przekaźnikami. Całe szczęście mam też MESa zainstalowanego i tym programem ruszył od razu.
Jak silnik chodził to włączał się dopiero II bieg przy temp. 97 stopni. I stopień milczy.
I usterka naprawiona brak kontaktu na głównej wtyczce do ECU.
90 pin to drugi bieg, a 69 pin to I bieg.
Mam rozpiskę wszystkich pinów jak by ktoś chciał to mogę podesłać, format ( pdf ). Do autka 147 po lifcie 2005 rok
![]()
Ostatnio edytowane przez Włodek ; 19-03-2014 o 18:36
Amantes amentes
I jak to naprawiłeś?![]()
Były zaśniedziałe styki. Sprawdziłem pierw omomierzem czy jest kabelek dobry i był ok. To płyn do czyszczenia styków w dezodorancie jak wd nazwa ( kontakt ) dobrze zlałem i wtyczki u piny w komutrze. Wypalenie cygarka kompresor 12 atm. i wydmuchałem wszystko. Poskładałem i to tyle. Zaśniedziały był 69 pin on daje masę sterującą na przekaźnik.
Amantes amentes
Bo u mnie jest ten problem, że działa I bieg wymuszony przez MES, ale jak silnik osiąga 92 stopnie to się nie włącza, także może u mnie też jest ten problem co u Ciebie.
I możesz podesłać tą rozpiskę pinów, przyda się na pewno![]()
Ostatnio edytowane przez BB85 ; 19-03-2014 o 22:49
Moja pomyłka
Amantes amentes
Wysłane i przy okazji rozpiska przekaźników Tam jest oznaczenie r07 na w autku na podstawce zamiast r jest t
Amantes amentes
Odłączałeś akumulator przed odłączeniem wtyczek z ECU?
Wytapatalkowane z SGS2