dobra odpowiedz mi w takim razie mam dwie alfy jtd jedna za 6900 druga za 12000, zakładając, że oczywiste rzeczy jestem w stanie dostrzec samemu i oba auta mają oryginalny lakier, silnik nie kopci równo chodzi cicho, sprzęgło sie nie ślizga, hamulce hamują powiedz mi gdzie dołoże te brakujące 5100 ? chyba bym faktycznie musiał wymienić pół auta.
Wymieniony rozrząd... Rok temu kupiłem swoją Bellę z "wymienionym" rozrządem w okolicach 60 kkm (aktualnie coś ok 81 kkm) i właśnie dziś odbieram auto od mechanika po wymianie rozrządu. Warto się temu dobrze przyjrzeć, bo jak nie to koszty na dzień dobry![]()
Co do kluczyka to nawet za ok 500zł sobie dorobisz, ofc nie w ASO gdzie za taką zabawę zapłacisz ok 1,5k zł z kartą kodową.
dyskusja owocna ktora tworzy dziwne historie. na moim przykladzie - od jakiegos czasu (nie od momentu zarejestrowania na forum a "ciut" dluzej) jezdze i szukam Alfy. ogladalem egzemplarze za 7.5 za 8.5 i byla tragedia wiec stosujac sie do wskazowek forumowiczow zwiekszyem budzet do 12 tys i co ? i jezdze dalej bo niektorym to chyba czaszka sie lasuje sadzac ze jak zarejestruje sie koles na forum powie ze samochod od alfoholika to cena podskoczy o te 5 tysi. ogladalem kilka 156 za +/- 12 tysi i kurde procz zrobionego rozrzadu i ciechego zawieszenia samochod wygladal jakby sluzyl do przewozu bydła. co dalej ? nic - zostaje szukac dalej - na sobote znow mam zaplanowana wycieczke i kolejne kilkaset kilometrow do zrobienia mam nadzieje ze tym razem droga powrotna bedzie najwspanialsza z mozliwych.
plus jeszcze cos - znalazlem 147 02 r. 1.9jtd 115HP z wyposazeniem podstawowym za - 14 kafli .. naprawde ludzie troszke jednak przesadzaja
ja sie z tym zgadzam ale mam porownanie jak moze wygladac samochod z 2003 roku i dodaje - nie oczekuje takiej perelki ale wszystko urwane co tylko moze byc urwane plastiki porysowane tapicerka jak po kontakcie z wybielaczem i to za cene zadbanego mysle juz auta
ja swoją 156 po lifcie wnętrza myślałem żeby wystawić za dyszke, ale do igły potrzebaby z 2 tysiące wsadzić(rozrząd, oponki, jedno łączenie progu z błotnikiem, i chyba maglownica) ale pomyślałem sobie że i tak nic lepszego nie kupie, a w tej mam całą resztę porobioną.