Witam, na samym wstępie uprzedzam, żeby mnie nie zniszczyć od razu-jak temat był bo opcja "szukaj" nic mi nie podsunęła,więc zacząłem cały dział gt ręcznie przeszukiwać po kolei,potem losowo,ale przy dwudziestej odwiedzanej stronie wymiękłem.W każdym razie jak powielam to sorry
Problem jest taki,że jak to bywa w samochodach z szybami bez ramek przy osiąganiu wyższych prędkości zaczyna świszczeć. Tylko u mnie juz przy 120 kmh dość mocno świszczy,a zauważyłem ze przy drzwiach pasażera świst jest dużo mniej wyczuwalny niz przy kierowcy, to wina uszczelek? da się to jakoś zniwelować albo chociaż zredukować? jak jest w waszych alfach?
a przy okazji zapytam bo mi się przypomniało- stukało mi coś z okolic tyłu- bagażnika itd.- i znalazłem tu na forum poradę,że to mogą być te rolki na półkę, faktycznie jeden miałem ułamany, kupiłem zamiennik ze stilo za 9zl sztuka w ADF wrocław, idealnie pasował,ale stukanie niespecjalnie ustało. Głównie słychać przy niskich prędkościach na jakiejś kostce brukowej i tak dalej. Po typie odgłosu i epicentrum, z tego co się przysłuchiwałem, to musi być coś od tej półki-ale jedna rolka nowa,obie działające. Jakiś pomysł?
ps to mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich,a szczególnie GT'owców, bardzo serdecznie![]()